Одев неколку пати само, за контрола поради правена претходна операција кај него лани. Со спинална анестезија да.
Он е мислам во Онколошка амбуланта. Не прегледува и пораѓа трудници, ете само негови кој ги оперирал. И негови пациентки кој му даваат парички.
Јас не бев сигурна ама од кога се согласи за мене мислев пораѓа, а може и ради операцијата од лани прифати.
Секако свои пациенти,знам по блиска што ја пораѓаше. Како и да е докторот е стручњак. Јас се водев кај жена му.
Е сега се препарирав нема епидурална во Чаир!? Како бе така аман веќе од ова болнициве во државава се нешто нема од термин до трансфузиолог до анестезиолог. Јас оваа година колку луѓе сум фатила за врски и сум испозамарала за обични работи што треба нормален тек да имаат сега и ова е мн ми дојде...
Me породи проф. Стојовски а анестезиолог беше др. Караџова. Бремемоста ми ја водеше мојот матичен гинеколог во приватна ординација така да со професорот немав контакт до пораѓајот. Ради сплет на околности во 8ми месец морав да почнам да идам на цтг секоја недела на гак бидејки кај матичниот ми видоа нешто како тахикардија кај бебето (среќа не беше нешто страшно) и итно ме упатија на проверка во гак. Таму прегледите знам стално ми ги ги правеше различен др во зависност од тоа кој е на смена а дента на пораѓај исто друга др. ме прегледиваше вагинално.
На гак да, задолжителен е ковид тест пред прием, собите се по 2 жени Крајните 2 соби се со по 4 кревета, но се активираат ептен кога е гужва...
Мене ми правеа од брзите со брис од нос. Доле на цтг по 2 легнуваа, горе во предродилна бев јас и уште едно девојче ама на блиц ја видов а за после пораѓај бев во апартманите. За апартман се плаќа 50 евра од ден и требс да имаш среќа да начекаш слободен пошто мислам дека се само два апартмани. Првата вечер си царував сама во него ама утредента донесоа уште едно девојче така да бевме две во соба. Во обичните соби не знам по колку пациентки лежат. Кога отидов на цтг и пораѓај после ми рекоа дека Ковид Пациентките ги внесуваат преку посебен влез и лежат во посебно крило без контакт со другите пациентки.
Не, нема капацитет за по една, освен ако се погоди да нема воопшто гужва... тоа е на прв спрат...секако се по две, бидејки се жени што веќе имаат пцр тест дека се ковид негативни. Тие што се позитивни се долу на приземје, изолирани од останатите, со посебни рпдилни сали, посебно се...
Џабе си плаќала по 50 евра според мене, собите се скроз исти и се по две. Ај порано пуштаа и посета во апартманите ама сега со ковид не.
Никоја не е потрудница од друга, еве нека го направат и со пари да се плаќа за секого достапно да биде било што. Ова па со короната изговор само за ништо нема термин, за приска фаќај врски, за скрининг исто, за ддимери аман веќе
За се доле што наброја има термини само треба да следиш и да закажеш. За ништо од тоа нема потреба од врски.
Многу работи не се фер... државното здравство ни има многу дупки што ги користат за "нелегално" да се збогатат...