Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Никако не даваат.

Од кај дека 3 дена ги држат царски?

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Не знам за тоа, да не те лажам.

3. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    Во секој случај си на ризик ако гледаш така, истите сестри и доктори се секаде, креветите се доволно далеку и по 3 во соба се, во тој момент не сум гледала во друга жена пошо не ни имав време, гледав да заврши што побрзо се, и важно ти е бебето да си го земеш, мислиш некој го интересира тоа што си гола, или па тебе ќе те интересира.

На Meckicja, abc1234, ivance.. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.115
    Не дека ќе ме интересира ама едноставно не сакам. Пак ќе кажам, секој со свое мислење.
    Инаку апартманите каде им се? На кој кат?

5. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    185
    Јас со царски се породив четврток, ме пуштија во недела.

На Solen☀ и cinderella5 им се допаѓа ова.
  6. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    Не знам кој спрат му доаѓа, зошто одев со болничарки и немам појма, еден има на патолошка и два мислам дека се кај бебињата. Не знам точно, зошто не сум се ни распрашала, според мене не треба апартман, зошто ти помагаат другите жени и ти на нив, имаше една царски и помагавме некогаш ние во соба, ама секој како си мисли, одпосле ќе си увидиш што како, сега додека се роди бебе е друго.:)

На Spidy и Emotional123 им се допаѓа ова.
  7. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    На првиот кат се сите три едниот е на патолошка а другите два се кај родилките

На Emotional123 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  8. Чаирчанка

Чаирчанка Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2018
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    1.824
    Мене а и сите што бевме царски и лежевме во шок соба заедно, петокот прием, вчера не пуштија.
    Точно е дека по ново ги држат три дена ако се е ок со тебе и бебето, да не се ствара гужва пошо ептен имаат. Вчера испуштија 10тина жени, одма спремаат за нови.

На abc1234, Trpkovska, thelittle17 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. marija99992

marija99992 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    184
    Nas so carski ne drzea 4 dena dokolku e se vo red so bebeto i tebe. Se porodiv pred 3 nedeli sega nz kako e .. i nekako da forsitaat da te pustat doma iako primer posle carski jas 4 den seuste imav mn bolki.. ama aj jas ostanav 5 radi pritisokot :D

10. LadyS123

LadyS123 Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2020
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    23
    Zdravo, nekoj da spodeli iskustvo za dr.Igor Samardziski od GAK, imam termin za pregled ovaa nedela kaj nego, 36ta nedela sum.
    Isto taka , sto treba da se ponese za vo bolnica za mene, a sto za bebeto za vo GAK?
    Termin mi e 25 juni

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    Докторот еднаш ме има прегледано, итоа дежурен беше, и многу добат впечаток ми остави, може пола саат ме држеше, и се ми прегледа, за друго не сум била кај него и не знам.
    Јас се породив во Чаир, ама неколку пати одев на ГАК и имаат на врата закачено, за бебе пелени, влажни и крема, за тебе влечки, вир влошки, тоалетна, сретства за лична хигиена, можеш и спавача ако сакаш-ама и не мораш, полнач за телефон, вода или леден чај, нешто благо.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.401
    Допаѓања:
    18.644
    Јас немам баш позитивно искуство. Отидов кај него за втор скрининг дека е стручен,но си зборуваше на носот,100 пати го препрашував дури незгодно ми падна.
    Многу кратко траеше скринингот и кога ме праша дали имам некој проблем со бременоста,а јас му реков па да скратен цервикс(2 недели претходно дознав и бев во огромни паники ) ми вика па тоа не е поврзано со бебето. А матичната ми вика на 23мм цервикс матката нема да ја издржи бременоста(facepalm)

13. Sunshine18

Sunshine18 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2021
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    6
    Mamicki kolku pampersi i vloski so mreza spakuvavte za vo bolnica?

14. IChika

IChika Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2017
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    432
    Едно пакување памперс, нормално не ги искористуваш сите и 2 до 3 пакувања вир влошки

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Melek 36

Melek 36 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    1.045
    Да незнае некој др. Илиевски во Чаир кој ден е во амбуланта?

16. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    Денес додека чекав за цтг, разговараше со пациентка, и рече дека вторник имал амбуланта, ама сепак некоја друга ако знае нека потврди.

17. Pinkroze

Pinkroze Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    92
    Да и јас во вторник го видов бев на цтг и го сретнав правеше контроли во амбуланта бр2

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.169
    Одличен, мене ме породи со првото пред скоро единаесет години. Скорешно искуство не можам да споделам. Ама докторот беше супер.

За тебе работи за основна хигиена, пешкири, папучи, полнач за телефон... После ќе ти донесат друго ако ти треба, за бебето пелени, марамици, крем за газе, друго мислам не мора. Освен облеката за излегување. Тоа ќе ви донесат на крај, пред да си одите.

19. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    Читав наназад низ темава, ама да прашам пак некоја со посвежо искуство од царски пораѓај во Чаир?
    Имам закажано нареднава недела царски, ме фаќа психа веќе, некој немир, вознемиреност, па сакам да слушнам искуства како сте поминале, персонал, колку денови се лежи со царски?

20. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    185
    Со царски се лежи 3 дена, јас од персоналот сум генерално задоволна, има реално секакви вработени некои поише ќе ти помогнат, некои некогаш ќе се направат наудрени за нешто ама во главно е солодно и се што ќе решиш да добиеш, ќе добиеш... после царски си во шок соба некое време, таму ти помагаат да стануваш, ти даваат лекови за болка итн. Таму ти носат вода и сокови што ќе ти остават доле на шалтер и телефон после подолго време. Од таму те симнуваат во соба, јас бев во апартман ама колку што разбрав тие што се царски другите се по 2 во соба. Секоја соба има посебно вц, бебе ти го носат кога сакаш и ти го оставаат и на спиење ако сакаш. Што друго те интересира слободно прашај.

На ivance.. и Ana.Jones им се допаѓа ова.