Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Кој доктор те пораѓаше? И јас сум со близнаци 33+5 и малце ми е страв од предвремено породување:(

2. Seceeee

Seceeee Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    18
    Доктор Миле Тантуроски, најдобар.
    Епа и мене ми беше страв ама бидна, се е супер сега, штом си поминала 32ра добро е ☺️

На majavel1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. avtorka

avtorka Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2021
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    91
    Здраво после долго време, ама морам да ја споделам мојата приказна: како што читавте, запознаени сте со проблемот, бев и на ГАК, кутрата докторка ми го потврди истото што ми го кажа и др. Таше од Плодност, само не знаеше што понатаму, ми рече дојди штом добиеш болки. Е сега, проблемот беше што јас со таа аномалија не можев да добијам болки и ќе си чекав вечно. Среќа др. Таше ме пратеше и ми даваше инекции за зреење од 30та недела, па бев спремна за секој момент да се прекине бременоста. Како што беше бебето назад цело време за 2 недели, на една контрола излезе дека уште 2 недели плус е назад па така излезе дека цел месец не напреднало воопшто. Заедно со др. Сотир одлучија дека е време за породување, па така во 35 недела родив комплетно здраво бебе кое тежеше само 1490 гр, но за чудо не беше потребен ни кислород ни инкубатор. Плус, го спасија за некој ден, на ГАК требаше да чекам болки кои никогаш не ќе ги добиев и денес немаше да се радувам вака. Ќерка ми е сега скоро 2 месеци и е чудо од бебе, мало ама комплетно здраво бидејќи се беше навреме. Ве советувам секогаш да си ја слушате интуицијата и Господ да ве однесе на вистинското место за да се радувате на вакви малечки суштества ❤

На Rtulka, Stressed Out, Алек*** и 20 други им се допаѓа ова.
  4. Lina15

Lina15 Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2021
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    23
    Jas se izvinuvam shto Ve prasuvam,, a ako moze odgovor kade se Imate porodeno? Vi blagodaram mnogu

5. avtorka

avtorka Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2021
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    91
    Во Плодност, Битола. Сакав само да споделам околу проблемот што го имав пишано уште лани, знам дека има друга тема за Плодност. Ако ви треба совет ан темава, тука сум

На Lina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lina15

Lina15 Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2021
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    23
    Vi blagodaram mnogu, jas se vodev vo sistina, ama pocnav I vo Gak bidejki nemam dobar dotok kleksani zrenjee se sekoj 2 den sum na lekar, a iskreno vo sistina predvremeno poroduvanje mi kazaa deka od 250 e do 500, jas sum 34 nedela toa se iskreno najmalku 15000 iljadi evra.... Tamu se porodiv prviot pat, a za sega ako e porano ne sum vo moznost tolku pari... Vie kako ste zadovolni of tamu. Smee li poseta bebe vi davaat li vidite tuka znam vo gak deka nema nisto :(

7. avtorka

avtorka Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2021
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    91
    10 деца да родам, пак во Плодност би одела. Бидејќи знаев дека ќе сум предвреме породена секако, мислев дека ќе треба инкубатор и искрено и јас се плашев и од финансиски аспект зашто на пр во Систина е од 250 евра нагоре од ден. Бидејќи бебето беше супер здраво и зрело, само неколку дена останавме плус поради тежината и се топлеше на специјално креветче, не беше со мене, но одев да го видам, а последните дена и накратко ми го носеа в соба. Посета од надвор нема заради ситуацијава. Мене ме водеше др. Таше, ме породи др. Сотир. Двајцата се неверојатни, немам зборови. Општо, целиот персонал е прекрасен и достапен во секое време. Нега неверојатна и за мене и за бебето. На крај не плативме ништо посебно, само деновите што ги седевме плус.

8. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.110
    Не знам зошто ама пред породување не ми текна на болницава ич и сња ми е криво. Како се движат цени, за царски ако знаеш?

9. avtorka

avtorka Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2021
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    91
    85000 ден мислам царски, ние плативме околу 118000 со додатни услуги, и за мене и за бебето што останавме 4 дена плус и неа што ја топлеа. Искрено, секоја пара вреди, не можам да замислам да бев на државна при таков стрес. Не знам колку пати на ден идеа сестрите да ми кажат дека бебо е добра. Плус докторите доаѓаа и додатно, не само на визита.

На Freckles., tina2018 и Emotional123 им се допаѓа ова.
  10. teddy85

teddy85 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2019
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    437
    GAk e najdobroto mesto za prematurce.Personalot i opremata se broj eden.Za poroduvanjeto ne bi komentirala no pak bi izdrzala za moeto bebule.I ova ti e se besplatno.Poseti nema.Samo javuvanje

На Seceeee, Lina15 и Tiny Love им се допаѓа ова.
  11. Lina15

Lina15 Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2021
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    23
    Fala mnogu mene mi rekoa vo sreda kje me primat sakaa utre bidejki bebeto veke 14 dena e namelen obem vo stomacen I dotokot ne mi e dobar :( ctg dobro bese.. Spremiv torba ne znam Sega kako e dali kolku ima zeni vo soba toalet ima li vo soba smees li da iskocis od soba... Malku panicam ne sum covek shto moze da izdrzi vo Eden zabtoten prostor:( se plasam bebeto kako kje bide 33 nedela sum :( go mislam I detevo doma kje mi bide :(

12. avtorka

avtorka Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2021
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    91
    Не знам ништо за ГАК, ама имај верба дека бебушот ќе биде супер, ќерка ми е пример дека чуда се случуваат. Ја донесов дома со 1600 гр пред нова год, сред зима со снег и -15 температура. Бев преплашена ама Господ дава сила и помага, само верба и позитивна мисла. Во домот да има многу љубов. Ви посакувам да си се гушкате со бебо кога ќе дојде време :l:

На Rtulka, tina2018, marijamarkoska и 3 други им се допаѓа ова.
  13. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.625
    Допаѓања:
    17.432
    Некој искуство со др.Дабески на ГАК?

14. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.566
    За пораѓај незнам, ама еднаш бев за цист кај него пошто добар доктор слушнав од памет ме извади дека треба цел јајник да ми се извади па може е рак па може и другиот јајник... Ништо од тоа немаше двата јајника ги имам ама ме истрауматизира тогаш човекот

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ray111

ray111 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    377
    Женски за некој ден ќе се пораѓам во Чаир, па ме интересира каде ги оставате личните работи од типот на новчаник и мобилен додека трае пораѓајот

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.829
    Допаѓања:
    18.661
    Новчаник не ти треба за во болница.

На ray111 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.319
    Допаѓања:
    19.699
    Новчаник не ти треба, мобилниот ќе го дадеш на сопругот па тој после ќе ти го прати со торбицата.

18. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.394
    Допаѓања:
    14.230
    Како на сопругот за нас што не сме од Скопје?

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  19. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.319
    Допаѓања:
    19.699
    Не те разбирам кога ќе стигнеш во болница телефонот го оставаш на придружбата, нека ти го стават во торбицата па после од кога ќе се породиш и ќе те однесат во соба ќе ти ги донесат работите. Телефон не даваат да имаш со тебе. Кога ќе се породиш они го информираат сопругот или ќе ти дадат нивен тел да се јавиш.

20. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.394
    Допаѓања:
    14.230
    Не знаев дека е така.
    Пошто не верувам дека ќе ме чека пред болница сопругот толку време :lol:

На VDT2906 му/ѝ се допаѓа ова.