Zenicki zdravo, Ako moze mislenje na koja bolnicae podobra drzavna ili cair i kako odi taa procedura so poroduvanje bidejki sum 34 nedela vekje i moram da planiram kade ke se poragam a ne znam ni dali ima nekoja procedura vo drzavna ili cair za da te primat. Vi Blagodaram
Немаш некоја посебна процедура, си зимаш упат од матичен од 36 недела, си идеш на цтг. Само ќе им наведеш каде сакаш. На Гак прават тест за ковид, во Чаир не. Со лесно до крај
Здраво, да се прашам а дали примаат дирекно на пораѓај во Чаир, без да одиш на цтг ? Бидејќи сме од друг град
Што треба да се носи за мајката и за бебето ? Дали се става во посебна торбица/ранец ? Од храна и течности смее нешто да се носи ?
Значи јас имав во една торба се спакувано. За бебе пелени, влажни, крема(крема не ти треба). За мене пешкир, средства за хигиена, подлоги бекутан(лежев на нив), влошки, мрежести гаќи(не ги употребив), спаваќа(не ја употребив, колку побараш толку спаваќи ти даваат), апостолки, вода, power bank, полнач, лабело. Се можеш да носиш и јадење и пиење ама ќе јадеш и пиеш после пораѓај, пред не смееш ништо. Мој совет стави си во торба само вода и леден чај, друго за јадење можат отпосле да ти донесат, достава по соби има 6 пати на ден.
Нема да те вратат. Јас не правев ниту еден преглед во Чаир со второто дете, отидов директ на пороѓај.
Кога правев операција во Чаир носев негативен тест за корона. И сега треба да се носи? Пошто викаш дека не прават.
Јас во мај се породив, не ми побараа негативен тест. Прв пат слушам од тебе, освен ако вовеле сега набрзо нешто.