Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    За жал не, си трпиш болки, диши издиши колку толку ќе ти олесни, зависи до кој степен трпиш болка. Во приватниве даваат мислам епидурал, ама државни не.

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sunshine18

Sunshine18 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2021
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    6
    Dali moze da mi kazete koga otidovte vo bolnica so bolki kade ve odnesoa na ctg li i rabotite so vas torbicata dali ja nosat so vas vo soba ili ne?

3. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Првин на цтг те ставаат па после тоа ти ја носат во соба торбицата ова за чаир

Последна измена: 1 јуни 2021
  4. hanny

hanny Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    61
    Vonglavno pozitivna iskustvo so Cair odnos na personal higiena organizacija. Hranata ne e nesto naj naj bolnica hrana no za vreme na bolki ili posle poragaj ne deka I Nie bas do jadenje. Menuvaat postelini, spavaki duri davaat I rezerva da imas ti pomagaat da stanes posle poragaj, podrska okolu cicanje, ne pravat problem Dokolku sakas da se odmor is I da go zemat bebeto ili da go dohranat ako nemas mleko.
    Inaku za vozvrat nikoj ne pobaram nisto nit od potalosko oddelenie, rodilna sala ili rodiliste. Vo sobite ne se nosat maski osven za vreme na vizita inace personalot e so maska.

На Ana.Jones, ivance.. и Trpkovska им се допаѓа ова.
  5. hanny

hanny Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    61
    Poseta ne pustaat vo Cair, Denovive dur bev apartmanite bea slobodno taka da neznam za Poseta vo niv no mislam deka I tamu ne e dozvoleno.
    Za doenje imas golema podrska od sestrite nema da bides Sama na sebe vo toj pogled, mozes da si zemes gel krem za nadrazneti bradavici dokolki ti se razranat za pobrzo Zazdravuvanje. Hranata niso posebno no prima at hrana od nadvor taka da tvoite ke ti prakaat vednas gi kacuvaat rabotite Kaj rodilkite. Pogolemi ot del od sobite se po 4 vnatre a ima I po dve.

На Ana.Jones и Emotional123 им се допаѓа ова.
  6. hanny

hanny Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    61
    Za vreme na otvaranjeto ne davaat anestezija ili za vreme na poragaj, otposle vo zavisnist od poragaj ot davaat lokalna za svienje ili ke te uspijat Dokolku imaat poveke rabota so postelka cistenje sreduvanje...

На mssuniquee и Emotional123 им се допаѓа ова.
  7. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.870
    Допаѓања:
    10.389
    Пo втoр пат предoбрo искуствo вo Чаир.
    Oд грижа за бебиња, пoмoш при дoење, хигиена, тoпла вoда, чисти спавачи...немам лoш збoр да кажам.

На Kitten, abc1234, drugarka и 5 други им се допаѓа ова.
  8. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.993
    Јас толку убаво и коректно пројдов во 2019, сега не размислувам за друга опција освен Чаир. И за скриниг таму си бев. Со таа разлика што сега ич ниту се замарам кој доктор ќе ми се погоди, ниту се оптеретувам. Пак ќе си одам кај д-р Ристески здравје при крај

На Luni, abc1234 и ivance.. им се допаѓа ова.
  9. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.347
    Допаѓања:
    5.240
    Женчиња пишував и во труднички ама не довив одговор, на 300ума сум за пораѓај.
    Чисто ме интересира дали во чаир имаат добра неонатална нега за новороденчето како на гак, за во случај да треба да се остане подолго во болница или слично?
    Или пак нешто ако се искомплицира ве праќаат на гак?

10. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    525
    Колешка на моја другарка се породи чаир , бебето било препратено на клиника по ден два ,имало некој проблем со дишењето , се беше добро на крај :)

На brm_brm му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Имаат добра нега да ако има некоја инфекција фатено да ,а доколку има проблеми со дишењето ги препраќаат на детска клиника.
    Јас лежев 10дена со малава кога се породив во Чаир имаше инфекција фатено на плуќата и добро се грижеа на неонтологија.

На brm_brm му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    Сакам и јас да одам на скрининг во Чаир,некаде прочитав дека Кировски и Ана Шпишиќ правеле.Знаеш ли нешти повеќе дали и другите прават.ЈАс веќе имам договорено за пораѓај здравје да дојде до тој ден само ме интересира кои др се за скрининг

13. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    Па освен Шпишиќ ниту еден доктор во државава нема школо за гледање на ехо, сите се само со обуки повеќето и само интерни на клиника, така да мислам дека не ти рееба никој друг.

14. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Мамасити,на ГАК после колку време од породување ви ги носат бебињата да ги видите?

15. Lilijana35

Lilijana35 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    43
    Би сакала да прашам за пораѓај мојата сестра нее од скопје но поради не вртење на бебето ке треба со царски во скопје е сега дали треба упот од матичната или директно од нејзиниот град да појде за скопје па таму се издаваат потребните документи што треба?

16. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.095
    Шпишиќ е прекрасна докторка.
    Мене ме гледаше заради некоја паника што ја крена мојата матична, на крај испадна се супер. Многу коректна, способна, убаво објаснува, не брза, гледа се детално.

На MissWitch му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.870
    Допаѓања:
    10.389
    @ivani30 oдлична е дoктoрката сo првoтo ме гледаше на втoр скрининг. Стручна, детална...
    Сo втoрoтo ме пoрoди, секojа пoфалба.

На MissWitch му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.319
    Допаѓања:
    18.487
    Ако не си го побараш,може и нема да ти го донесат...такво е моето искуство
    Се породив ноќе во 2и40, дремев на бокс до 7 сабајле,па ме префрлија во една соба, ми рекоа да станеш да се истушираш па ќе го донесеме. Се средив,ај во друга соба ќе ме преместувале, накај 11ипол ме преместија и дури вечерта околу 18ч ми го донесоа.
    Откако отидов кај што се бебињата и си го барав неколку пати. На крај полека се враќав накај соба се расплакав и дојде сестрата го донесе.
    Имав неколку познаници вработени таму,сите ми викаа добар е ќе го донесат...а јас се туфкав цел ден

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Значи катастрофа се,золва ми се породи во 23ч. вторникот и цел ден не и го донесле за после да и кажат дека многу повраќало и го надгледувале.
    Па добро бе луѓе осет имаат или не,врски треба да бараш и за таква информација да добиеш,срамота.

20. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Јас имам позитивно искуство со Чаир, со грижата на бебињата. Првото дете ми беше со инфекција па останавме уште 4 дена повеќе, се грижеа за него ептен. Строги се педијатрите и додека бев таму се лутев, после разбрав зошто е тоа така. Не не пуштија додекс не беа 100% сигурни дека бебе е супер. Со второто исто. Без врски без ништо бев на двата пораѓаи и ок поминав.

Е сега пред пораѓајот прв одев кај Ана Марија Шпишиќ и ме моткаше од 35 недела до 41 за да на крај ми рече дека бебето заостанува во 35 недела. А на контроли до 40 недела одев по 2 пати и од 40 секој ден. КатастрофА. Од тоа и доби инфекција бебето... и така.

Генерално во Чаир сите се зинати за пари од доктори до сестри, па ако треба царски да одиш апла ти кажуваат.

Тоа е моето искуство.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.