Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.542
    Допаѓања:
    9.807
    Ааа штом има зебра завеси одма е подруго :lol::lol::lol:

На IRBBB, thelittle17, water-lily и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Natural

Natural Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    29
    Врски ваљда ќе најдеме ама ако се само два значи тешко, не знам како би се осигурала кога не знам кога ќе дојде момент да се породам...

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Во секој случај најди врска, па ќе имаш предност за апартман дури и да не се знае кога ќе се породиш. Ако нема слободен апартман во моментот, врската може да ти заврши работа барем за двокреветните соби (пак ако има место), секако предност е. За нив не се наплаќа.

На Natural му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.217
    3 Апартмани има. 1 горе на патологија и два доле кај бебињата и родилките.
    Иначе џабе врски ако нема слободно нема. Јас од бокс дирекно кажав сакам апартман и Исмаили им рече да проверат и среќа беше слободен тој на патологија.
    Доле беа зафатени.. Тоа е мое искуство пред 3 год, сега не знам како е :)

На Natural и Kitten им се допаѓа ова.
  5. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Разликите до детаљ мора да се прикажат:D

На thelittle17, azelea, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. water-lily

water-lily Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    114
    36-та недела сум мила, денес бев на ехо таму, за некои десетина дена треба да почнам со цтг и не знам како е со гужви... вака денес ок беше, мада јас бев доста рано..ајде ќе биде, јас немам лошо искуство со првото дете кога се пораѓав, па ќе видиме како ќе биде овој пат, се надевам на најдобро :):l:
    Инаку дали има некоја од вас искуство со др. Ливринова? :)

На azelea и BeloMache им се допаѓа ова.
  7. water-lily

water-lily Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    114
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На BeloMache му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.642
    Ми ја следеше цела бременост и на крај ме породи со договорен царски. Јас сум презадоволна, ептен е професионална. Не е баш емпатична ама добра душа е. Пак би ја барала за следно бебе.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. top4eј

top4eј Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2019
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    103
    Во однос на апартман и обична соба, јас се породив во Чаир, сакав првично апартман, ама одлучив да не давам пари без врска, а можев да си дозволам. Услугата секако е иста, само мора да признам дека супер си поминав а бевме 4 во соба. Забавно ни беше, цело време имаш со кого да си напраиш муабет, да размениш искуство, си пиевме кафе, ги оговаравме сестрите :lol: . И додека лежев таму си помислив супер што не сум сама, ке умрев од досада. Плус до WC да појдеш или да се истушираш секогаш има кој да ти го гледа бебенцето. Поздрав:)

На minne992, SkarletOHara, Kolache na mama и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Glig

Glig Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Здраво. Може ли да сподели искуство некоја мамичка во скоро време породена во државна болница... Како е со хигиена, односот на сестрите и докторите и сл?
    Би ви била благодарна, бидејќи ми се ближи терминот и би сакала да знам каква е ситуацијата на ГАК

На Goca92 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    2.892
    Баш е така како што пиша, ние бевме две во соба, не знам што ќе правев без цимерката. Таа што беше во апартман цело време идеше кај нас зш и беше досадно.

На BeloMache и SkarletOHara им се допаѓа ова.
  12. Nd_sk

Nd_sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2016
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    273
    Бесплатно е за сите. Несмеат да вратат никого. Така чрават ромките идат во последен момент и го искористуваат правото за пораѓај.

13. BeloMache

BeloMache Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    201
    Женски некоја со искуство. Треба да идам на прво џтг, не сум била а денес сум точно 38гн. Имам приоритетен од матичната за ГАК. Дали знаете кое време треба да идам со таков упат, дали ќе ме примат или не? Се мислам да идам после 14.00ч. Мислење и искуства?

14. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.542
    Допаѓања:
    9.807
    Некаде прочитав тука некои членки пишуваа дека до 14ч прават цтг,.може грешам незнам

15. BeloMache

BeloMache Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    201
    Ништо ќе се спремам и ќе идам сега ако не. Да видам што можам да направам. Ќе ме вратат ако не сигурно. Фала ти ❤️

16. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.542
    Допаѓања:
    9.807
    Не би требало да те вратат кога веќе си таму.Баш кажи како си поминала,дали има гужва многу.....:l:

17. Angel_G

Angel_G Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    309
    Мислам дека природен пороѓај е околу 500 евра и за таква услуга не е многу. Да бидам искрена до крај и јас на докторот што ме пораѓаше на Гак му ставив во „плико“ да се почасти , плус виски, бонбоњера , така што, горе доле...математиките се тие. Сепак муабетот ми беше ако веќе има пари и бира услуга , приватна болница е најдобра опција...Е сега ако бира државна без разлика дали е ГАК или Чаир , условите во јавното здравство се тие, кој повеќе, кој помалку задоволен,зависи и од среќата на што ќе налеташ,на кој доктор, на која смена сестри ...и друг сплет на околности. Дали ќе бркаш врски и тоа си праи разлика...знаете кај нас како одат работите, да не ја ширам многу.

18. BeloMache

BeloMache Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    201
    Тотално е така. На сите пликчртомора да им се подели, и пак зависи цела нега од расположение и карактер на сестрите на смена. Со Господ напред само добро да се помине, па тие 2,3 дена како ќе биде така. Ќе се стиснат заби.

На Angel_G му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BeloMache

BeloMache Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    201
    Дојдов во 13:30 некаде. Чекав сигурно 1час и повеќе, имаше пред мене околу 10тина бремени за преглед прво, потоа на цтг тие 20 мин. Завршив со цтг пред половинс час, но чекам за уште едно, баш како што чувствував бебе не е активно многу па сега второ цтг ќе ми прават. Инаку добив инфо дека не работеле до преднекој ден тука, сега почнале повторно со прегледи. Околу 2 часа не е ни малку за "тешките" како мене, но ни многу со оглед на тоа што и во приватна болница на закажано се чека мин. 1 час.
    Битно бебе е добро, контракции не покажа. Ќе си седиме уште на топличко :)

На SkarletOHara и DELFINA81 им се допаѓа ова.
  20. Anushce

Anushce Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    8
    Здраво би сакала некој да ми каже искуство за доктор Ана Марија Шипиќ во Чаир.
    Имам термин за пораѓај на
    8.2.2021 и сега некоја од искуство кога би се породила отприлика незнам прва ми е бременост и се ми е ново и чудно.
    Фала однапред убава вечер имајте мајки

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.