Со лесно @Julija1985 чекаме убави вести набрзо да си се гушкате инаку и јас ќе одам среда на среќа ништо од врската па со Господ напред кој се погоди тој и за цтг и за пораѓај здравје
I mene so prvoto na CTG me gledase Dr Ilievski, ama koga dojde vreme za poragaj me primi dezurien, a me porodi akuserka i super pominav, dezurniot doktor ne mu znam ni ime, samo setase pokraj rodilnite sali i gledase kade treba da intervenira. Site si se strucni i si ja znaat rabotata ic ne se sekiraj, bar tamu imaat mnogu rodilki i voedno mnogu iskustvo.
Јас вчера бев во Чаир, претходно се јавив да прашам за Илиевски ми рекоа не е во амбуланта и ств не беше.
Denes bese zoran od 08 do 10 ama.jas kaj dr mladen risteski pocnav na ctg i super prv vpecatok mi ostavi. Inaku od den za den kazuvaat na priemno ne se informirani go menjavaat rasporedot samo doktorite si znaat koga se vo ambulanta zaradi kovid situacijata
Женчиња како е во чаир во однос на неонатална нега за новороденчето, за во случај да треба подолго да е под надзор или во инкубатор? Во споредба со гак?! ***чудни труднички мисли, ..... се на најлошо ми текнува упм.
Здраво женички, ве молам за искуство, уште некоја недела и влегувам во 8ми .. Веке почнав да ги разгледувам можностите за каде да се пораѓам .. не сум од Скопје ама дефинитивно сакам или во гак или чаир , како е со хигиената? Како е со сестрите?Дали се достапни цело време? Искрено тоа ми е некако многу важно.. За доктори веке имам претстава од коментарите погоре .. Мноогу сум уплашена со ситуацијава.. бременоста ми ја водат во систина , од кога е најубаво да почнат таму каде што ке се пораѓам? Поздравче со лесно на сите ! А на веке породените честитам ❤