Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Да, ок, можеби најдобро да си праша @HelloHello но во секој случај бесплатно породување им следува и на тие без здравствено осигурување.
    Таман работа на ромките што живеат и без лична карта да им бараат 1500 евра :D

На Nd_sk, Luna91 и HelloHello им се допаѓа ова.
  2. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.594
    Допаѓања:
    15.682
    Јас кога се пораѓав со првото во Чаир имаше со мене една цимерка ромка 16 години без документи и осигурување,и знам не беше бесплатно,и бараа некаде 30.000 ден ако добро памтам,не можеше кутрата да си отиде не ја испуштаа,беше од Србија мажена тука,ама немаше документи.

И дај стварно веќе се претера со муабетите за државна и Чаир како да се мачилишта,а не родилишта.
    Осет малку,некој и таму ќе раѓа,јас мислам дека некои имаат преголеми очекувања,а не сите може да платат по 100.000.

На abc1234, water-lily, thelittle17 и 12 други им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.317
    Допаѓања:
    76.417
    Филипинка тука, мажена за наш, сеуште немаше осигурување за првото и и бараа доста пари и затоа отиде Систина...

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Не ми е јасно зашто, но можеби зашто е странски државјанин. Има тука нешто повеќе.

Инаку отсекогаш ромките се пораѓале на Гак без осигурање.

На thelittle17 и Nd_sk им се допаѓа ова.
  5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Оти се странски државјани затоа им наплаќаат.

На Nd_sk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Natural

Natural Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    29
    Здраво, ме интересира во апартманите во Чаир и ГАК по колку родилки се сместуваат, и дали и колку се бебињата со вас?

7. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.642
    Јас бев на ГАК во апартман. Искрено џабе фрлени пари. Мислев дека сама ќе бидам ама беше преполно и по две бевме во соба. Ако сакаш сама плаќаш цена за две. Сега и со ситуацијава не знам колку дозволуваат посети. Мене ми доаѓаа по 10 минути моите зошто воопшто не е пријатно кога има и друг во соба којшто е опериран и бебиња што плачат. На цимерката и дојдоа 4ца одеднаш и дури и неа и се смачи. Бебињата ни ги носеа од 5:30, 6:00 наутро и до вечерта до 21 беа во соба. Спонтан ги држат по 24 часа, јас бев во апартман дека со царски, а инаку не би земала. А и да одам пак не би земала, освен посета друго е се потполно исто. Собите се исти, само стои на овие апартман напред, услугата е потполно иста, јас мислев демек нешто апартман па повеќе влегува персоналот, ама не. Твое е да си одлучиш

8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Кој мисли и има пари за мито бидејки и 100 ден да дадеш тоа е мито, вие самите кој се расфрлате со 300 евричи го направивте таков системот.
    Зашто мене да ме гледа докторот кога Станка му дала некој денар од нејзе има ќар нема мене да ме гледа.
    Давајте си мито,кој има можности и на приватно нека се пораѓа, ама не пишувајте како е лошо по државните имајте малце усул дека некој таму мора да се пораѓа.

Мислам се претера веќе без срам пишувате за давање пари а вие сами сте виновни за тоа.

На elena.mak, Em4e711, Осе и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Natural

Natural Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    29
    Колку пари е од ден апартманот? јас прашувам заради состојбава со корона па да не ме мешам многу со други иначе јас не сум тип што ми е дојдено баш тие 2 дена до посети, да сме живи и здрави ке одиме дома ке се гледаме таму :)

10. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Во Чаир апартманите по една во соба, бебињата се постојано до родилките.

11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Ама немаш потреба, и во обичните соби се со два кревета, и собите се скроз исти, само разликата е што во апартманите има зебра завеси и фотеља.

На thelittle17 и Meckicja им се допаѓа ова.
  12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.203
    Monce potpolno si vo pravo za ova

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Natural

Natural Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    29
    Митото го бараат самите доктори, не го дава баш секој на своја желба, и да се разбереме едно е мито да дадеш 300 евра а друго да платиш 2000 евра приватно порагај. Митото во главно е врзано со барање на конкретен доктор да те порага, што значи се очекува тој доктор да ти направи услига и да дојде на работа во било кое време кога ќе почнес да се пораѓаш. Не го оправдувам земањето на мито но кога живееме во држава како што е нашата некогаш сакајќи себе да си направиме услуга наседнуваме на такви работи.

На water-lily, MilaSs12 и Meckicja им се допаѓа ова.
  14. Natural

Natural Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    29
    Јас мислев дека во другите соби се повеќе родилки сместени. И на Гак и Чаир е исто?

15. Natural

Natural Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    29
    е значи Чаир е тоа што сакам :) , а цената која е на апартманот?

16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Го даваат самите како не, и на доктори и на сестри и болничари, сум гледала пред мене пликчиња како се даваат.
    За Чаир незнам на Гак се по две.

На Meckicja и Natural им се допаѓа ова.
  17. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.217
    Во Чаир јас бев во апартман и бев сама во соба. Посета тогаш имаше. 50€ од ден е. Имав свое купатило, тв фрижидер мислам .. Топ беше

На jarec6 и Natural им се допаѓа ова.
  18. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.642
    50€ од ден. Ете во Чаир прочитав по една биле. Таму е значи подобро. Зошто за две во соба не ти се исплати, и во собите на ГАК се по две.

На Natural му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Ете за цената ти кажале, но ако можеш фати си врски за апартман зашто како што е претоварен Чаир во моментов, а само два апартмана... Осигурај се да го добиеш.

20. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.498
    Допаѓања:
    17.247
    Во Чаир се по 4,5 родилки во соба.