Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Ме зезаш? Па ја знам како поминав на сите тие кога и да ѕвонеа од кај матичниот се немаше термини. А за приската ми кажаа дури да си идам на приватно и дека не боцкаат без врски и така и беше. Врски баравме за да ме боцнат да не идам приватно. Инаку сменив два матични и вториот ми рече мора за се да бидеме мн упорни зашто се мн мрзливи горе на клиника. И за се врски за сите прегледи. Можеби ти си имала таква среќа па си си закажувала. Јас еднаш кога бев буквално дојде една женичка и рече јас немам закажано ама додека не ме прегледате не мрдам од тука немам пари да идам на приватно и докторката се согласи да ја прегледа...На ова сестрата искоментира имаш среќа ја погоди докторката инаку не прават скрининзи сега само ако се на блиски тогаш...Тоа баш и не е индикатор дека може секој да закаже и да отиде...

На Majra, Martka и Natashka1988 им се допаѓа ова.
  2. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.346
    Допаѓања:
    5.238
    Последниот месец два пратам термини и на гак и трансфузиологија, термини има.
    Бргу се закажуваат, треба однапред матичниот да ти планира и закаже кога ќе ги пуштат термините. Знаат они кога ги пуштаат.
    Нема потреба матичните никаде да звонат, туку да следат на мој термин.
    Врски за мој термин не ти требаат.

На teddy85, TarantulaA и Ula им се допаѓа ова.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Често одам на клиника и со закажан термин вакво нешто не се случило.
    И секогаш сум била точно повикана во часот кога имам закажано.
    Ако не боцкале без врски немале ниту мене да ме боцнат.
    Еве денес сестра од таму мене ми кажа дека прават скрининзи, бидејки нема уште термини сакав да се усигурам.

На Ula му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.068
    Допаѓања:
    5.513
    @Ula следи си и ти на мој термин и кога ќе пуштат термини одма му се јавуваш на матичниот и му кажуваш да ти закаже.

На Ula му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Епа очигледно кај мене видоа дека можам да се снајдам врски да си фатам па кога и да ѕвонев ми викаа нема термин нема термин и ја ѕвони по луѓе дека мајка ми медицинска сестра и се снаоѓав. Очигледно е така зошто еве повеќе од вас ми кажуваат дека термини има и закажувате ☺️ Оваа информација да ја пренесам на пријателки мои зашто и они се мачеа со термини и закажување додуша повеќето сме кај исти матични и така

6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    До матичните ти е, убави ти кажааа следиси сама и звони кај матичниот.

На Prolett и Ula им се допаѓа ова.
  7. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Првиот матичен па што ми беше он прво тоа ми кажуваше мора у Систина инаку нема да те примаат без врски на Гак горе...На крај стана нападен со пренаталниот тест и го сменив. Ама бидејки од таму почнав со врски и после така ја терав :(
    Јас сум веќе при крај така да уште малку прегледи имам. Во секој случај треба да има термини и услови за сите. Ја врски сум фаќала само за да не идам на приватно зашто имав други проблеми со работодавачот и останав без плата повеќе време уште да ги плаќам на приватно или да ги утнам датумите за боледување со тоа нема термин...

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Мари_ja

Мари_ja Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    16
    Здраво, се надевам некоја од вас ќе може да ми помогне. Завршив со последниот преглед кај матичниот гинеколог, ми рече не треба ништо понатаму, ни упат ни цтг, само да чекам болки. Па ме интересира, за во Чаир дали е потребно упат, слушам различни мислења

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  9. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.596
    Допаѓања:
    15.683
    Да ти треба упат од матичен само за првиот пат кога ќе отидеш,после тоа си одеш без упат оти ќе ти отворат историја,па ќе ти каже докторот кога следен пат да одеш.

На Rtulka, ivance.., jarec6 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Како не ти треба ни упат ни цтг? Па мора да се следи бебето не џај боже ако има нешто да се интервенира на време. Побарај си упат и мирна глава.

На ivance.., jarec6, Martka и 2 други им се допаѓа ова.
  11. IChika

IChika Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    432
    Искуство со Ана Коцевска од Чаир за пораѓај?

12. Lima87

Lima87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    280
    Како наоѓате доктори за пораѓај, со врски или ги познавате? Јас и сега и за првото дете немав најдено доктор кој ќе ме пораѓа, кој се падне се падне. Првата бременост во недела се породив и не се ни сеќавам кој доктор ми беше, акушерката ме породи, а докторот само ме стисна за стомак и ме соши после тоа.

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Види сега тука ќе има милион што ќе ти кажат иди си регуларно кој те породи породи ама да не се лажеме у оваа држава за се непто треба врски па така пробај да си фатиш врски чисто да има вода кој да ти пружи кога ќе припаднеш. Јас имам куќен пријател гинеколог ама он е во приватна болница и он ми рече ќе ти средам за у државно имам мн колеги со кои сум работел со години и така сум потсмирена. Но природното породување е и спонтан момент тоа може да се случи пример твојот доктор отишол на свадба у друг град а тебе те спукало нема да тргне да доаѓа да те пораѓа ќе те породи кој ќе биде на смена или слично. Можно е да биде на операција и икс работи се во комбинација. Но сепак за да бидеш посигурен јас мислам дека треба да се каже некој збор таму за тебе.
    Мајка ми работеше во болница и од тоа знам ехеее за се какви не работи се јавуваа луѓе и фаќаа врски ама донекаде и ги разбирам зашто кај некои доктори и институции нема завршување работа без врски...

На Алек***, Larahappy и Martka им се допаѓа ова.
  14. Julija1985

Julija1985 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    49
    Здраво дали некоја знае доктор илиевски од чаир или младен која смена се неделава сакам кај нив за цтг да одам

15. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Младен е вторник орд.2

16. Maeve

Maeve Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2017
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    913
    Здраво мајки, јас сум 39 гн, и во среда сум во Чаир на преглед, до сега сите прегледи и испитувања ги правев кај матичен гинеколог и од кога влегов во деветти месец, на одделение во општата болница во мојот град. Ме интересира дали за преглед треба ковид тест, знам дека ако те задржат ти прават таму на лице место.. Можеби некоја од вас има информација во среда кој доктор е во амбуланта? Секоја информација ќе ми биде добредојдена!!
    Благодарам однапред!!

17. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    524
    Како што знам Чаир не тестираат за ковид само ГАК.

На mssuniquee и Maeve им се допаѓа ова.
  18. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.354
    Јас прв пат кога ме пратија на цтг носев упат, после тоа само си одам без ништо..
    Не ти треба тест и не прават во Чаир.

А околу тоа кој е во амбуланта стварно не знам да ти кажам.
    Ајде со лесно :)

На abc1234, Ula и Maeve им се допаѓа ова.
  19. Maeve

Maeve Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2017
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    913
    Фала ви и на тебе и на @Estella за одговорот!
    Исто и на тебе со лесно, и ти ептен ситно броиш :)

На Estella, Ula и jarec6 им се допаѓа ова.
  20. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Мене ме интересира нешто да прашам и се надевам ќе добија одговор.
    Вие што имате платено на доктор на Гак за да ве породи.
    Он самиот ви ја кажува сумата или вие си давате колку мислите да дадете?

На Andrejaaaaaa и Natashka1988 им се допаѓа ова.