Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Grottesco

Grottesco Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Девојки, некоја да сподели искуство со пораѓање во гак или чаир последниов период поради моменталната ситуација со ковид?

2. KiviOdMaldivi

KiviOdMaldivi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    217
    Јас се породив вчера во чаир.Што точно те интересира?

На BeloMache и ivance.. им се допаѓа ова.
  3. Grottesco

Grottesco Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво КивиОдМалдиви, нека е живо и здраво! Слушнав дека во чаир конкретно има многу позитивни од персоналот кои се моментално во самоизолација, настанат е хаос и дека е помалку безбедно за пораѓај таму поради пандемијата. И општо како си задоволна?

Последна измена: 27 октомври 2020
  4. KiviOdMaldivi

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    217
    Хаос не забележувам дека има,однос на доктор и на сестри на ниво,јас сум задоволна,чисто е што е најбитно,за разлика од ГАК

На Capricorn1, thelittle17, karak и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Cestitki mila

На KiviOdMaldivi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.216
    Јас уште не знам што да правам, кај да одам за пораѓај. Моите ме советуваат пак кај Исмаили да си идам сигурен ми е, ама се мислам и за кај Елма Санте. Кај и да е до Декември треба да одлучам
    Совет ? :wasntme:

На BeloMache и sun995 им се допаѓа ова.
  7. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    555
    Jas Se poragav vo cair pred Edna nedela,epten sum zadovolna od se,I stom imas konrakti so Ismaili sigurno ke bides poveke gledana I od sestri I od bolnicarki. Jas zaradi pedijatrire izbrav da odam vo cair,mnogu Se strucni I dostapni za bilo kakvo prasanje. Sega slusnav deka vo sante Zena prirodno porodena ja pustile doma za nepolni 24 casa od priroden poragaj, bidejki nemalo mesto, Sto spored Mene ne e vo red,novorodenceto treba najmalku 48 casa po porod da e sledeno od pedijatar

На Capricorn1, BeloMache, mssuniquee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Мешиња дали некоја имала проблем во чаир ако мајката и таткото имаат различни презимиња?

9. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Каков проблем може да има?

10. KiviOdMaldivi

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    217
    Јас сум со различно презиме но немав проблем,се породив пред 2 недели

11. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Па кога ќе се пријави дете за извод мислам дали автоматски под таткото за осигурување

12. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    значи процесот е откако се пораѓаш одиш поднесуваш барање за вадење извод , со венчаница или лични карти од родителите , откако ќе издадат матичен број за бебето се купува книшка и кај кој педијатар сакааш да го лечиш одиш да го внесе во систем , осигурувањето легнува од еден од родителите , книшката со единствен здравствен број на осигуреник се носи на работно место и од таму се пријавува детето за здравствено осигурување од родител ( небитно е кој родител тоест ти одлучуваш преку кој ќе се осигура бебето ) , ако се невработени родителите во тој случај се носи во социјално книшката и исто се пријавува детето ....

13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Немора да значи, малиот е под мене осигуран.

14. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Некоја што се породила скоро, во Чаир, да каже што треба да се носи во болница, дали го пуштаат сопруот да ја донесе торбицата, или да си ја носиш со себе од одма? Дали даваат некакви влажни марамици, пелени, и сл. како порано што давале цела торбица? Дали советуваат околу доење и преслекување на бебето, што како треба, или сам на себе си оставен?

На BeloMache, ivance.. и sun995 им се допаѓа ова.
  15. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    555
    Jas Se porodiv pred dve nedeli vo cair, za tebe to treba sredstva za licna higiena,krpa,pandufi,vloski so mreza,Se Sto treba da ti dostavi soprugot to go nasi na priembo a potoa sestrite gi raznesivaat stvarite po sobite. Koga ke se smestis kaj rodilkite, ke ti dadat neseser so peleni violets pet vo pakovanje,a koga ke si Odis vednas stom go oblecat bebeto ke to dadat kese od pampers vo koe ima dve peleni pampers premium I Rance od becuran so testeri I dve peleni becutan.
    Site sestri I bolnicarki se mnogu Fini,Sto I da gi prasas ke ti objasnat,no nemoj da ocekuvas deka Sami ke dojdat da ti pokazuvaat,moras ti da gi prasas,ere na Mene mi e vtoro dete,Se mi e jasno I od presoblekuvanje I od kapenje, ne gi prasuvav nisto vo toj del I nikoj nedojde da mi kaze ili pokaze,no Pak ke kazam ako prasas ili pobaras pomos NEMA da bides odbiena.
    Se drugo Sto te interesira slobodno prasaj me

На Klara91, BeloMache, DELFINA81 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Примаат да си носиш со тебе ранче значи? И дали телефонот го земаш со тебе? Или без ништо одиш па тек после доаѓа некој да ти донесе? Тој дел не ми е јасен. Фала ти многу.

17. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    555
    Ako Odis prvo da lezis na patoloska,mozes da nosis bilo Sto so tebe,pa koga ke dojde vreme Odis vo rodilen del.e tamu nesmeees nisto,Odis samo so nivna spavaca,ni Telefon ni voda nenosis. Ako si porodena prirodno vo rodilna ostanuvas dva do Tri casa I posle te nosat na odelenie kaj porodenite,I bolnicarki po saat dva to go nosi stvarite vo soba. Ako si carski Odis prvo vo intenzivna nega,tamo smee da ti donesat samo voda,leden can I Telefon,drugo nisto. Se zavisi kaj ke te ornate. Jas vednas otidov vo rodilna I bev 12 casa Bez Telefon,Se porodiv carski,pa soprugot mi donese voda leden can I Telefon, drugo nisto,koga me prefirlija na oddelenie veke moze Se. E sega ako si carski okolu 48 casa NEMA da smees nisto da jade's,pa ke ti treba poveke leden caj ili sol za da te drze Sito sekerot od niv.
    Za bebeto samo pampers I vlazni,pavloviceva ne mi baraa.

На thelittle17 и ivance.. им се допаѓа ова.
  18. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Ти кај кој доктор се породи дали беше со маска јас се мислам дали да ме породи илиевски бидејки ми кажа дојди во 36 недела кога ќе си да се договориме за се и од друга страна ми е страв да не бара нешто за возврат а сакав и да те прашам колку ги задржуваат сега родилките со оглед на коронова

На ivance.. и thelittle17 им се допаѓа ова.
  19. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    555
    Jas bev kaj nedzipi,vo 36ta nedela otidov vo cair I on mi Se pogodi vo ambulanta,pa vo 38ma na dogovoreno povtorno otidov na pregled kaj nego,I go dogovorivte carskiot,maskata celo v eme mi bese na ustata no nosot mi bese sloboden,nemozev da disam ako pravilno ja nosev maskata. Jas imam slusnato deka ilievski bara po 200 evra za da zakaze carski,no neznam Dali e tocno ili Se samo muabeti,na Mene nedzipi nisto ne mi pobara.ako si carski I ako e Se vo red cetvrtiot den si Odis doma,a ako si prirodno vtoriot ili tretiot den te pustaat zavisi koga si porodena vo tekit na debit,Rano nautro ili docna navecer. Bebeto Mora da bide sledeno od pedijatar vo prvite 48casa

На ivance.. и sun995 им се допаѓа ова.
  20. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Мене илиевски ме породи не сум дала ништо, маска мора да носиш и на бокс носиш само што не те караат ако го ослободиш носот но искрено во тие болки маската ми беше најмал проблем. За природно мене ме пуштија нареден ден од кога се породив дома

На sun995 му/ѝ се допаѓа ова.