Јас бев 36та, па 38, па 39та. После на 3 дена бев уште два пати, па се породив 40+1. Тоа доктор ти кажува, нема правило, си гледаат они.
На колку време одиш на цтг? Јас бев прошлава недела, сега викаат да чекам до 38ма најмалку. Доктор, кој ќе се погоди.
Е па добро, да се смирам малце. Така и докторот рече, ако е преку термин, тогаш се оди почесто. Фала многу.
Еднаш само сум била. Во вторникот ме прегледа докторот прв пат вагинално, скроз затворена, ехо супер, ми рече нема потреба за цтг. На цтг одредува др на колку време идеш бидејќи зависи од тоа дали си отворена, дали имаш болки и сл.
Значи да си чекам. И јас добив Рачен преглед. Тражили сте, гледајте. Се надевам ќе си поседи дете уште малку, да не биде изненаџење. Фала многу.
И јас сум уште недела-две, се надевам дека повеќе од тоа нема да ме држи.. Сум си зацртала во глава дека ќе биде 38ма недела, па да се надеваме дека така и ќе е... Кај мене, желудник во грло, бебче уште горе си седи, мава у ребра, легни стани се неугодно е, па и почнаа нозе многу да отечуваат.. Си велев, да влезам во 9ти,само ќе пешачам.. Јас кондиција 0, на 100м се заморувам и кичмата боли ненормално.. Да се издржи уште 10тина дена, и после нека доаѓа бебчо што побрзо..
Јас и ти сме исто со терминот. Јас за чудно се осеќам полесно од претходно. Дали ми се има спуштено меше...па дури дури се плашам дали доволно расти забегана сум. Само нешто да се мисли....ако ми е тешко зашто ми е. Ако не ми е зашто не ми е. Ужас. Мојот др само на црг гледа па се мислам зашто не ми прават и ехо на секој преглед да видиме дали е се ок. Ајде да се олесниме сите веќе само здрави и живи.
Биди среќна што се спуштило, таман е со неделите. Мојов е уште горе абер си нема, ма да ќе го спушти докторот, ич не му се секирам. Мене па не ми праи цтг него ехо. Реално ако немаш болки и бебко мрдка нема ни потреба за цтг. Ако си сакаш ехо да ти напраат, кажи си. Мене се што ми е мисла им кажувам да проверат, нема зашо да се секирам, а и нив им е тоа работа, така да ич немој да ти е незгодно. Кај кој др на гак си, или за Чаир се одлучи?
Леле и јас, само го прашувам маж ми дали ми е помал стомакот. Од што не можам да спијам навечер, после насабајле се успива, па си го проверувам стомакот даи е тука. А тоа си мрда, ама помалку, затоа паничам дали две недели ќе издржам без да го видам. Јас само еднаш имав цтг, а цело време ехо. Само да биде добро, ваљда сите ги имаат овие стравови.
Немам кондиција, ми тежи и дома, а надвор не сум пробала да шетам од прошлата недела. Ама мислам дека пола саат ми е доста и после ми тежи. Ќе издржиме уште недела две ај.
Исто да...да не ми е помал...ко да не ми тежи доволно...а бе лудило. Да ти е срам да кажеш шо мисли ти се мотаат у глава
Ја отидов на дежурен бидејќи скроз се уфилмав дека не го осеќам бебето да мрда, тоа беше и едниственото цтг што го правев и сестрата ми викаше баш у овие недели пред пораѓај сите вакви паники ве фаќаат, така да се што чувствувате и нормално, сепак во исчекување сме на нешто големо и прекрасно што ќе ни ги смени животите од корен. Се ќе биде добро и наскоро сите ќе гушкаме божиќни бебиња
фала ти за споделеното. Да не е форумов не знам како ќе претерав 9 месеци. Мноогу олеснува кога знаеш дека не си единствена со такви мисли.
Мислам дека ја има породено золва ми, но го заменуваше Исмаили. Она беше задоволна, а беше итен царски во прашање.