Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Често одам сега и гледам што се случува најнормално си функционира.

На thelittle17 и Solen☀ им се допаѓа ова.
  2. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    834
    На Majra му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Папучи дебели собни не препорачуваат бидејки треба да ги мокриш, пример земи си стандард влечки да можеш да се истушираш во нив. Спавача ако си земаш твоја можеш само од како ќе отидеш на одделение предходно мора да си во нивна. Инаку ќе ти требаат неколку со една не правиш ништо одма у старт ќе се направиш лом. Инаку они имаат едни Бекутан што се културни и другото е со дупки на цицки хаха. Во суштина можеш се да си однесеш или да ти донесат само на визита си гола тоа е.

Јас би додала мрежести гаќи, влажни марамици, крема за хемороиди, за сапун ќе треба да имаш во што да го ставиш така да боље ти е гелче за туширање, маски, ја и беби дол носев за да не ми паѓаат влошките за гради и да не ми се прави лом спавачата.

На Magde20 и ivance.. им се допаѓа ова.
  4. Sunshine18

Sunshine18 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2021
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    6
    Spavacite so kopcinja li treba da se takvi za doenje?

На Ula му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sunshine18

Sunshine18 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2021
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    6
    Kolku dena gi zadrzuvaat rodilkite so carski a kolku so prirodno vo cair?

Последна измена: 22 април 2021
  6. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Со природно јас доцна навечер се породив пред полноќ,ме задржаа нареден цел ден и следното утро ме пуштија дома.

На Honey bunny05, jarec6 и Larahappy им се допаѓа ова.
  7. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.868
    Допаѓања:
    10.386
    Истo и каj мене беше.

8. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.551
    Допаѓања:
    9.841
    Jас се породив царски во понеделник во 10ч,а ме пуштија во четврток.Инаку бев примена во неделата бидејки бев со договорен царски.

9. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    1.412
    Не ми се верува како прелетаа месециве, од понеделник почнувам со цтг дали знаете кој е доктор на смена или кога е др.Кировски? Врски тешко за второво :(

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tinkerbell11

Tinkerbell11 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    1.852
    Мислам дека се зависи и од тоа дали е со во ред со мајката и бебето. Јас се породив во среда во петокот ме отпуштиа ама поради покачено црп на бебе ме задржаа до понеделник.

11. IChika

IChika Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    432
    Немаш потреба од спавачи, цело време ги менуваа и те прашуваа дали ти треба нова, а за папучи земи си пластични за да можеш да ги мокриш. Собните нема да ти завршат работа.

12. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Да, за ти биде поедноставно за доење

13. Sunshine18

Sunshine18 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2021
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    6
    Nekolku poznanicki koi se porodile vo skoro vreme mi kazaa deka im dale iskinati spavaci zatoa sakam da si ponesam bidejki procitav deka ne pravat problem ako si noses od doma

14. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    525
    Јас на гак од кога се истуширав си облеков своја ,ништо не ми кажаа.

15. Angela0503

Angela0503 Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2020
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Mene me prepratija od drzavna vo cair pred termin so komplikacii namalena plodova voda,tamu bilo za kovid pacienti spored novite protokoli. Ama imam info deka ima i cist del sto primat pacienti.

16. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Да се надоврзам на муабетот за ГАК. Бременост водам приватно, 37+4 денес мојот доктор ме препорачува кај докторка на ГАК за да се договориме за пораѓај, одам на ГАК и ајде цтг направивме ја чекам докторката ме прегледува и почнавме да правиме муабет за да ме породи таа и нејзин одговор беше ние тука примаме само родилки позитивни на корона и итни случаеви. Така да изгледа сите родилки што одат на ГАК ги препракаат во Чаир. |(

На Angela0503 и Solen☀ им се допаѓа ова.
  17. IChika

IChika Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    432
    Мене ми беа сосем ок и здрави спаваќите. Но не прават проблем и своја да си донесеш.

На Ula му/ѝ се допаѓа ова.
  18. marija99992

marija99992 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    183
    Стварно не знам кога читам позитивни коментари за породување во чаир дали сме се пораѓале во истата болница. Јас де породив пред 1 неделс кошмар доживеав се истрауматизирав.. прво ме задржаа поради болки и не бев средена, на тоа сестрата ми кажа а што јас да те средувам? Потоа ме задржаа на патолошка таму не беше толку лошо.. имав болки а бев 2 прста отворена па ајде дека сум драмела ме однесоа во породилно да се порсѓсм 14 саати без вода и притоа сестрите да досѓаст и да ми викаст престсни да се дереш, да повраќам од болки а они да ми викаат дека сум гад зошто се исповратив, замалце да се онесвестам а они да ми викаат дека глумам.. да молам за царски и докторот да ми вика дека сум психички болна штом неможам да ги издржам болките.. за на крај да зАвршам на царски и во шок собата дс ни викаат што јас да ти го кревам гзот? Да бараме нешто за болки и да викаат еј ама сте досадни?! Потоа во одделение со тешки болки тупнување на бебето па снаоѓај се сама.. еден чаршав да ја мрзи чистачката да смени, да имаш треска седтрата ја мрзи да дојде... нз мн други работи затоа само приватно ....

На Маумац му/ѝ се допаѓа ова.
  19. попкек

попкек Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2021
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    239
    Аман бре, до толку ли?! Па два пати се пораѓав во Чаир, пред три години прв пат и сега во ноември. Стварно имаше жени што буквално урлаа, ама во ниту еден момент не слушнав нити па некој се пожали дека се однесуваат со нив лошо, па уште и со навреди ко што кажуваш. Чудно ми е стварно.

На Ula, ivance.. и thelittle17 им се допаѓа ова.
  20. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.092
    Зависи може колку имаш силни врски.
    Со мајка ми лежеше во соба една млада девојка после 2 операции една по друга и истово и го правеа сестрите. Додуша во Државна ама без врски девојчето. Така да има разлика во однос