Породување во Државна или Чаир?

Discussion in 'Бременост' started by flowergarden, Feb 20, 2012.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Да, ок, можеби најдобро да си праша @HelloHello но во секој случај бесплатно породување им следува и на тие без здравствено осигурување.
    Таман работа на ромките што живеат и без лична карта да им бараат 1500 евра :D

Nd_sk, Luna91 and HelloHello like this.
  2. azelea

azelea Популарен член

Јас кога се пораѓав со првото во Чаир имаше со мене една цимерка ромка 16 години без документи и осигурување,и знам не беше бесплатно,и бараа некаде 30.000 ден ако добро памтам,не можеше кутрата да си отиде не ја испуштаа,беше од Србија мажена тука,ама немаше документи.

И дај стварно веќе се претера со муабетите за државна и Чаир како да се мачилишта,а не родилишта.
    Осет малку,некој и таму ќе раѓа,јас мислам дека некои имаат преголеми очекувања,а не сите може да платат по 100.000.

3. mariz

mariz Форумски идол

Филипинка тука, мажена за наш, сеуште немаше осигурување за првото и и бараа доста пари и затоа отиде Систина...

Meckicja likes this.
  4. Kitten

Kitten Форумски идол

Не ми е јасно зашто, но можеби зашто е странски државјанин. Има тука нешто повеќе.

Инаку отсекогаш ромките се пораѓале на Гак без осигурање.

thelittle17 and Nd_sk like this.
  5. forumce

forumce Форумски идол

Оти се странски државјани затоа им наплаќаат.

Nd_sk likes this.
  6. Natural

Natural Истакнат член

Здраво, ме интересира во апартманите во Чаир и ГАК по колку родилки се сместуваат, и дали и колку се бебињата со вас?

7. Frosty!

Frosty! Популарен член

Јас бев на ГАК во апартман. Искрено џабе фрлени пари. Мислев дека сама ќе бидам ама беше преполно и по две бевме во соба. Ако сакаш сама плаќаш цена за две. Сега и со ситуацијава не знам колку дозволуваат посети. Мене ми доаѓаа по 10 минути моите зошто воопшто не е пријатно кога има и друг во соба којшто е опериран и бебиња што плачат. На цимерката и дојдоа 4ца одеднаш и дури и неа и се смачи. Бебињата ни ги носеа од 5:30, 6:00 наутро и до вечерта до 21 беа во соба. Спонтан ги држат по 24 часа, јас бев во апартман дека со царски, а инаку не би земала. А и да одам пак не би земала, освен посета друго е се потполно исто. Собите се исти, само стои на овие апартман напред, услугата е потполно иста, јас мислев демек нешто апартман па повеќе влегува персоналот, ама не. Твое е да си одлучиш

8. monik55

monik55 Форумски идол

Кој мисли и има пари за мито бидејки и 100 ден да дадеш тоа е мито, вие самите кој се расфрлате со 300 евричи го направивте таков системот.
    Зашто мене да ме гледа докторот кога Станка му дала некој денар од нејзе има ќар нема мене да ме гледа.
    Давајте си мито,кој има можности и на приватно нека се пораѓа, ама не пишувајте како е лошо по државните имајте малце усул дека некој таму мора да се пораѓа.

Мислам се претера веќе без срам пишувате за давање пари а вие сами сте виновни за тоа.

elena.mak, Em4e711, Осе and 6 others like this.
  9. Natural

Natural Истакнат член

Колку пари е од ден апартманот? јас прашувам заради состојбава со корона па да не ме мешам многу со други иначе јас не сум тип што ми е дојдено баш тие 2 дена до посети, да сме живи и здрави ке одиме дома ке се гледаме таму :)

10. Kitten

Kitten Форумски идол

Во Чаир апартманите по една во соба, бебињата се постојано до родилките.

11. monik55

monik55 Форумски идол

Ама немаш потреба, и во обичните соби се со два кревета, и собите се скроз исти, само разликата е што во апартманите има зебра завеси и фотеља.

thelittle17 and Meckicja like this.
  12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Monce potpolno si vo pravo za ova

thelittle17 likes this.
  13. Natural

Natural Истакнат член

Митото го бараат самите доктори, не го дава баш секој на своја желба, и да се разбереме едно е мито да дадеш 300 евра а друго да платиш 2000 евра приватно порагај. Митото во главно е врзано со барање на конкретен доктор да те порага, што значи се очекува тој доктор да ти направи услига и да дојде на работа во било кое време кога ќе почнес да се пораѓаш. Не го оправдувам земањето на мито но кога живееме во држава како што е нашата некогаш сакајќи себе да си направиме услуга наседнуваме на такви работи.

water-lily, MilaSs12 and Meckicja like this.
  14. Natural

Natural Истакнат член

Јас мислев дека во другите соби се повеќе родилки сместени. И на Гак и Чаир е исто?

15. Natural

Natural Истакнат член

е значи Чаир е тоа што сакам :) , а цената која е на апартманот?

16. monik55

monik55 Форумски идол

Го даваат самите како не, и на доктори и на сестри и болничари, сум гледала пред мене пликчиња како се даваат.
    За Чаир незнам на Гак се по две.

Meckicja and Natural like this.
  17. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Во Чаир јас бев во апартман и бев сама во соба. Посета тогаш имаше. 50€ од ден е. Имав свое купатило, тв фрижидер мислам .. Топ беше

jarec6 and Natural like this.
  18. Frosty!

Frosty! Популарен член

50€ од ден. Ете во Чаир прочитав по една биле. Таму е значи подобро. Зошто за две во соба не ти се исплати, и во собите на ГАК се по две.

Natural likes this.
  19. Kitten

Kitten Форумски идол

Ете за цената ти кажале, но ако можеш фати си врски за апартман зашто како што е претоварен Чаир во моментов, а само два апартмана... Осигурај се да го добиеш.

20. simona_baby

simona_baby Популарен член

Во Чаир се по 4,5 родилки во соба.