Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.111
    Царски со уште една, природно со 4-5. Имаат гужви и многу се натрупани во една соба.
    Не

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    2.671
    Јас си договорив таму кога бев,

3. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Колку кошта тоа задоволство ? :)

4. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    2.671
    50 евра на ден....

На marijamarkoska и tina2018 им се допаѓа ова.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.946
    И за колку време однапред резервира?
    Јас колку што знам не може уште сега да се резервира за на пример после 2-3 недели да одиш.
    Ако ти сакаш да резервираш за 10ти окт пример, можеби некоја жена ќе ја примаат на 7ми октомври и ќе лежи до 11ти - 12ти.
    Не се знае нели тоа.
    Затоа на ден пред прием ако има слободен ќе ти дадат да резервираш. Ама тоа само од денес за утре да резевираш.
    Вака нема сврха да ти го чуваат толку време.
    Барем мене вака ми објаснија

На tina2018 и mssuniquee им се допаѓа ова.
  6. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.795
    Допаѓања:
    53.461
    Не може апартман да се резервира унапред, само тој ден кога ќе те примат ќе нагласиш дека си сакаш апартман и толку :) 50€ Од ден е

На nadenadia, Bubce38 и tina2018 им се допаѓа ова.
  7. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Мислам резервацции не примаат, тоа чисто ако ти се посреќи во моментот кога ќе дојдеш да се пораѓаш да е слободен еден за тебе и ќе си кажеш.

8. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.111
    Јас скоро се породив и се мислев за апартман, па се распрашував.
    Нема резервирање пред време, дента кога ќе те примат ќе кажеш дека сакаш таму. Место има зошто ради ситуацијава нема посети и не се барани многу апартманите.

9. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    2.671
    Не сакам да звучам како сноб, директорот ни е куќен пријател години, сите ги има породено..... На тој основ мие резервиран апартманот

На zverkica и tina2018 им се допаѓа ова.
  10. IMAT

IMAT Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    67
    Ви благодарам на сите

11. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    3.944
    А, добро, нели ја затворија таа болница ради корона? Нормални се са примаат без тест?

На LazaLaza му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.111
    Не се нормални во однос на могу работи, така да ова не ме изненади воошто.

13. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    3.944
    Баш се разочарав. Убаво пројдов прошлата год, ама на друго одд. Мислев сега за пораѓај пак таму, ама со коронава не. Фала ти

14. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.111
    Искрено да ти кажам јас ама ич не поминав добро. Толку сум пишман што бев таму, не можам ни да ти опишам. Има многу задоволни од таму и јас затоа се одлучив, зошто и ради проблеми со анестезии ајде, реков постручен персонал. Освен др.што ме породи, се останато беше катастрофа.
    На прием потпишуваш дека немаш корона ама не те тестираат. Однос на сестри, хигиена, однос на болничарки, акушерки, педијатри, храна ама баш се беше катастрофа. Премногу жени, пренатрупано беше. Додека лежев пред да ме породат на патолошка, од што немаше место на одделение, една родилка со бебето ги сместија на патолошки оддел.

Ако некогаш се одлучам за второ дете или било каква операција да треба, Чаир не доаѓа во обзир апсолутно.

15. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Истото мислење го делам и јас, со тоа што јас со првото бев на Гак и ајде овде као подобро. Исто е, жалосно но за третман како што треба да има една трудница и тазе породена мајка морра да се плати приватно, или евентуално да ти се посреќи, пошо гледам задоволни има од државниве

На gjoker4e и tina2018 им се допаѓа ова.
  16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.946
    Ако ви е пријател срц. Ако на денот за кој ти е резервиран апартманот се погоди зафатен(пример јас лежам веќе во него и треба да останам уште ден-два) мислиш ќе дојдат да ме иселат за ти да влезиш?!

И кај нас има еден апартман. Ама кога свекрва ми се разболе и мораше да лежи на одд, апартманот не беше слободен и мм не можеше да го изнесе веќе лежечкиот пациент и да ја стави мајка му. Кога после 2 дена се ослободи таа соба, тогаш ја префрли мајка му таму.
    А мм не само што е докторот што ја лекуваше мајка му, туку е и началник на одделението на кое она лежеше.

Распрашај се убаво кај директорот.
    Кога се оперирав и јас у Чаир исто вака ми рекоа. Ако е слободен ден пред прием ќе ми го зачуваат.
    Ама уште од сега да резервирам за следниот месец нема шанса

17. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.045
    Во Гак (пред 13 денови) јас бев само со една родилка. Една вечер поминав и сама.

Имав тежок пораѓај и со исклучок на професорот за кој зборував во темата Породилни, сите останати од персоналот, беа повеќе од добри и љубезни со мене. Ова е мое прво искуство во животот со болница и искрено не можам да се пожалам, баш напротив.

Она што јас би препорачала да си носите покрај основните нешта (како пешкир, козметика, улошки, марамици, тоалетна, папучи, адаптер за мобилен), е да си земете дукс или наметка бидејќи застудува во спавачиците. Секако и чорапи. Спавачица не ви треба ваша, постојано носат нови. Мрежасти не ви требаат, јас понесов, но не ги искористив, едноставно подобро е без нив. Спакувајте си 0.5 шишенца вода и чај (лично немав претерано сила да кревам литро ипол). Обавезно спакувајте си тоалетна. За бебушот бараат само пелени и влажни, не би носела ништо друго, ептен ако видиш дека има потреба за нешто, секако можат вашите да ви донесат.

18. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.111
    Многу ми е мило за сите кои имале добар третман и многу ми е криво за сите што поминале како мене, зошто никој не заслужува таков однос во таква ужасна и психичка и физичка состојба.

19. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    3.944
    Дознав дека на трудница вчера и барале брз тест од аптека, го направиле во болница. Значи може и така. Баш ми е жал што си прошла лошо. Другарка баш на ГАК пројде ужасно. Ама стварно не знам што треба да се промени за да имаме подобро здравство. Јас бев на преглед на ГАК во пон и немаше гужва, све по термин и докторката све си измери. Не знам што да речам. Се најдобро ти посакувам.

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lilijana35

Lilijana35 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    43
    Дали некоја од вас се пораѓала на гак во скоро време кај др ана данева маркова да сподели искуство?