Породување во Државна или Чаир?

Discussion in 'Бременост' started by flowergarden, Feb 20, 2012.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Често одам сега и гледам што се случува најнормално си функционира.

thelittle17 and Solen☀ like this.
  2. i13dk

i13dk Истакнат член

Majra likes this.
  3. Ula

Ula Популарен член

Папучи дебели собни не препорачуваат бидејки треба да ги мокриш, пример земи си стандард влечки да можеш да се истушираш во нив. Спавача ако си земаш твоја можеш само од како ќе отидеш на одделение предходно мора да си во нивна. Инаку ќе ти требаат неколку со една не правиш ништо одма у старт ќе се направиш лом. Инаку они имаат едни Бекутан што се културни и другото е со дупки на цицки хаха. Во суштина можеш се да си однесеш или да ти донесат само на визита си гола тоа е.

Јас би додала мрежести гаќи, влажни марамици, крема за хемороиди, за сапун ќе треба да имаш во што да го ставиш така да боље ти е гелче за туширање, маски, ја и беби дол носев за да не ми паѓаат влошките за гради и да не ми се прави лом спавачата.

Magde20 and ivance.. like this.
  4. Sunshine18

Sunshine18 Истакнат член

Spavacite so kopcinja li treba da se takvi za doenje?

Ula likes this.
  5. Sunshine18

Sunshine18 Истакнат член

Kolku dena gi zadrzuvaat rodilkite so carski a kolku so prirodno vo cair?

Last edited: Apr 22, 2021
  6. abc1234

abc1234 Популарен член

Со природно јас доцна навечер се породив пред полноќ,ме задржаа нареден цел ден и следното утро ме пуштија дома.

Honey bunny05, jarec6 and Larahappy like this.
  7. Larahappy

Larahappy Популарен член

Истo и каj мене беше.

8. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Jас се породив царски во понеделник во 10ч,а ме пуштија во четврток.Инаку бев примена во неделата бидејки бев со договорен царски.

9. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Не ми се верува како прелетаа месециве, од понеделник почнувам со цтг дали знаете кој е доктор на смена или кога е др.Кировски? Врски тешко за второво :(

Meckicja likes this.
  10. Tinkerbell11

Tinkerbell11 Популарен член

Мислам дека се зависи и од тоа дали е со во ред со мајката и бебето. Јас се породив во среда во петокот ме отпуштиа ама поради покачено црп на бебе ме задржаа до понеделник.

11. IChika

IChika Истакнат член

Немаш потреба од спавачи, цело време ги менуваа и те прашуваа дали ти треба нова, а за папучи земи си пластични за да можеш да ги мокриш. Собните нема да ти завршат работа.

12. Ula

Ula Популарен член

Да, за ти биде поедноставно за доење

13. Sunshine18

Sunshine18 Истакнат член

Nekolku poznanicki koi se porodile vo skoro vreme mi kazaa deka im dale iskinati spavaci zatoa sakam da si ponesam bidejki procitav deka ne pravat problem ako si noses od doma

14. Estella

Estella Истакнат член

Јас на гак од кога се истуширав си облеков своја ,ништо не ми кажаа.

15. Angela0503

Angela0503 Активен член

Mene me prepratija od drzavna vo cair pred termin so komplikacii namalena plodova voda,tamu bilo za kovid pacienti spored novite protokoli. Ama imam info deka ima i cist del sto primat pacienti.

16. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Да се надоврзам на муабетот за ГАК. Бременост водам приватно, 37+4 денес мојот доктор ме препорачува кај докторка на ГАК за да се договориме за пораѓај, одам на ГАК и ајде цтг направивме ја чекам докторката ме прегледува и почнавме да правиме муабет за да ме породи таа и нејзин одговор беше ние тука примаме само родилки позитивни на корона и итни случаеви. Така да изгледа сите родилки што одат на ГАК ги препракаат во Чаир. |(

Angela0503 and Solen☀ like this.
  17. IChika

IChika Истакнат член

Мене ми беа сосем ок и здрави спаваќите. Но не прават проблем и своја да си донесеш.

Ula likes this.
  18. marija99992

marija99992 Истакнат член

Стварно не знам кога читам позитивни коментари за породување во чаир дали сме се пораѓале во истата болница. Јас де породив пред 1 неделс кошмар доживеав се истрауматизирав.. прво ме задржаа поради болки и не бев средена, на тоа сестрата ми кажа а што јас да те средувам? Потоа ме задржаа на патолошка таму не беше толку лошо.. имав болки а бев 2 прста отворена па ајде дека сум драмела ме однесоа во породилно да се порсѓсм 14 саати без вода и притоа сестрите да досѓаст и да ми викаст престсни да се дереш, да повраќам од болки а они да ми викаат дека сум гад зошто се исповратив, замалце да се онесвестам а они да ми викаат дека глумам.. да молам за царски и докторот да ми вика дека сум психички болна штом неможам да ги издржам болките.. за на крај да зАвршам на царски и во шок собата дс ни викаат што јас да ти го кревам гзот? Да бараме нешто за болки и да викаат еј ама сте досадни?! Потоа во одделение со тешки болки тупнување на бебето па снаоѓај се сама.. еден чаршав да ја мрзи чистачката да смени, да имаш треска седтрата ја мрзи да дојде... нз мн други работи затоа само приватно ....

Маумац likes this.
  19. попкек

попкек Истакнат член

Аман бре, до толку ли?! Па два пати се пораѓав во Чаир, пред три години прв пат и сега во ноември. Стварно имаше жени што буквално урлаа, ама во ниту еден момент не слушнав нити па некој се пожали дека се однесуваат со нив лошо, па уште и со навреди ко што кажуваш. Чудно ми е стварно.

Ula, ivance.. and thelittle17 like this.
  20. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Зависи може колку имаш силни врски.
    Со мајка ми лежеше во соба една млада девојка после 2 операции една по друга и истово и го правеа сестрите. Додуша во Државна ама без врски девојчето. Така да има разлика во однос