Врски. Така е поедноставно. Иначе, ти можеш да одиш кај некој доктор од 36та натаму, ама дека ќе ти дојде на пораѓај како на секоја регуларна пациентка, не верувам. За тоа за 200е не знам како се нудат, мене ми е многу незгодна ситуација ако ти е непознат
Врски најубаво. Не знам како оди ова со митово, мене би ми било срам да понудам така пари. Може од коа ќе се породам некој поклон ко знак на благодарност, како пијалак нешто, ама ова со париве ми е ептен глупо. Иако и ја сум ги слушнала истите муабети ко тебе и за гак и за чаир..
За гак незнам за чаир знам дека бараат пари 150 природно 200 царски (некои доктори не сите) ако не му понудиш ти нема ни да ти дојде ми имаат кажано и тоа жени од оваа година еве и золва ми иде на договорен царски 200 евра.
Другарка му даде на доктор од Чаир пари за да и дојде во било кое време кога ќе ја фатат болки. Кога дојде време за раѓање, тој не беше на смена и не дојде Демек се јавил на докторот што е на сменa и му кажал да ја гледа подобро. И да му јавеше и не, исто и се фати
Кога ќе дојде време за цтг и прегледи на крај, матичната ти дава упат за кај некој доктор од Чаир, Гак (зависи кај ќе раѓаш). Тој доктор те следи од 36та и ти закажува контроли од зависност каква ти е ситуацијата (тоа може да се контроли на 2,3,4 дена до 40та, па ако надминеш термин и секој ден до раѓање). Ако имаш среќа може и дa ти се погоди истиот доктор на пораѓај, но обично те пораѓа тој што си е на смена. Ептен ако треба да е со провокации и сл, може да те води истиот доктор. Ама пак процесот може да трае, па да доаѓа, да си оди, итн. И заборавив, тој упат за контроли на Гак и Чаир, си бираш кај кој сакаш (кој има слободен термин).
Јас и со врски бев а и сама гп прашав докторот дали може може да се плати за да дојде он ма пораѓај(се правев ко дали тоа болницата го нуди) му рече ќе дојде и број ми даде д му пишам. Му пишав кога ме фатија болки не дојде. Ми рече заспал бил изморен се јавил на докторот да ме гледа
Јас кога се пораѓав во Чаир прво со врски ме прими докторот, унапред му дадов плик уште коа идев на цтг, и после тој ме прими и ме породи.Без врски предходно не би смеела да му понудам пари ..
Ако не си лично поврзана со докторот тешко. Вака кој ти се погоди тој. Може така и најарно ќе поминеш.
Некоја другарка да има уште недела - две за да се породи? Како ги издржувате последниве недели? Желудник во грло, дете тежи надоле, страв да не излезе порано. Се надевам и гужвата на ГАК да се расчисти до тогаш. Не можам да јадам, не можам да спијам. А, и затната сум, не осеќам вкус ни мирис. Вие?
Сигурно. Бев на цтг во 36та, сега на колку време се оди? Ми рекоа и тоа да чекам, немало потреба до 38ма.
Јас.38+5, исто сум, настината и затната, се потам ко пред јавен настап, стомак до заби, све ми тежи и боли, не можам да се наместам никако ни да лежам ни да седам ни да шетам. Навечер по 1637 пати станувам за ви вц и така журка ми е...исто горе ме притиска, ако идам до кујна се осеќам ко маратон да сум истрчала...сите сме така претставувам. Ајде држ се, па ако подраниш се глеаме на гак. Кај кој др си, или така ќе идеш?