Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Изгледа треба врски да фаќаме за да носиме со нас основни работи. Чудесии... А гужва како е? Јад кога бев преку 30 жени за цтг чекаа...

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.023
    Внесувањето работи не е по некој протокол, туку секогаш е исто.
    Еве од лично искуство: првиот пат: доаѓам со пукнат водењак, 0 прсти отворена. Ме прима на патолошка, со се торбица.
    Вториот пат, прво ми рекоа земи си ја торбицата со тебе, ме прегледа доктор, 8 прсти отворена, исто пукнат водењак. После вика врати торбица на мт одиш дирекно во родилна.
    Родилна- 5 кревети, одделени со стакло од боксовите. Значи таму само добиваш клизма, и викаш и шеташ до пораѓај. Торбица секако нема ни да видиш. Прво, не е хигиенски. Второ кој ќе се секира која чија е. Таму се задржуваш 3-4 ч максимум.
    Е после на оддел кај родилките чекаш. Дури кажале дека си породена, дури да ја качат. Исто на три часа ги качуваат. Тетките со торбиците се супер, уште триста работи прават, не чекаат само торбици.
    Друга е приказната ако си на патолошка. Тогаш само ти ја префрлаат торбицата. Исто се чека. Дури те сместат, па по број на кревет, па бебе. Кога ќе запишат се дури после викаат Донеси ја на 15ка торбицата.
    Ете така сликовито изгледа. Не е најефикасно. Ама бар не грешат.

На Hristinakiki02, cinderella5, Turna и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Radica-m

Radica-m Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    34
    Исто беше и пред 4год.кога се породив со првото дете. Ме качија во предродилна,требаше природно ама се породив со царски. Како што кажаа претходно,таму нити лежиш,нити пиеш,нити јадеш. Ти ставаат клизма,какаш,шеташ или ти прават цтг. Крв,пукнат водењак. Немаш потреба од ништо,освен што побрзо и полесно да се олесниш. Кога се разбудив во шок соба докторката ми даде телеф.да се јавам на мм и сабајлето кога ме сместија во соба ми ја донесоа торбата. Значи таквиот протокол не е од сега.

На tina2018, zhap4e, ni.na и 2 други им се допаѓа ова.
  4. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Јас отидов во 10, завршив со ЦТГ во 11.30 ( пред мене имаше само 2-3), ама после ме маткаа до патолошка, наводно докторот виде циста на бешика, ама фала Богу не било циста, и така се задржав повеќе инаку немаше мн гужва.

На zhap4e и ni.na им се допаѓа ова.
  5. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Супер, јас последно бев во 1 тоа беше хаос невиден жени напикани пред врата чекаа надвор гужви од родилки кои ги испуштаа уплав да фатиш:rofl:

6. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.387
    Допаѓања:
    25.029
    Тоа е тоа.
    Убаво напишано.

И јас на членката погоре се обидував истото да и го објаснам.
    За сите е така, не само за неа.
    И онака е гужва па уште да се бара чива торбица кај е.
    Дури и алиштата нели што се соблекуваат кога те примаат одма ги зема тој што е со тебе.

На tina2018, Larahappy, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  7. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Тоа е ок но сега кажуваат дека каснат со торбите па и улошки треба да се позајмуваш треба малку организација во тој поглед мислам, на сета мака да не се мислиме и дали ќе ми дадат или не улошка што е основна работа:)

На zhap4e и BeLLaDona23 им се допаѓа ова.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    36.748
    Влошки даваат на секоја.

На ni.na и Leo_29 им се допаѓа ова.
  9. BeLLaDona23

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Не не до 1 веќе беше штама, немаше живо пиле во ходник. А баш се прашував до колку саат работат со ЦТГ, дали цел ден или е ограничено

На ni.na му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BeLLaDona23

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Дај Боже да биде така и за нас, ама еве @oce сподели дека и дале 1 влошка од 1 по полноќ до 10 сабајле и дека никој не го известил маж и дека се породила, торбицата стигнала утре во 10. Мислам дека во тој момент нема да ми биде важно ништо, само да сме ок со беба, ама човечки е да имаш вода и да не пливаш во крв после пораѓај. Е од тоа ми е страв, ама спремна сум на секое сценарио во нашата чудесна земја. Му кажав и на маж ми да биде спремен. Ако нема чаре и ќе досаѓам, вајда ќе има на кого:devil:(fingers)

На thelittle17, Sofi.ja, ni.na и 2 други им се допаѓа ова.
  11. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    36.748
    Јас поодамна сум породена. Пред 6 години. Торбица ми донесоа одма после пораѓај.

На thelittle17 и BeLLaDona23 им се допаѓа ова.
  12. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.023
    Е ова малку глупо е: никој не го известил маж и.... Докторот не се јавува (освен ако немаш врски). Ако е се во ред, два часа по пораѓај те сместуваат на кревет. Со една или до пет цимерки (освен ако не си во апартман). Од нив во 1 по полноќ сигурно пола не спијат.. Па и да спијат сите во 7 изутрина се будни за визита. Ако немаш ништо, зарем нема на некоја од нив да и кажеш дај ми телефон да се јавам дома?!
    Едит. Да редактирам дури можам. Во 3ч нокеска им даваат ад на бебињата. Значи светло се пали. Пак може да побараш телефон. ;)
    Втор едит. Царски ако била, во шок соба..... тогаш друга прича.
    Трето. Не се за петка. Не ги величам. Грешки прават. Вкупна оценка: задоволително. :toivo:

На thelittle17, BeLLaDona23, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Radica-m

Radica-m Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    34
    Верувам дека сега е поголема гужва со оглед на ситуацијата со вирусот и колку е преоптеретена самата болница. И треба и ние меѓу себе да бидеме малку по солидарни па дури и ако треба да се позајми нешто(вода,улошки) Пак ќе кажам,пред 4год.се беше како под конец и бев многу задоволна и еве сега сум при крај со втората бременост и планирам здравје пак таму да се породам. А како ќе биде,здравје ќе коментираме тогаш. Само со лесно и брзо сите да поминеме,тоа е најбитно.

На dromka, BeLLaDona23, ni.na и 2 други им се допаѓа ова.
  14. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    И покрај целата гужва, организирани се , од влечките кои ми останаа пред салата за царски до ранец и ташна кои беа на патолошка, до пратки од надвор се дојде до мене во соба кога ме сместија. Дури претходно, во интензивна ми ги донесоа телефоните и полначот кои ми беа во ташната во собата на патолошка. Ако одите директно на раѓање, отворени 7-8 прста, верувам придружбата секако ќе чека пред болница за информации, па кога ќе ве сместат ќе ви донесат и торбицата, да полно жени има таму позајмете една порака да ги информирате ако тоа не го направиле докторите, знам дека секој момент исчекување е тежок на тие надвор :)

На BeLLaDona23, ni.na, ivance.. и 3 други им се допаѓа ова.
  15. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.594
    Допаѓања:
    15.681
    Така е.
    И јас додека ми стигна торбицата се јавив на мм да му кажам дека сум породена од на цимерката телефонот.Не е тоа толку проблем,нема да остане неинформиран:)

Последна измена: 14 септември 2020
    На Мариаа., BeLLaDona23, ni.na и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Кога те читам ми олеснува да ти кажам :D:*

На thelittle17, ivance.. и BeLLaDona23 им се допаѓа ова.
  17. russian.mama

russian.mama Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    108
    Јас се породив во Чаир, кај доктор Ана Марија Шпишиќ. Искрено многу муабети има, кои воопшто не се проверени. Најчесто од типот дека мора да имаш врски, платиш поткуп и слично.

Јас ниту имав врски, ниту некој ми бараше пари. Односот беше коректен, ниту предобро ниту лошо. Јас сум задоволна и повторно би им се доверила. Најбитно е што главната работа ја извршија професионално, се друго се заборава.

На Bella*, tina2018, ni.na и 2 други им се допаѓа ова.
  18. ohlala

ohlala Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    247
    Jas se porodiv vcera na GAK i sum mnogu zadovolna

На zhap4e, Milkiway, tina2018 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. tekitiki123

tekitiki123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    203
    Дали и наГакне примаат торбива или ова само за чаир
    Честитки мајка :D

На ohlala му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.542
    Допаѓања:
    9.807
    Женички /Мајки..кажете некој добар доктор за породување во државна?Знам секоја е со различно искуство,и секоја од секој е различно задоволна.ама ме интересира да знам како стојат раб.таму со профи.доктори.:)

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.