Знам дека Д-р Јегени е еден од најдобрите. Он е директор и нормално е да е презафатен. Не сум слушнала за ова, но знам случај каде што една познаничка ја држел 24 часа со страшни болки за да се отвори природно. На крај не се отворила и морал царски. Го премолела да ја земе царски, но несакал до последен момент... Значи секој пациент приказна за себе. И јас ќе се пораѓам кај него, не ме тинтра може како што сакам, но барем знам дека сум во добри раце
Iskreno se nadevam da bide se kako sto treba. Razlicni iskustva slusam/citam, generalno pozitivni, no nikogas ne se znae.
Јас сакам да се пораѓам во Државна, како оди тоа?треба да си фатам врски кај доктор некој да ме пораѓа, кој др. да го одберам, дали претходно треба да одам неколку пати во државна за да ме прегледаат за да се пораѓам таму или нема врска тоа...совет?
Да ова и јас го разбрав деновиве,ајдее сега и Чаир ќе се пребукира,страшно незнам што да кажам.А и во некои од другите градови породилиштата не работат поради немање персонал и сите ги препраќаат тука,ццц во 21 век да немаш нормални услови за државно да се породиш
Ете точно баш поради ова не ја сакам државна се преценуваат претеруваат,направиле огромна болница немале капацитет кога бев на вежбите во Гак негде почеток на август буквално видов како жена со пукнат водењак со болки,ја вратија немале место за никаде се и таму можев и јас ама не сакам зошто претеруваат ама,немаме ние закони во државата оди во Германија или било која европска држава некоја болница вака да се однесува,ќе ја затворат под итно жалничка ни е државата секој е оставен сам на себе снајди се па живеј...
А врски имаше, мислам некој познат таму? Само слушам муабети дека ако немаш некој познат таму не те фермаат, другарка ми ми кажуваше дека била многу отворена, болки јаки, но не пуштала глас, никој не и дошол додека не викнала, аман бе докторе главава на бебево му ја гледам. Е тек тогаш дошле и ја породиле.Не знам навистина што да очекувам и само поради условите таму ме фаќа паника, а за на приватно немам пари.
Зависи како ќе ти се погоди персоналот. Ама убаво е да имаш некој. Јас еднаш со врски бев, еднаш не, и да ти кажам има разлика во третманот. Имам пишувано, да не се повторувам, остај чинот на пораѓање што и е најважен, туку мене после тоа ми сметаше што никој не те ферма ( ме пуштија а педијатар не видов, лоша хигиена, ма ни сестра не видов да прашам нешто, само жените што чистеа). Како и да е, брзо поминува и се се забирава
Се породив пред една година во ГАК. Без ниту една врска, без ништо. Бев во болницата скоро една недела, постелката ми остана, па ми правеа киретажа. Има различни доктори, ама претежно никој не се грижи за тебе во ваква гужва. Не добив млеко, тие заборавија да го нахранаат бебето, само после интервенција од мажот ми сестрите му дадоа храна. тоа е тоа, па здравје за друго никако во државни повеќе.
Фала на честитките. Не те разбрав околу прашањево. Ако мислеше на тоа дали пуштаат посети во собите, тоа е забрането. Немав врски. Ми се погодија докторите и сестрите. Точно е дека тие што имаат врски подобро поминуваат. А тие што немаат врски, треба да имаат среќа.
Фала на честитките. Не те разбрав околу прашањево. Ако мислеше на тоа дали пуштаат посети во собите, тоа е забрането. ^^Мислев на онаа соопштение на врата што стоеше, дека ги препраќаат сите трудници во Чаир.