Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. KiviOdMaldivi

KiviOdMaldivi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    217
    Jas se porodiv krajot na.oktomvri ama imase mnogu guzva.Sigurno i sega e taka

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.122
    Ви благодарам женски :*

3. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.594
    Допаѓања:
    15.681
    Па имаше трудници кога бев пред десет дена,ама организирани беа,си течеше добро работата со прегледи и цтг.

На thelittle17, ivance.., DELFINA81 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.122
    Исто и јас кога бев сега во вторникот организирано си беше

На thelittle17 и DELFINA81 им се допаѓа ова.
  5. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    ГАК е за сите , ама гужва нема ич , дента кога се поаѓав ( почеток на декември ) на бокс бев само јас од 14 ч до другиот ден единствена породена , на одделеније имаше 5 соби активни по 2 родилки само 10 родилки друго се празно ...

На thelittle17, BeloMache и mssuniquee им се допаѓа ова.
  6. water-lily

water-lily Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    114
    Девојчиња, некоја неодамна породена на ГАК ако може д сподели искуство? Прават ли тест за ковид пред прием, како е односот на персоналот, има ли гужва, хигиена и сл.? Фала однапред :) и среќни празници :hug::l:

7. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    овој пат бев мн задоволна , ковид прават ПЦР за 15 мин резултат , односот на персоналот коректен единствено што јас сакав одма да станам да се истуширам и неможев да најдам никој 2 саати чиста пижама да ми даде ( ама беше многу доцна вечерта ) , се чистат соби и тоалет 3 пати на ден , болничарка три пати поминува со чиста постелнина и пижами ( на кој му треба ), бебе ти носат следен ден од пораѓај , ако доиш им кажуваш и не му даваат АД пред да ти го донесат, има сестра или докторка за доење иако ми беше трето бебе дојде на прв подој да ми помогне акот треба , јадењето беше катастрофа и погоре пишав дека гужва на одделение нема воопшто ... се породив средина на декември

На Meckicja, BeloMache, CareTee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Angel_G

Angel_G Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    309
    Просто се чудам дали толку се променило на ГАК за 2,5 години...Кога се породив 2018 никакво беше...Ниту сестри имаше, ниту бебиња гледаа, ниту бањани, ниту покажуваат за доење, ниту пумпа имаа у 21 век (односно имаа само една , ама таа што била задолжена за неа, била на боловање па ја заклучила у ормар) хахаха...Ме одмолзуваше една бабица рачино, налик на Круела де Вил , зврцките ми ги извади се измочав у гаќи од болки, а безболно се породив, мислам со царски бев иако други потешкотии тој си носи отпосле...Туку муабетот беа лошите услови. Не знам како е во ЧАир, иако бев на мисла таму да се пораѓам, па некако сепак на ГАК родив, ама благо речено не препорачувам од лично искуство...Дај боже нешто да сменило...У суштина зависи, ако родиш природно, те држат 2 дена па не е проблем , ќе избегаш брзо.А ако си со царски 5 дена, ко 5 години ми беа, таму, жива не бањана, во искината, исфлекана, спаваќа, ај да не се посетувам..(имав мои две понесено, ама се извалкаа), нивните ете такви беа....Нека си размисли членката. Кога би требало повторно да раѓам, би отишла во Плодност Битола, ако сум од СК, бев во посета на снаа моја, роди таму, Хотел со 5*, врвна услуга од насмеани сестри и доктори профи и се. Со лесно!

На BeloMache и water-lily им се допаѓа ова.
  9. water-lily

water-lily Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    114
    Ти благодарам. Како и да е таму ќе се пораѓам, само ме интересираа условите со ковидов :):hug:

На BeloMache и naturallmess им се допаѓа ова.
  10. water-lily

water-lily Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    114
    И јас се пораѓав со првото исто на ГАК, природно кратко ме држеа и немам лошо искуство, затоа пак таму планирам, само тоа со спаваќите и чистењето и мене ме зачуди, пред три год не беше така, фала богу што се сменило ете нешто. Сепак секој има различно искуство, како и да е, благодарам што го сподели твоето :):f:

На BeloMache и naturallmess им се допаѓа ова.
  11. BeloMache

BeloMache Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    201
    Кога ти е термин за пораѓање? Мене до 25ти јан. Сега сум 37ма и планирам на ГАК. Во среда ќе идам на прво цтг. Си била до сега?
    Јас се оперирав во декември 2018 исто на ГАК, сестрите не беа баш многу заинтересирани. Да не ми беше цимерката хорор ќе беше. Џабе и сокови и чуда кога ноќе нема кој да помине низ Ходник за било што да треба. Со Господ напред. Се молам за сите ❤️

На water-lily му/ѝ се допаѓа ова.
  12. HelloHello

HelloHello Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2020
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    329
    Девојки, колку чини породување без здравствено осигурување?

13. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    14.632
    Да не ширам дезинформации ама како што прочитав тука 1500 евра имаа напишано... Е сега дали е толку незнам стварно

14. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.863
    Допаѓања:
    10.379
    Нели за сите е бесплатнo пoрoдувањетo?

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.317
    Допаѓања:
    76.417
    На познаничка пред неколку години и рекоа некоја цена која беше слична со приватни болници и си роди во приватна болница.. Кога веќе ќе плаќа, боље приватна болница..

16. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.203
    Ee ama kolku plati snaa ti vo plodnost za poragaj za da bidat sestrite nasmeani

17. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Јас мислам и дека многу се претерува со очекувањата, имам исуства од другарки што се породија пред месец дена, некои на ГАК, некои во Чаир, без врски:whew: и се задоволни, и од персонал, и од хигиена, и од помош, ако прашаш било што ти покажуваат, не биле ниту сестрите, ниту докторите безобразни, сега не е хотел со 5* ама ако гледаме така и во приватните болницо има пре безобразни доктори, иако им плаќаш висока сума. Мое мислење е дека основни услови треба да се има секаде и за секого, а не да се очекува хотел со екстра услуги, има премногу жени и не може на секоја да се посвети доволно внимание, не се криви само тие таму што работат, на толку родилки малце вработени. Јас сакам во Чаир да се пораѓам, здравје боже, искрено премногу ми се 90.000 денари за приватно. Се надевам дека ќе биде како што треба, и дека нема да ме остават 36 саати да се пораѓам.:rofl:

На abc1234, jarec6, Meckicja и 8 други им се допаѓа ова.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Еве јас сум породена 2018 год на Гак спаваќи имаше кога и да посакаш, сестрите доаѓаа редовно, ми помогна сестра кога прв пат станав со туширање со облакање.
    Педијатар доаѓаше два пати дневно да ми каже за бебето како е што е.
    Бебето ми беше многу убаво гледано,избањато пресоблечено најадено.
    Сестра Зоре постарата женичка кога ми го донесе бебето се ми објасни.
    Чисто беше во собите редовно си чистеа.
    Јас имам замерка само за паталошка и предродилна, на одделението беше супер.

Здравје боже пак таму ќе се пораѓам а во оваа ситуација во Чаир не би стапнала бидејки не тестираат и многу родилки кријат дека се позитивни
    И да не бев со врски.

На abc1234, Meckicja, CareTee и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    На Гак секогаш било бесплатно и за тие без осигурување но еве прочитав нова вест, ќе бидат препратени во Чаир:
    https://hera.org.mk/poroduvanje-vo-vreme-na-kovid-19/

Последна измена: 7 јануари 2021
    На HelloHello му/ѝ се допаѓа ова.
  20. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Оваа информација е од 9ти април, тогаш беше така, сега на ГАК примаат родилки, и без корона.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.