Devojki jas da ve prasam vo drzavna Ili Cair Ako nemas vrski za doktor koj dokrot se pogodi na smena toj ke bide vo porodilna Sala I vo 9 mesec normalno si odis na pregled Ili mora da imas doktor ne mi ejasno Kako idat Ovie raboti
Се ќе си биде исто, само што ако имаш врски докторот ќе дојде да те види 2 до 3 пати, а пораѓај от како пораѓај. Јас бев со врскии во Чаир со царски и другарка без врски исто поминавме, само мене докторот додека лежеш доаѓаше да ме види,... Сакам да кажам вие што сте без не се обесхрабрувајте
Со двете деца се породив во Чаир, немав врски, Илиевски ме породи па доаѓаше да ме види.. Како ќе се погоди докторот... Со лесно на сите
Кој ќе се погоди на смена, тој ќе те породи. А за прегледи и цтг можеш да си бираш упат за кај одреден доктор
Јас имав врски, се пораѓав во чаир. Докторот секоја недела ме викаше на преглед. Се договоривме да ме пораѓа он демек ќе дојде од дома и на крај нит дојде нит ме породи некој доктор. Јас додека се пораѓав се пораѓаа уште 3 жени и мене ме породи бабица. Е одпосле дојде докторот прва смена и ме посети 2-3 пати и после тоа ме викна на ехо да ме видел. Така да исто ти се фаќа дали со врски или без. Освен тоа што не ме породи он не можам да се пожалам за нешто друго добро се грижеше за мене. Али ако отидеш во чаир кај кој доктор и да се паднеш исто ти е. Сите доктори се добри.
Кога се плаќаат тие 200-300евра мито, што добиваш? Пример, сакам конкретен доктор да ме породи и треба да го платам за тоа или добиваш екстра нега од сестрите? Собирам инфо Апартмани има секогаш слободни или и за тоа се фаќаат врски? Анестезиолозите сите се добри?
Тоа даваш само тој да те породи, као да ти обрне и повеќе внимание. Сестриштана не ти спаѓаат у "пакет" . За апартмани не ти вршат работа врски ама би требало да има слободни.
Сестрите стандард ги поткупуваш со благо и кафе колку да те имаат на ум дека си присутна. Која тарифа ја имаат докторите за договорен пораѓај?
Значи глупости е плаќањето, подобро да си 'фатиш' некоја сестра. Инаку, јас за анестезиологот најмногу се плашам каков ќе се погоди. Ич не ми се даваат сега 2000 евра за приватна, некој инает ме фаќа дека покачуваат цело време, а мм не сака да слушне за друго место. Ептен се двоумам што да правам.
Аха. Па не е баш така, мене не ми беше баш сеедно кој ќе ме пораѓа. Ич не сакав Младен да биде на пример. Анестезиологот е најбитен за секоја операција. Во мое искуство првата што ме боцкаше (2 анестезиолози ми се сменија) во Чаир решето ми ја направи кичмата, не можеше, па дојде еден стар, не му го знам името, но тој одма среди. Не знам, јас не сум задоволна од државно онака севкупно, од прием, до излез, па не можеш сите да ги потплаќаш.
Здраво женски Има ли некоја од вас искуство или да планира да се пораѓа кај др.Неџипи во Чаир ? Ќе се пораѓам царски, слушав позитивни искуства па сакав да се консултирам и тука
Dr dimitrovski mene mi go pravese skriningot posledniot skrining I ok bese dr a za poragaj nemam iskustvo so nego ama za skriningot bese ok
Ima li nekoja mama porodena u cair a da ne zemala so sebe mrezesti gaki? Moralni li se? Dali smeam obicni pamucni ? Carski ke sum
Јас првите денови воопшто немав гаќи, не станував и немав потреба, само влошките ми ги менуваа. Последните два дена мислам ставав гаќи, мислам дека ќе немаш проблем и обични да се, само да се високи немој никако ластикот да е во близина на раната многу боли. И ако планираш со обични земи неколку пара зашто брзо протекува, ќе треба често да ги менуваш.