Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. sunisshining4all

sunisshining4all Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    140
    Auuu Buca 24 ve molam vakvi spekulacii opsto za sekoj doktor vo Cair a ne samo za Ilievski, NE!! Ubavo ste pisale ste slusnale rekla kazala muabeti. Za ovoj doktor mozam samo da kazam deka mu go dolzam zivotot na moeto dete a i sekako mojot. Od " castenje mito" ni a ni b niti nekogas spomnal niti pobaral, a odgovorno mozam da kazam deka operacija na srce imase ista tezina so onaa mojata..!!!! Na krajot na denot sekoj pacient dali operiral koleno zeludnik carski srce i slicno ako e zadovolen od doktorot posakiva i ima zelba da se zablagodari barem so edno paketce kafe ako nema za poveke. Ova se luge koi rabotat u nasata fakingg drzava da ti sluzat tebe mene na tvpite najbliski na moite najbliski... a mozele kako i mnogi drugi da.si zaminat od tuka i da ne lecat doktori so kupeni diplomi. Ve molam, site doktori odlucile golem del od svojot zivot i vreme da go posvetat na nas konkretno tuka kade sto na krajot na denot i ne se palteni za tolku!!! Se nadevam eden den ke imate prilika vie ili nekoja vasa bliska da ve lekuva ovoj prekrasen doktor i togas ke ja sfatite tezinata na vasite zborovi a i na moite :) ubava vecer

На thelittle17, tina2018, tulip-K и 5 други им се допаѓа ова.
  2. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    2.236
    Колку и веруваш ти на таа пријателка и колку е она сигурна дека се работи за тој доктор :wasntme:
    Шала на страна, мене Илиевски ме пораѓаше. Да имам уште 5 деца без размислување истиот доктор би го барала за следење и за пораѓање. Почнав кај него 39та недела, и после со надносен термин на секои два дена одев. Човекот максимално професионален, фин, позитивен. Просто не ми се верува дека за истиот доктор се коментариве. И јас пред да почнам да одам во Чаир прочитав еден сличен коментар, али кога почнав одма сфатив дека воопшто не е така.
    Јас бев природно породена.Уште во старт ми кажа доколку ме фатат болки, водењак одма да го барам ( и немаше ни збор што би личело на мито барање). Арно ама второ бебе, 41+ тераме и се договоривме да дојдам кога ќе е дежурен да одиме со провокација. Така и бидна, цело време беше тука докторот ме следеше бидна и пораѓајот. Пред да си оди од дежурство дојде да не провери со бебето. Наредниот ден исто, не само мене и друга пациентка што ја породил.

А за другиот дел, гледана чувана дома ќе си бидеш најубаво. А и греота е да се жалиме од односот на женичките, сестрите, докторите во Чаир. На оваа цела ситуација со толку родилки и бебиња алал нека им е, супер си ја вршат работата. Почнувајќи од доле на прием, паталошка, родилна, педијатри ептен сум задоволна. Првото на ГАК го родив и паники ме фаќаа дека сега треба Чаир да одам, али summa summarum: thumbs up 8) за искуството во Чаир :D

На tina2018, azelea, Mareea и 5 други им се допаѓа ова.
  3. sunisshining4all

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    140
    Bravo beee se ubavo kazano od a do sh i za doktorot i za personalot generalno vo Cair. Kapa dole za site!!

На BeloMache, tina2018, azelea и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.387
    Допаѓања:
    25.029
    Илиевски е толку душа од човек што ова нема врска.
    Само кај него НЕ.
    По кул доктор што работи во државна установа тука кај нас од него нема.
    Човекот е врв.
    Професионалец, човечност на ниво има.

На thelittle17, azelea, Mareea и 4 други им се допаѓа ова.
  5. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Мене ме породи, ми беше пукнат водењакот, се погоди на смена, не ни имав упат за Чаир, прв пат отидов тој ден кога се породив. Супер е, точно е тоа дека доаѓа, те проверува како си. Дури ми кажа конците кога е на смена да дојдам да ми ги извади, на операција беше тогаш за жал, така испадна па после ми кажа кога е дежурен да дојдам на ехо да ме ѕирне. Многу е човечен, нема ароганција во него. Го почастивме со мм како што сметавме дека треба, затоа што сакавме, а мито не побара...
    Едит: Пред 2 ипол години се породив исто во Чаир, со врски, договорен доктор, не поминав добро. Сега без врски, подобро не можеше да помине што се однесува до докторот па и третманот од персоналот

Последна измена: 26 септември 2020
    На tina2018, azelea, ivance.. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    девојки а какво искуство имате со Младен ? На еден преглед сум била ми изгледаше ок треба да се договориме за пораѓај но тука слушам многу различни мислења за него...

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sanshajn4e

sanshajn4e Нов член

Се зачлени на:
    26 септември 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    11
    Dali pomisluvate deka so vakvi muabeti koi ne znaete ni dali se vistiniti , unistuvate necij ugled, profesionalnost pa mozebi i samata licnost.
    Eve da ne bide samo mi kazaa ili razbrav jas licno moe iskustvo kje kazam za doktor Ilievski. Site pregledi od 36 nedela do kraj bev kaj nego, sekogas korekten, pristapen i temelen vo pregledite.. vo cekalna najveke pacienti sekogas za kaj nego imase (zarem toa ne kazuva kolku vredi covekot).Se porodiv vo april mesec - vreme koga bea karantini i organizacijata vo bolnicite bese poinakva nego voobicaeno. Me porodi carski bidejkji ne mozese prirodno... za sekoja mozna promena, prasanje ili bilo sto dodeka bev tamo pa duri i koga me pustija doma doktorot bese dostapen za prasanja i pomos. Bez vrski bez nisto za sto vie ste se fatile vo komentarite..Isto i sestrite i cel personal se odnesuvaa korektno i kon site pacienti isto, duri i drugi doktori koga pominuvaa prasuvaa dali e se ok - ednostavno toa im e rabota ... I dajte zeni da bideme razumni...

На Ivkis, Meckicja, thelittle17 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. sunisshining4all

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    140
    Tokmu taka...♡♡♡

На Ivkis, thelittle17 и sanshajn4e им се допаѓа ова.
  9. Mareea

Mareea Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    306
    Taka e od rekla kazala nisto ne praime. Edna neka kaze jas dadov tamu i tamu a ne od muabeti. Plus povekjeto sme pred poragjaj i mi e glupo sto citam a odam kaj toj doktor i uste si mislam sto ke bide, kako dali ke bara, dali ke me gleda a ne veruvam vo muabeti. So lesno na site pa kako i da ste dogovoreni ili ne vas izbor.

На Meckicja, sanshajn4e, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Нема ништо да ти бара, во сигурни раце си :)

На Mareea, sunisshining4all и ivance.. им се допаѓа ова.
  11. Buca24

Buca24 Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2019
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    103
    Dobro jas samo prasav nemora da se nafrlate na mene deka jas toa go mislam ili mene mi baral mito...gluposti coek da nemoze da prasa mislenje soveti, ja sepak smetam deka radi toa sme tuka,edna na druga soveti i mislenja da spodelime. Nikade ne pisuva deka mene mi baral ili deka moeto mislenje e takvo koga ne go ni znam covekot, i ne sum ni bila vo cair do segaz bremena sum so prvo i normalno e da prasam....

На Kolors, monik55, BeLLaDona23 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. sunisshining4all

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    140
    Tokmu toa i go zboruvame site nie pogore... ako nisto od toa ne vi se slucilo licno vam, i baska licno ne go poznavate, nevkusno i neblagodarno e na toj nacin ( so nedokazani kleveti) da unistuvate necij ugled, kariera pa duri i samata licnost. Patem, se nadevam deka sega go dobi mislenjeto od nas vo vrska so ovoj doktor a i generalno vo vrska so ginekologoja Cair. Ti posakuvam so lesno do kraj da si ja iznosis bremenosta i so lesno da se porodis. Ubav den

На Meckicja, thelittle17, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Не си прва ниту последна што слушнала таков муабет за во Чаир па и ГАК иако тоа се само муабети. За овој доктор досега немам слушнато ништо такво. Два пати ја пораѓаше братучетка ми со царски, ниту ја знаеше ниту пари му даваше, ја посетувал цело време додека беше таму, беше презадоволна. И јас сакам кај него да се породам, ама дека планирам природно, се надевам дека ќе се погоди на смена. Последен пат кога беше во амбуланта на ЦТГ кај него имаше најмногу гужва, пред другите амбуланти се испразни до 11, дури жал ми падна. Кога не виде цела тајфа надвор мислам дека ќе му се слошеше:rofl:Само тогаш го погодив на смена, беше многу краток ама јасен.

На tina2018, Nefertiti., sunisshining4all и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Radica-m

Radica-m Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    34
    Дали вие што сте на цтг во Чаир,одите со упат од матичен или не? Како е сега процедурата?

15. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Јас појдов без упат, тек сега земав ама никој не ми ни побара е сега може е пошто појдов навечер на дежурен ама не видов на никого да побараа на шалтерот само прашуваа кој за што е

16. Radica-m

Radica-m Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    34
    Фала

17. KiviOdMaldivi

KiviOdMaldivi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    217
    Дали некоја скоро ја има породено Др.Башким во чаир ?

18. Hannah$$$

Hannah$$$ Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    241
    Здраво девојки, има ли некој искуство со др. Љупчо Петровски од ГАК ?

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.542
    Допаѓања:
    9.807
    Некоја дали има искуство за пораѓај во Државна во Штип?

20. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    555
    Jas,pred skoro cetiri godini,no od drugi Sto Se poragale skoro Se e isto nisto ne e smeneto,ako sakas pisi mi poraka Sto te interesira ke to kazam

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.