Здраво девојки. Скоро се породив во Чаир. Имав прилично тежок пораѓај, неколку дена бев на патологија, со 3 провокации што не беа успешни и потоа на итен царски. Малку трауматично но кога ќе се вратам наназад, дадоа се за да ме породат природно но не се се отварав.. Генерално, докторите се ок, мене ме породи докторката Демири, прекрасна е. Персоналот е прекрасен, што и да побараш тука се, повеќето се љубезни. Многу помагаат со бебињата, они ги повиткуваат и средуваат, бањаат и дохрануваат, тебе ти ги носат само за доење.. Чисто е, нон стоп се чисти, можеш да побараш чиста постелнина или спавача во секој момент, исто и за топла вода има. Генерално од срце ги препорачувам,сега сепак секоја жена со својата среќа и судбина. Со лесно на сите ❤
Тие што се породивте во Чаир, дали може да ми кажете што треба да се спакува за таму во торба, што ми треба? што смее? што не? Спавача моја може да носам или не, алишта за бебе?
Лична хигиена, четка за заби, чешел, шампон, полнач. Спавачи даваат од таму, влечки земи си, облека за тебе и бебе кога ќе си одите.
Погоре се збореше за епидурална затоа. За царскиот и јас сум задоволна ама за третманот пред тоа не. Кој доктор те породи?
Јас се породив на Гак во ноември. Презадоволна сум од се, од моментот кога влегов утрото на цтг до порагајот и на крај пост родилната нега. Сите беа срдечни и имаа супер однос. Мајка ми цело време инсистираше да идам во некоја од приватниве болници ама ја нејќев пошо сметав дека џабе ќе си ги фрлам парите и не згрешив. Сестри цело време не проверуваа прашуваа дали треба нешто, терапија постојано на време давана, визита наутро и за родилките и за бебињата апдејт од педијатарката два пати во денот. Хигиената беше супер, чистеа вц секој ден постелнина исто. Бебето секогаш во чиста облека беше облечено. Едино ради короната немаше посета, ама разбирливо е башка 3 дена се издржува без друштво. (читај:чопоративен собир од баби дедовци тетки чичковци и остала "потесна" фамилија) Се на се презадоволна сум и кога пак би раѓала би идела во државна. П.с. Се породив со царски рез.
Кога тоа имало такви собири на Гак? Ни таткото неможе да влезе во соба а камоли баба и дедо и стринки. Кога небеше короната можеше ни ретки да влезе татко во собата или во шок соба. Сега па ич, све што треба за мајката оставаат доле на портир и он собира од повеќе жени и ги качува горе на оделение.
Мами, нека е честито, здраво и живо.. Кој др те породи и дали претходно одеше кај тој др или директно за порагај?
И јас се породив на ГАК минатата недела , задоволна сум од се, од сестри , болничарки , педијатри. Детето ми беше супер гледано,чисто секогаш средено ,педијатрите два пати на ден поминуваа да дадат информации. И во предродилна ,интензивна ,па на одделение само пофални зборови, моето искуство е такво