Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Mareea

Mareea Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    306
    Kako be taka ne davaat nisto da nosis, od koga toa pravilo?

2. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    @
    Да беше само ова добро... Ја фалат Чаир многу ама јас лошо поминав со персоналот. Од не објаснување ништо ,не ставање клизма , не знаев ни како да дишам ни па се потрудија да објаснат поважен беше телефонот.
    @Mareea ете така се ме натераа да вратам ,барем да се јавеа на мм да му кажеа дека се породив ама не ... А после мене имаше уште една ,слушнав дека се јавија кај нејзините. Е сега како одредуваат дали да се јават или не,не знам.

3. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Маж ми ко што е паничар, уште ако не му се јават дека сум се породила ќе падне у несвест од секирации...а инаку очигледно само со врски се јавуваат, другите ќе се малтретираат. Утре сум на ЦТГ и баш ќе прашам што точно да носам при прием

На ni.na и eli.karameli им се допаѓа ова.
  4. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.023
    Ако добро се сеќавам, пред таа итната амбуланта на почетокот што е, имаше лист залепен дека на секои три саати (ги пишуваше саатите во колку точно) може доле од шалтер да се јават во родилна и да прашаат дали си породена. Значи мажите да им висат на глава на тие на шалтер. Мм седел и прашувал дури не се породам ( среќа за 3ч од прием ме породија) па дури после си отишол. А првиот пат кога се пораѓав, дека ноќе, никој не им кажал, мајка ми сабајлето цела болница ја ангажирала да праша (преку три тетки стрина, не ги ни знаев кои се тие што ме прашуваат...) една сестра дојде и ми вика: ти Таа и таа си? Па што не се јавиш дома дека си породена?! И викам: од кај да се јавам жено кога немам телефон?! Таа ми вика: Уште?! А на мм доле не му ја примале торбицата зашто не знаеле дали сум породена. (facepalm)

На Осе и BeLLaDona23 им се допаѓа ова.
  5. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Јас и ти сме тука со термин, ќе си позајмуваме улошки во Чаир ко што гледам:)(facepalm)

На BeLLaDona23 и azelea им се допаѓа ова.
  6. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    А има некој инфо како е на ГАК? Даваат торбица да внесеш?

7. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Да јас со мене носев торбица и ранец

На Prolett и Mila_Skopje им се допаѓа ова.
  8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.277
    Допаѓања:
    18.394
    Да кога се качував во родилна ми дозволија т.е. ја прашав сестрата што ќе ми биде потребно за таму, зошто сите торби ги носевме во кола,па ми донесе мм тоа што требаше.

На Mila_Skopje му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ElenaRbd

ElenaRbd Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    162
    А на патолошка одат само тие што имаат закажано царски?

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tinkerbell11

Tinkerbell11 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    1.852
    Не. Јас лежев на патолошка и ме чекаа до последен момент за природно но на крај се искомплицира работата и завршив царски. Ме ставиа на патолошка бидејќи онаму немаше место а и веќе беше одминат термин и за секој случај ме задржаа.

11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    И што е потребата за таков "протокол" и однос, да не можеш ништо да понесеш со себе? Да не се штитат од кражби, што? Демек некој ќе ми ги украде пешкирите, влошките и гаќите? Или сапунот ќе ми го земе? Бог да чува.

На Prolett, thelittle17, cinderella5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Mareea

Mareea Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    306
    Ne razbiram ni jas zosto e vaka. Nosi ova, nosi toa na kraj ne nosi

На Prolett, thelittle17 и zhap4e им се допаѓа ова.
  13. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.387
    Допаѓања:
    25.029
    Сега може поради пандемијава во Чаир така да фукнционираат.
    Иначе дозволуваа се'.
    Мене маж ми носеше дополнително полнач, зошто го заборавив.

А за тоа да се јават верувам дека никој доктор или сестра нема да ве одбие.
    Јас додека бев на бокс му вртеа на маж ми.

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Абе како поради пандемија ,значи се работи за основни работи што мене како родилка ми беа потребни јас не носев јадење или пиење ,што испадна и дека и тоа ми требаше зошто и вода позајмував. Не сакав да фаќам врски ама очигледно ми требаа . А за јавувањето ми рекоа еве сега ќе се раздени ќе се јавиш ти .

На BeLLaDona23 и zhap4e им се допаѓа ова.
  15. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.387
    Допаѓања:
    25.029
    Ако не лежиш на патолошка не даваат горе ништо, зошто одма во сала те носат.
    Обично одма после пораѓај во соба ти ги носат работите.
    Кажувам како било пред пандемија.
    Не сум запознаена со твојов случај.

16. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Ако одиш директно во предродилна не носиш ништо, ако треба да те задржат ама треба да чекаш да се отвориш, појаки болки, да те следат и слично те примаат на патолошка и тогаш си носиш торбица затоа што може вечерта или другиот ден ќе се породиш. Во предродилна си на цтг и веќе те спремаат за пораѓај, не смееш да јадеш, пиеш. За телефон во шок соба вечерта се понуди една сестра да му се јавам на мм да се чуеме. Во меѓувреме му се јавиле, го известиле и се видел со докторот. Од шок соба им се јавија после на прием да го пуштат мм вода и телефон да ми донесе. А торбица дури кога ме преместија другиот ден на одделение го пуштија да остави, до тогаш не, а и ништо друго не ми требаше со катетер бев, врзана за кревет. Е сега со природно директно на одделение те сместуваат и можат да ти ги пратат работите

На BeLLaDona23 и Мариаа. им се допаѓа ова.
  17. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Јас разбирам да не ми ги даваа во соба да стоела на приемно па да ми ги донесат ко ќе ме префрлат кај родилките ,ама не мене ме натераа се да вратам на мм.

18. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Е така, исто. Не ги чуваат така доле. Може и ради кражби, губење. Влегуваат излегуваат луѓе. Може до другиот ден ќе треба да стои

19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Нема причина,нит логика да не дозволуваат. Иако одма идеш во породилна. Да беше работата дека раѓаш и одма со бебе у раце излегуваш, а не остануваш 3-5 дена, разбирам. Ама однапред се знае дека секако остснуваш и секако ти требаат основни работи, средства за хигиена, крпа, улошки, гаќи. Место некој од твоите да доаѓа дополнително, ти да се позајмуваш работи, да се стискаш,да се мислиш..си имаш се со тебе и си те чека у соба кај шо те префрлаат. Не е толку комплицирано.

На Sofi.ja, azelea, BeLLaDona23 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Сега се враќам од Чаир, прашав и не добив конкретен одговор|(Таа сестрата на прием ми кажа земи си документи, а за другото зависи од ситуација. Во смисла ако те сместуваат претходно во соба може, ако одиш директно во сала ништо (не збореше убаво македонски, едвај ја разбрав) Една што дојде во меѓувреме кажа дека е за породување,не и дозволија ништо да земе, се врати на маж и.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.