Здраво девојки, ве молам за совет: имам високоризична бременост поради аномалија uterus didelphys или две матки. Одам во Плодност на контроли и упорни се дека морам да се породам предвреме, а 30 недела сум. Бебето ми го водат две недели назад, демек нема место во матката, а кај матичната е една назад. Се мислам да одам на ГАК бидејќи секако предвремено родени бебиња не чуваат во Плодност. Дали некоја има слично искуство или да каже искуство со царски на ГАК (морам царски поради операција на срце како дете)? Не ни знам некој добар доктор таму Фала однапред.
Нека ти даде матичната упат за преглед и контрола на Гак, ќе те прегледаат. Случајот е многу специфичен, сигурна сум дека ќе се погоди некој добар доктор. Со среќа.
Fala mnogu, site da si imate lesna bremenost i lesen poragaj <3 2350g 47cm Malce porano vo 36 se porodiv ama se pomina vo najdobar red. Se rodiv odnovo ovojpat kako majka
Битно се поминало во најдобар ред, ако сте мали ке си надокнадите за брзо. Верувам дека е преубаво чувството ајде сега гушкајте се
Фала на двете за советите, денес бев пак кај др.Таше, подобро е бебчо, напредува, само една недела е назад ама ги примив инекциите за зреење и наредна контрола за 3 недели. Тогаш веќе осми месец ќе сум, па се надевам нема да е многу мало и зависно од инкубатор. Фала ви ❤
Kolku sto e potrebno tolku. Poveketo bebinja zoltica fakaat ili nekoja infekcija sto si ja prenela vo tekot na bremenosta. Nie imavme zoltica i pokaceni crp 32, vo bremenosta imav samo eserihija coli. Lezevme 5 dena i mnogu od pamet me izvadi pedjatarot lom me narabi kolku e seriozno toa a ustvsri ne bilo strasno crp da e 32. I da ja izlecis bakterijata prefrleja e Kaj bebeto i koga ke izleze toa treba da ja izleci
Може да споделиш искуство како помина? Однос на доктори/сестри? Природно ли беше? Менуваат ли чаршави редовно? Знаеш сигурно какви се муабети кружат за гак, јас сум 33+, па ме фаќа паника. Фала ти
Menjaat carsafi celo vreme i da si pobaras odma ti davaat, isto i spavaki isto i obleka na bebe. Prirodno se porodiv zadovolna sum i od doktor i od sestri i bolnicari, oni ne se zadovolni od mene malce mi se ponasaa, ama boze pa toa mnogu boli neizdrzliva bolka za mene bese i gi prekolnuvav da mi dadat anestezija nesakaa. Dojde prvo eden doktor, vide deka ne sorabotuvam pa dojde druga doktorka on nekese da me porodi. Samo toa so anestezijata mi zasmeta so ne mi dadoa, si ja cuvaat za nivni pacienti, moja prijatelka so raboti tamu kaj bebinjata sami i ponudile anestezija dali saka. Se na se ok pominav. Cisto e,vcto sekoj den go cistat ne e kako porano i jas se mislev za dali da odam vo sistina ama bebevo ne iznenadi malce porano dojde pa ispanicena neznaev so poprvo.
Не си не' читала доволно на форумов за анестезиите, барем ќе отидеше психички спремна Важно здрави живи сте, другото се заборава. Честитки за бебушот