За Горан Кочовски станува збор? Јас не знам кај кого да одам од 36та кога ќе треба да почнам, а мојата матична него ми го препорача. Тука читав добри мислења за Адела Стефанија. Стварно не знам...
Јас како што гледам што се случува таму бидејки често одам. Одат прво во амбуланта 36 на преглед кај кој доктор де погодиш и он после те насочува за цтг. А вака кај кој доктор сакаш само по препорака и врски. Ама кај никој доктор немаш гаранција дека баш он ќе те породи, освен ако не го фатиш во работно време или да си платиш да ти дојде од дома.
Аха, фала на инфо. Не знам што тогаш сите ме прашуваат кај кој ќе се пораѓам. Дури и мојава матична...
Мене ме пораѓаше со првото. Си ја знае работата, ама е многу намќор и ништо не збори. После пораѓајот не го видов веќе
Мое лично не, но од пријателката што ми е анестезиолиг таму се најдобро. Мислам дека е шеф на операциона сала и за царски повеќе? Може и лошо сум разбрала, ама кога ја прашав за него пошо пораѓаше пријателка рече one of the best, а иначе знае да измрчи ))
Devojki iskustvo nekoja za vo cair..slusnav deka sega barale od doma da si nosis nova spavakja papucki peskir vloski za posle poragaj gel da dezinfekcija dali e toa tocno mislenje plis
Јас се породив пред 10 дена. Ништо од ова горе пишано не бараат, си носиш ти ако сакаш. Пешкири нормално немаат, земи си. Папучи имаат едно 43ка, повеќе ќе се сопнеш на нив одколку што ќе одиш. Јас си носев мој папучи. Спаваќи имаат, и ако побараш ти ја менуваат, а и да не побараш секој ден носат нови Спаваќи. Во тој дел е ок. Влошки си носиш ти, првите два дена си со пелена, е сега незнам дали сите или само царските ради кате тарот, јас бев царски и бев со пелена. После тоа влошки твој, од кога ќе ти го извадат кате тарот. Гел за дезинфекција има исто во секоја соба.
Ok milicka fala za see sto mi pisa jas ke si nosam see od doma pa ako nesto ne mi dozvolat ke si vratam nazad inave cestitki sto i da imas neka e ti e zivo i zdravo
Gi zamoluvam clenkite koi vo skoro vreme se poroduvale vo Cair bez da imaat dogovoreno so nekoj doktor da go spodelat nivnoto iskustvo. Me interesira konkretno procesot na poroduvanje, kakov e vasiot vpecatok za timot sto ve poroduvase vo odnos na tretmanot na poroduvanje sporedbeno so tie sto imale dogovoreno so nekoj doktor. Odnapred blagodarna
Мила, дали знаеш кои денови може да се најде докторот? Јас сакам да отидам пред бременост, слушнав само пофални зборови за докторот, но не знам како да стигнам до него
Јас се породив без да имам договорено со доктор, ама имав луѓе од внатре. Докторката што ме породи прв пат ме виде во родилна сала. Ми даде поддршка како да сум и ќерка. Исто и акушерката беше сосема коректна. Сите што имаа со некој доктор договорено ги породуваа со провокација за да се породат кога е докторот на смена. А од искуство породување со провокација е мноооогу поболно отколку без провокација. Јас не сум задоволна од хигиената на одделение. Бубачки лазат на подлогите каде што ги пресоблекуваат бебињата, бубачки по цела соба. Тоалетите ги чистат од врата, ќе прснат средство на плочки и само со туш мијат. WC шољата не ја ни поминаа со туш. Постелнина и спаваќи менуваат ако побараш.