Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. LepaPa

LepaPa Нов член

Се зачлени на:
    19 јули 2021
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Ti blagodaram za detalniot odgovor i cestitki za bebeto, da e zivo i zdravo Koja doktorka te poragase?

2. KuSkVl

KuSkVl Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    45
    Беше докторка на специјализација, не успеав да и го запомнам името :)

3. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.688
    Допаѓања:
    9.291
    Здраво. Тие што се пораѓале на ГАК, дали може да кажат дали има клими во собите и да споделат искуство(по колку жени се во соба, тоалет со туш дали има во секоја соба, бебињата дали се цело време со мајките, дали мајките им мењаат пелени, храната како е, што даваат, штекери дали има до креветите или power bank да си носам, дали ви го земаат телефонот кога одите на бокс, дали клизма ставаат пред пораѓај и сл). Ако ви текне уште нешто пишете, мене ова ми текна да си прашам

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.138
    Клима немаше (бар во собата кај што бев јас)
    Бевме две во соба и има тоалет со туш.
    За бебињата неможам да кажа бидејки бев со царски,а и првата ден фати жолтица ја сончаа па вториот и третиот ден ми ја носеа по пола саат и не пуштија на третиот ден после ручекот.
    Пелени сестрите им менуваат идат само земат пампрес и влажни и кај што лежат таму ги облекуваат.Храната е обично супа,чорба,кис млеко,зденка.Над креветите има штекери,а кога ме земаа во сала да телефонот ми рекоа да си го оставам во стварите во торба.Да клизма ми ставија веднаш штом ме примија на одделение во пред родилна,а пред да ме земат за во сала ми ставија и катетар.
    Со лесно :hug:

На MissChievous и Tea SK им се допаѓа ова.
  5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.688
    Допаѓања:
    9.291
    Фала многу на одговорот.
    Значи торбата си ја внесуваш кога ќе те примат, ти стои во пред породилно дур се пораѓаш и кога ќе се породиш, ти ја носат веднаш во соба?

На Dance27 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.138
    Да.
    Нема на што ако ти текне уште нешто слободно прашај тука сум.

На Meckicja и Tea SK им се допаѓа ова.
  7. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.458
    Допаѓања:
    22.450
    Здраво дали има некоја тазе породена во Чаир? ...ме интересир на жештиниве дали ви даваат летни спаваќи или евентуално од дома д си понесете е дозволено?

8. Чаирчанка

Чаирчанка Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2018
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    1.824

Јас се породив на 14.05 и си носев своја спаваќа, на прием во нивна ќе мораш а отпосле си ја носев и мојата, нивните се со 3/4 ракави ама имаа едни на бекутан предебели, само таква да не ти се погоди, кај хормони несредени уште и спаваќата, ненормално се потев.

На TarantulaA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Клими има во собите, јас не осеќа.воопшто топло, навечер се покривав

На Hristinakiki02, tina2018 и TarantulaA им се допаѓа ова.
  10. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.458
    Допаѓања:
    22.450
    па зар ги пуштаа со бебињата до вас? а тие како беа 'облечени? замотани ко фишек или во полесни алишта?
    п.с-ја зима се породив првиот пат,па сега не ми е јасно што како.
    Фала на одговорите

11. Чаирчанка

Чаирчанка Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2018
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    1.824

Постојано беше со мене, само за бањање, преглед и хранење ја зимаа, додуша ги хранат и пред тебе а исто ја избањаа два пати кај мене во соба да видам за повивањето.
    Ги зимаат ако ти им побараш исто.
    Замотани се ко фишек, само фацулето им се гледа, таков принцип имаат Чаир со години, и јас така сум била замотана '88ма сега и ќерка ми.

На tina2018, TarantulaA и ivani30 им се допаѓа ова.
  12. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    @saki13 честитки мајка прочитав ти скоро си породена на ГАК па ако може да те.препрашам нешто- дали ти правеа тест за корона и дали носеше маска при породување? дали имаше познати или едноставно среќа беше да ти се погоди се? прашувам бидејќи ќе одам без никој познат. спаваќи мислам даваат.фала ти, извини за малтретирањето со прашањава

13. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.688
    Допаѓања:
    9.291
    Да ви се надоврзам на муабетот . Јас се породив завчера вечерта, моментално лежам на ГАК.
    Ковид тест прават во приемна амбуланта, маска не се носи на пораѓај. Јас носев дур да влезам во предродилна. Јас имам позната ама и кон мене и кон сите други се однесуваат исто.
    Слободно прашај што друго те интересира

На Meckicja, tina2018, Artemida81 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. saki13

saki13 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    976
    Тест ти прават кога те примаат ( брз тест те боцкаат од прст) маската спуштена ми беше на порагај неможев да дишам од болки па камо ли со маска и никој не ми рече ништо. Само на визитаа бараа да имаш ставено маска. Спавачи даваат таму . Отидов без врски отпосле најдов врски ама спрема сите се однесуваа убаво... бебуш ти го носат околу 11 ч и цел ден е со тебе па ги земаат навечер околу 21 ч. Што те интересира слободно прашај.

На Meckicja, tina2018 и Artemida81 им се допаѓа ова.
  15. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    @Tea SK @saki13 честитки мајки, сте се олесниле, да сте живи и здрави, уживајте си. не сум нешто уплашена чисто сакав да прашам дали можеби е нешто сменето со новиве бројки за ковид. ни јас од порано сум немала лошо искуство со ГАК ама вие сте сепак тазе...фала ви...

На saki13 и Tea SK им се допаѓа ова.
  16. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.688
    Допаѓања:
    9.291
    Фала. Да се враќаат убавини

17. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Мене ми е рано, почеток на октомври ама ме интересираат неколку прашања па ако може да добијам одговор, конкретно за ГАК.
    По колку жени сте во соба?
    Дали носеше облека за бебе( бодиња шпилхозни тетра пелени?
    За памперс знам дека треба.
    Пред да те однесат да раѓаш, каде оставаш ташна со стварите што ти се за таму и плус лични документи тел полнач едно др?
    Дали смеам за првиот ден додека ми донесат вода чај едно др, да имам пример шише вода со мене во торбица?
    Благодарам

18. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    По двајца се во соба. Торбата во предродилна останува додека ти се пораѓаш, после ти ја носат. За бебе облека не треба од таму ги облекуваат, само на денот кога си одите ќе ти донесат алишта за бебето и толку. Памперси и влажни ќе ти требат за таму.
    Да, земи си вода 2-3 шишенца обавезно, нека ти стојат во ташната за кога ќе се продиш да имаш што да пиеш, бидејќи може и 2 3 часа да поминат додека да ти ги донесат нарачаните работи од дома.

На RumShtangla, saki13 и MissChievous им се допаѓа ова.
  19. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.018
    А дали може работите за бебе да се спакуваат во посебна торбица? Прават проблем ако носиш 2 (помали секако)? Знам дека треба за бебе пелени, влажни и маст; читам повеќето пишуваат за павловичева, мора баш таа? Јас си земам од Babylove ultra sensitive со цинк, некако ич не ми се допаѓа павловичевата. Евентуално планирам и тетра да земам, сакам да си го држам бебе на неа ако дозволуваат.

За мене доволно е: пешкир за туш, пешкирче за лице, козметика за миење, паста, четка за заби, четка за коса, стегачи, шноли, облека за излегување. Си земав и Вир улошки, но не најдов мрежасти гаѓи. Каде има од мрежастите со сигурност? Планирам да си носам моја спаваќа, си земав со откопчување за доење. Исто така, планирам да си носам и мои папучи. Не прават проблем со спаваќи и папучи?
    Планирам да земам и нешто ситно за грицкање, ќесе бадеми, ќесе суви сливи, барчиња, колку да се каже. Вода штом може. И тоа, ваљда тие се тие работи што требаат?

На gladiola37, TarantulaA и saki13 им се допаѓа ова.
  20. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    На ГАК само пелени и влажни зимат, маст никаква не бараат да носиш. Јас си носев подлоги за еднократна употреба и на нив ја ставав беба да лежи. Мене не ни пребаруваа низ торбите така да што сакаш може да си земеш. Нема потреба од спавача, бидејќи секој ден ти даваат нова, а можеш и ти да си побараш ќе ти дадат, папучи јас од дома си носев и не прават проблем.

На saki13 и MissChievous им се допаѓа ова.