1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Сам си даваш колку можиш и плус од други што биле кај него/неа од муабет.
    Отприлика цените се 200, 250, 300 еу.
    Рачунај дека треба и на анестезиологот да даде нешто од тие што ќе ги дадиш ти.

2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    А како му викаш докторе јас сакам вие да ме породите ќе си платам ако треба или како?

На Natashka1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    300€? (facepalm) а бомбоњера и топол збор? Јас одев кај кај двајца, сега кај еден....и како да знам колку му е "тарифата"?

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Natashka1988

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Јас имам кажано, може ли да доаѓам кај Вас до крај? И толку... Не знам како оди до крајот, 23сега...

5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    А за што анестезиолог? За епидурална?

6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    И јас кажав така со првото и одев до крај ама дали не и понудив пари на докторката на крајот, ме пушти низ раце.
    Не ме зема одма на пораѓај ме остави до сабајлето а не им пренела дека сум за царски и цела ноќ ме пораѓаа природно па на крај пак царски.

7. Natashka1988

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Ц ц ц, тоа што не се здрави причините поради кои би давале пари е на долго и на широко, не би овде. Но, како? Да и понудам? Немам идеја...

8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Јас друга причина зашто постапи она така не гледам.
    Ваљда кажуваш докторе сакам вие да ме породите ќе си платам.

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Кога се пораѓав со малиот, кога одев на преглед, секогаш ми се паѓаше различен доктор ова за Чаир зборам. И после породување маж ми го почасти докторот со бомбоњера и пијалок. Прво го прашал шо сака он му рекол како сакаш ти така. И како стварно се кажува? Докторе сакам вие да ме породите, колку треба да ви платам? :wasntme:

На MiA-Bella му/ѝ се допаѓа ова.
  10. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.795
    Допаѓања:
    18.566
    @Natashka1988 @monik55
    Ако сакате стрикно некој доктор а да не е апла да му кажете за пари, нешто во смисол, сакам вие да ме породите,ако не сте на смена ќе си платам да дојдете,инаку ќе ме породи кој и да е дежурен...:?: а сакам кај вас секако,не сакам кај друг...па да видите реакција.

На abc1234, MissWitch и Natashka1988 им се допаѓа ова.
  11. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.725
    Допаѓања:
    10.584
    Јас после 36 та почнав во Чаир,си закажав кај док.што сакам и цело време одев кај него.,кажав сакам вие да ме породите.за пари не сме правеле муабет..:),ни дали треба,ни колку,нит му кажав ќе платиме.
    На крај му дадовме колку сме сакале ,можеле.
    Можевме и да не дадеме,што знам,јас бев со царски,бев многу задоволна од третманот негов пред и по пораѓајот и некако во знак на благодарност :inlove:

На thelittle17, Prolett, Andrejaaaaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Natashka1988

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Фала ти!
    Искрено, толку сум фокусирана дај Боже да дочекам 30 г.н, што многу ми е се далеку и не сум ни размислила како оди сето тоа... (а познавајки се себеси, посебно под притисок, сигурно би истрескала некои глупости, од типот "сакаш пари?") Ќе биде се. Чекор по чекор...

На Dee*Tee, Prolett, jarec6 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Nefertiti.

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Не не, срам ми е мене така директ, иако има и такви знам, јас на пример секој месец одам кај таа што сакам да ме пораѓа и и кажав од старт докторке вака и вака се за мојата ситуација и и реков не сакам сто мислења, сакам само кај вас да идам, може ли и за пораѓај со вас да се договорам кога ќе дојде време.
    Е сега во понеделник сум кај неа и за пораѓај ќе се договараме и ќе и речам дека сакам епидурална или лајт спинал ако има шанса, дека ќе ја почастам и неа и анестезиологот како што треба дека ќе си платам, нешто у тој стил ќе извртам, дека ќе се оддолжам пошто сум анксиозна со панични напади, незнам ств како ќе бидам за време на цел пораѓај.
    А за пред мене

Тарифата.:D Од тебе зависи тоа, зависи што сакаш.
    Рано ти е тебе сега, или здравје ти кога ќе си одбереш еден доктор, и на преглед ќе му кажиш уште одма, здравје сакам вие да ме породите, слично како горе што и напишав на Моник, зависи само ако не сакаш анестезија, можиш на крај да си почастиш и само пијалок и благо, ситно 50, 100 еу од мерак што се вика ако минеш добро со докторот.

Да, или за лајт спинал.

На Natashka1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Не знаев дека од толку малку анестезиолози во државна и немање епидурал, постоел начин да се обезбеди. Мислев само лајт спинал има.

15. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    И јас потполно исто планирам да постапам, само ми е шубе па да не ми побараат многу пари што не можам да си ги дозволам... што тогаш Дали знаете како е од прилика "тарифата" во Чаир за доктор и анестезиолог?

16. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    Јас платив 200€.. толку ми имаа кажано, ама анестезија добив само за шиење..

17. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.583
    Допаѓања:
    7.479
    200 за природен пораѓај без епидурална, ако добро разбрав? Зошто ти ги собрале парите не сфаќам :smirk:

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nefertiti.

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Во Чаир не ставаат ни со врски.
    Сама си сведок.
    За докторите на ГАК пишевме.

19. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    @Nefertiti. Да, членката погоре за Чаир праша. Иначе анестезиологот од Чаир сега е на Гак, го знам и самиот кажа имаат лајт спинал но нели со врскички :)
    @Cherry333 Тоа е, никогаш без врски не би отишла ни на забар а не на пораѓај знаејќи го нашево здравство. Сакаш да те гледаат ќе си платиш. Плус за апартман имав доста пари оставено.
    Поучена од тоа, сега си се породив приватно :)

На Jana06, Cherry333 и Nefertiti. им се допаѓа ова.
  20. Nefertiti.

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    А мене ме интересира дали стварно немаат анестезиолози во Чаир, што беше причината што ти со најјаките врски не доби епидурал или лајт спинал? Истото ли ти го рече директорот?
    И јас требаше да се пораѓам во Чаир, и врски фанав јаки и се, и џабе, никако нема шанса анестезија ми рекоа освен на царски ако не завршам фала богу и баш заради тоа не се пораѓам таму...