Ти благодарам за одговорот. 3 дена сметани со сè денот на пораѓај, или без? За гужви не прашувам, и онака знае за 1 ден да се смени ситуација. Имам претходно едно позитивно искуство од таму, ама пред 2 години, и не во ковид услови, затоа реков ќе прашам некој сега што бил да ми каже како е.
Majki zdravo pred dva dena se porodiv vo Cair deneska ne pustaat jeeeej ako ima nekoja Mami neso da ja interesira neka prasa (znam po sebe imav iljada prasanja hahahha)
Zdravo dali se porodivte prirodno kako e personalot dali doagaat da ve proveruvaat bebeto i vas dali e cisto higienata spavaci dali davaat i postelnina dali se vo dobra sostojba dali nesto baraat personalot doktorot od vas?
Мене ми се погоди ок персонал не можам да се пожалам, бебе е најчесто со тебе, освен кога треба да се бања или прегледи го земаст, редовно се менува постелнина, спавачи ти даваат.
Koj doktor ve porodi dali bevte prirodno ili carski kako ste zadovolni od doktorot za kolku dena ve pustija?
Ме примија на 5мај,на 6 се породив, на8 дома. Природно бев, ана коцевска ме породи. Па неа ја видов само на пораѓање, после не беше на работа, инаку доаѓаат доктори на визита на сабајле и приквечер, те прашуваат како си, дали имаш болки итн. Исто визита имаш и од педијатар за бебето.
Мене ме интересира за на ГАК сега со коронава, дали како порано одма го покажуваат бебето на таткото?
Пред се хигиена и однос на сестри, дали ти покажуваат некои оснобни работи (мене ми е прво, па на пример за доење). Што носеше со себе за тебе и бебето, а да ти беше потребно? Беше во апартман или соба? Ако во соба колку бевте внатре? Храната каква е? И дали таткото може да го види бебуш
Нема посети освен ако си во апартман, во соба има 4 кревети, ако ти е прво и да не ти е, ти покажуваат како да го доиш, ти помагаат. Првиот ден имаш лесна храна, како супа, чај и сл. Чистат неколку пати на ден, јас немам замерка од Чаир.
Јас се породив пред 2 недели, бев во апартман и не ми беше дозволена посета... е сега ако нешто се сменило во меѓу време не знам, ама и не верувам...
Нема вчера прашав, ни во регуларна соба ни во апартман нема посети и не го покажуваат бебето на никој
Тука негде сме биле, јас на 6мај,знам имаше жени во апартманите ама мислев имаат посета. Барем на краток временски период.
А добро, јас еве не знам како иде тоа. Кога е природно пораѓање, даваат некаква анестезија, спонална или нешто за намалување болки?
Никаква. Ако се расположени ќе ти дадат за шиење локална анестезија само и толку. Може (голема веројатност) и тоа да не ти дадат.