Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.217
    @Nefertiti. Искрено со докторот никогаш ни немавме зборено за епидурал. Можеби бидејќи од провокацијата одма се отворив 8 прста и ич болки немав се до бокс.. Пораѓајот беше со 3-4 напони и повеќе болен оти бебето беше големо, а вака не знам ни дали би имало време и потреба за епидурал. Пишав само за да не се надеваат на анестезија во Чаир оти нема..

На Rtulka и Nefertiti. им се допаѓа ова.
  2. Julija1985

Julija1985 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    49
    Здраво дали некоја може да сподели искуство со доктор Александра Ефтимова од Чаир.

3. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    524
    Знам случај каде преку трета личност се договориле после породување ,да оди сопругот во продавница некоја во беверли за накит и саати ,нешто такво беше, каде што докторката веќе си одбрала што сака , па кога и го давал уште им викала леле што сте се трошеле:rofl:

На thelittle17, Jana06 и azelea им се допаѓа ова.
  4. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.354
    Јас немам поим, нема да имам доктор врска, немам пари за давање,колку ми помогне болничаркава што ми е комшика толку...со Господ напред лесно да поминам :)

На Rtulka, hanny, thelittle17 и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Nataska1989

Nataska1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2018
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Катастрофа

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Како со nick name-ов можеше да е толку исто :rofl:

На mamaJana и IRBBB им се допаѓа ова.
  7. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Дечки ве читам и се замислив сега ја како што не знам суптилна да бидам ќе биде интересно. Мајка ми ми фати врски преку доктор што е близок со докторот што ќе ме пораѓа. Очекувам дека ако бара нешто или слично тоа преку докторот врска ќе се изигра...зашто ја ниту знам како да прашам ниту пак како да го дадам...
    Некни кога се видов со него ми рече бебето не е свртено ќе дојдеш за една недела и ќе видиме дали ќе се сврти. Ако не се сврти ќе договориме царски рез и тогаш го прашав. Дали има можност да се сврти и дека сакав природно и да ми објасни за анастезиите. И он ми рече да има можност да се сврти но нема да го чекаме до крај туку до одредено време, царски идеш со епидурална, а природно со спинална можеби сум ги смешала но за да бидам сигурна пак го прашав дали се со анастезија и двете породување ми рече да да но сега не се преокупирај со тоа. Бидејки бев потресена кога прочитав дека немало у Чаир анастезии за природно и му искоментирав уф среќа имало анастезии. И он се насмеа и ми рече слушај породувањето природно е спонтан процес можеби ќе дојдеш у сред ноќ или кога ќе има неколку операции и ќе имаат приоритет пациентките со царски рез или специфични породувања и во тој случај можеш да останеш без анастезија зашто сигурно нема да ги оперираме на живо оние за операција и се насмеа пак.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Додуша кога ќе размислам поубаво од досегашно искуство тој што сака да земе пари ќе си каже и колку и како.
    Пример за братучед ми си кажа докторот ако сакате да ме почастите јас пијам само такво и такво виски и толку се знаеше што како...

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    @jarec6 добро утро,како си?
    Има ли нешто новости,прочитав те задржале.
    Со лесно

На Ula, thelittle17, ivance.. и 2 други им се допаѓа ова.
  10. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Нема потреба да давате пари на доктор, и јас така мислев, одев кај еден доктор на ЦТГ, се погоди да ме задржи он, беше дежурем 24 часа, ама јас не се породив, ете така сакало. Никој пари не ми побарал, а добив супер третман од цела болница во Чаир, не сум имала врски, а не можам да се пожалам за ништо, иако бев многу досадна таму, и само ги викам сестрите и се дерев како будала.
    Затоа според мене, не треба да се плаќа доктор на државно.

На Rtulka, Kitten, mamaJana и 8 други им се допаѓа ова.
  11. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.122
    Потполно се согласувам со тебе

На Julija1985, Prolett и thelittle17 им се допаѓа ова.
  12. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Па така треба да е, тоа им е работа фала Богу. Ама мислам дека ние луѓето си ги научивме така...никој не иде така у болница сите мкнат чоколада, пијалоци и кафиња...а има и такви безобразни доктори си бараат мито јас знам од мајка ми што ми има кажувано она во градска работеше таму па мислам најголемите митаџии се немаат душа...

На talentirana, MissWitch и thelittle17 им се допаѓа ова.
  13. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Секаде во секоја професија има мито што си бараат, и доктори секако.
    Јас лично зошто бев задоволна ги почастив сите што беа во родилна додека се пораѓав со јадење, ми беше мерак, а не дека сум морала или некој тоа го барал од мене, туку од благодарност. Кој сака нека почасти, кој не не мора, ама да давам по 300-400 евра на доктор не би, така ќе си отидам приватно и ќе си добијам епидурална, и да патем само тоа им фали во Чаир да даваат, епидурална! Според мене се друго е во ред, од хигиена, храна, услови, реновирано, и се останато.

На Rtulka, Ula, mamaJana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.714
    Допаѓања:
    18.402
    На приватно е 1800 евра, не е мала разлика во цена. Јас не би раѓала во Санте каде е 550 природно.
    И маж ми го частеше цел персонал од мерак, тие го разбрале како поткуп па ме гледаа ептен. А со докторката секако бев договорена, роднина е на маж ми.

На thelittle17 и Ula им се допаѓа ова.
  15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Го почастивме толку колку што сметавме дека е ок.

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Magde20

Magde20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    122
    За оние кои се породивте во Чаир последниве недела две може ли да споделите искуство како е во моментов со гужва, по колку дена испуштаат дома, како се организирани во однос на заштита од корона и дали се почитуваат протоколите за истото.

17. IChika

IChika Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    432
    Јас се породив во чаир пред една недела, не правиш корона тест за разлика од државна каде што прават, само пополнуваш анкетен лист, ти мерат температура пред влез. Во соба бев со уште три жени. Обавезно маски моравме да носиме, не караа ако немљвме дтљвено маска особено на визита. Ако се е во ред за 24 часа на природен пораѓај те отпушаат бидејќи има многу родилки.

На Andzi123, hanny и Magde20 им се допаѓа ова.
  18. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Јас сум моментално тука во четврток ме правеа царски рез. Ќе ти пишам во лп кога ќе бидам посталожена ок? Инаку имаат мн родилки и кои се вратени од ГАК и тука е малку повеќе гужва ама пак јас сум задоволна од негата и грижата се си е во ред сега за сега.

На Andzi123 и Magde20 им се допаѓа ова.
  19. Magde20

Magde20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    122
    Супер, ти благодарам. Додека чекав за ЦТГ слушнав неколку жени дека ги препратиле од ГАК за пораѓај па се замислив што е работата и дека е многу гужва.
    Ти посакувам побрзо опоравување. ;)

На Andzi123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Magde20

Magde20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    122
    Гледајќи колку лежерно се однесуваат некои жени додека чекав за ЦТГ подледниве две недели во однос на носењето маски во затворен простор, се подзамислив колку се дисциплинирани и совесни и горе кога ќе ги качат за пораѓај и после тоа.
    Ајде барем брзо пуштаат дома :)
    Ти благодарам за одговорот и ти посакувам брзо опоравување ;)

На IChika му/ѝ се допаѓа ова.