Во секој случај си на ризик ако гледаш така, истите сестри и доктори се секаде, креветите се доволно далеку и по 3 во соба се, во тој момент не сум гледала во друга жена пошо не ни имав време, гледав да заврши што побрзо се, и важно ти е бебето да си го земеш, мислиш некој го интересира тоа што си гола, или па тебе ќе те интересира.
Не дека ќе ме интересира ама едноставно не сакам. Пак ќе кажам, секој со свое мислење. Инаку апартманите каде им се? На кој кат?
Не знам кој спрат му доаѓа, зошто одев со болничарки и немам појма, еден има на патолошка и два мислам дека се кај бебињата. Не знам точно, зошто не сум се ни распрашала, според мене не треба апартман, зошто ти помагаат другите жени и ти на нив, имаше една царски и помагавме некогаш ние во соба, ама секој како си мисли, одпосле ќе си увидиш што како, сега додека се роди бебе е друго.
Мене а и сите што бевме царски и лежевме во шок соба заедно, петокот прием, вчера не пуштија. Точно е дека по ново ги држат три дена ако се е ок со тебе и бебето, да не се ствара гужва пошо ептен имаат. Вчера испуштија 10тина жени, одма спремаат за нови.
Nas so carski ne drzea 4 dena dokolku e se vo red so bebeto i tebe. Se porodiv pred 3 nedeli sega nz kako e .. i nekako da forsitaat da te pustat doma iako primer posle carski jas 4 den seuste imav mn bolki.. ama aj jas ostanav 5 radi pritisokot
Zdravo, nekoj da spodeli iskustvo za dr.Igor Samardziski od GAK, imam termin za pregled ovaa nedela kaj nego, 36ta nedela sum. Isto taka , sto treba da se ponese za vo bolnica za mene, a sto za bebeto za vo GAK? Termin mi e 25 juni
Докторот еднаш ме има прегледано, итоа дежурен беше, и многу добат впечаток ми остави, може пола саат ме држеше, и се ми прегледа, за друго не сум била кај него и не знам. Јас се породив во Чаир, ама неколку пати одев на ГАК и имаат на врата закачено, за бебе пелени, влажни и крема, за тебе влечки, вир влошки, тоалетна, сретства за лична хигиена, можеш и спавача ако сакаш-ама и не мораш, полнач за телефон, вода или леден чај, нешто благо.
Јас немам баш позитивно искуство. Отидов кај него за втор скрининг дека е стручен,но си зборуваше на носот,100 пати го препрашував дури незгодно ми падна. Многу кратко траеше скринингот и кога ме праша дали имам некој проблем со бременоста,а јас му реков па да скратен цервикс(2 недели претходно дознав и бев во огромни паники ) ми вика па тоа не е поврзано со бебето. А матичната ми вика на 23мм цервикс матката нема да ја издржи бременоста
Денес додека чекав за цтг, разговараше со пациентка, и рече дека вторник имал амбуланта, ама сепак некоја друга ако знае нека потврди.
Одличен, мене ме породи со првото пред скоро единаесет години. Скорешно искуство не можам да споделам. Ама докторот беше супер. За тебе работи за основна хигиена, пешкири, папучи, полнач за телефон... После ќе ти донесат друго ако ти треба, за бебето пелени, марамици, крем за газе, друго мислам не мора. Освен облеката за излегување. Тоа ќе ви донесат на крај, пред да си одите.
Читав наназад низ темава, ама да прашам пак некоја со посвежо искуство од царски пораѓај во Чаир? Имам закажано нареднава недела царски, ме фаќа психа веќе, некој немир, вознемиреност, па сакам да слушнам искуства како сте поминале, персонал, колку денови се лежи со царски?
Со царски се лежи 3 дена, јас од персоналот сум генерално задоволна, има реално секакви вработени некои поише ќе ти помогнат, некои некогаш ќе се направат наудрени за нешто ама во главно е солодно и се што ќе решиш да добиеш, ќе добиеш... после царски си во шок соба некое време, таму ти помагаат да стануваш, ти даваат лекови за болка итн. Таму ти носат вода и сокови што ќе ти остават доле на шалтер и телефон после подолго време. Од таму те симнуваат во соба, јас бев во апартман ама колку што разбрав тие што се царски другите се по 2 во соба. Секоја соба има посебно вц, бебе ти го носат кога сакаш и ти го оставаат и на спиење ако сакаш. Што друго те интересира слободно прашај.