Во Чаир побрзо би те направиле царски отколку во ГАК. Таму ќе те пробаат природно прво. И мене ми беше втор царски. Во врска со анестезијата, општа анестезија е штетна за плодот, во врска со ова сериозно да си направиш муабет со доктор.
Да, тоа тие со една рака кога брзаш да пишеш и со пола внимание на друга страна. Ок е специјализант да те гледа ама ако имаш уредна, нормална бременост, школска. Ама кога ќе зашкрипи нешто... не е сеедно.
Razgovara na ovaa Tema so Simonida od Remedika,tamo ja vodam bremenosta,so sigurnost mi kaza deka sekade opsta anestezija pri carski Se stava po nekoj protokol,prvo ide doza Sto nesteti na plodot Kako kratkotrjna mi ja objasni a potoa drug doza anestetik otkako ke go izvaadat plodot,zatoa I anesteziolozite odbegnuvaat opsta pro carski,imaat mnogu poveke rabota otkolku pro aplikacija na spinal. Taka laicki mi bese objasneto
Извини што тек сега враќам, но сега отворив. Кај докторката ме препорача моја пријателка така што немам искуство да ти кажам што и како оди околу закажувањето кај конкретен доктор. Знам дека матичната на последен преглед дава упат за цтг и преглед понатаму таму кај што ќе се пораѓаш.
Primaat ja od 36+2 odam. Maticnata me prati da odam so skraten cervix sum ama kako sto gledam ke si terame do kraj so bebe
Jas sabajle odam pred 8 i nema guzva ama posle doktorite se od 8ipol na rabota, kaj niv se ceka ama ne mnogu brzo ide.
Imam slusnato deka barate pari(mito) doktorite vo cair neznam kolku e tocno. Demek Zoran Ilievski, direkno i rekol na edna moja prijatelka ako si platis ke bides gledana,cuvana. Neznam dali e verno ova. A mnogu pofalni zborovi imam slusnato za nego. Ete i gi ginekologot moj kaj nego ke me prati, za carski. Mislenje zenski? Iskustva
Ne znam za vakvo nesto, jas i na eho odam kaj nego na dogovoreno mnogu e dobar fin doktor. Za pari znam na nekoi im davaat po 300 e ama da ti dojde od doma da te porodi...
@Buca24 Доколку дадеш мито на тој доктор што сакаш да те породи тој ќе дојде од дома во било кое време за тебе. Ако не, ќе те породи кој и да се падне на смена... За гледана, ќе те гледаат но не очекувај мн, како и во секоја државна болница.
Mene mi e takva dijagnozata sto mora da bide carski. E sega stom ginekologot ke me prati kaj nego...toa bi bilo dogovoren carski koga ke mi dade termin togas da bide. Jas mislam deka ne se naplakja toa, da go pocastis vo red no ne i da platis mito. Ako e za plakjanje ke odam privatno, ne za dzabe plakjam zdravstvo
Не се наплаќа, не се оптеретувај. Закажува царски кога тој е на смена. Ги потплаќаат оние доктори кога треба да им се јавиш да дојде од дома.
Моја познаничка беше исто пратена кај него од матичниот, кога се породила се јавила сестрата на маж и да си даде тоа што следувало а претходно им немал спомнато ништо за пари но ја тинтрел ептен. Исто на однапред договорен царски за задоволна беше задоволна но околу плаќањето тоа ми го кажа
Ќе видиш дали ќе те прими и дали ќе ти закаже царски или не. На крај можат ден термин да ти дадат па тој што е на смена тој. Едит само да се едитирам не знам пријателката колку била блиска со докторот. Директно пари не бараат туку ако фаќаш врски преку луѓе па тогаш. По мое мислење друго е се рекла казала и извадено од контекст. Евентуално ако те одбие па ти да инсистираш ама ниеден доктор нема да ризикува работа директно да ти каже
За у Чаир досега не сум слушнала дека даваат упат за кај конкретен доктор за тој да те породи. Те пораѓа кој се падне на смена, друго е договор со доктор. Јас бев договорена со докторот и секој ден два пати ме посетуваше, и кога ме однесоа на бокс тој веќе ме чекаше. И навистина ме гледаа заради него, ме бањаа сестрите, храна во соба ми носеа..Дури и на маж ми му донесоа да јаде да ми прави друштво. @Milkiway Точно, прво фаќаш врски преку луѓе па даваш пари. Блиска Кировски го почастила 50€ тс мажот во кесе со виски и бомбоњера стаил и плик. Но не бил договорен пораѓај туку ете, дека добро поминала. Друго е да сакаш да почастиш, друго е да се договараш за пораѓај.