Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    211
    Kazete mi za drzavna koj doktor bi mi go preporacale da zakazam kaj nego za ctg I slicno fala vi devojki

2. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    1.759
    Јас денеска имав закажано кај докторот што сакам да се договорам за пораѓај прописно со упат со се, и си чекам пред амбулантата за после 15мин сестрата да ми каже дека во таа амбуланта имаат ехо што следи само рана бременост до 2 месец а не во одмината како мојата и дека мојот доктор кај што имам закажано е во Кавадарци.
    Ајде си викам кога веќе дојдов да направам едно ехо, кој доктор го може да ме прими ми вика оди пред 36 и МОЛИ ГИ да те примат.
    Пред 36ка митинг како пензии пред Стопанска Банка ај си викам само да прашам дали уопште ќе ме прими да не чекам, ме пречекува можеби најдрската докторка што некогаш сум ја сретнала со прашање "а ти За што си дошла"? И ја кажувам мојата ситуација ми се сврте со оди фати си ред јас сега одам на пауза.
    Цела бременост ја водам во Ремедика ај викам ќе почнам да одам на ГАК незнам дали ќе бидам во можност да платам за пораѓање во приватна болница.
    Дали само мене ми се дешава ова ( нешто слично искуство имав и претходно) си давав втора шанса, дали да си дадам уште една шанса? Дали да одам наредно во Чаир, или и таму е исто?
    Дали да си продолжам во Ремедика и да си се снајдам за пари...
    Што да очекувам дали цел персонал во државниве болници се вакви исфрустрирани и дрски..?
    Незнам дали можам психички да поднесам такво однесување во ова мое стање..
    Прашања што цел ден ме мачат...
    Плс некој совет ми треба што да правам...

На Macufka* и tina2018 им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.663
    Допаѓања:
    175.180
    Закажи за во Чаир. Нема да згрешиш.

4. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    3.967
    Јас правев втор скрининг на ГАК кај др Ана, пројдов супер. Се пораѓав на ГАК ради докторот, ако му веруваш на тој доктор, оди пак и види се со него па одлучи. Од докторки и сестри во шок соба и после пораѓај сум страшно разочарана и јас, така да, не очекувај ништо. Пиши порака ако треба нешто.

5. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.736
    Допаѓања:
    6.708
    Тие во 36ка секогаш се надркани. Мене ми се дереа за Приска што сум дошла имале гужва... Подобро за да завршиш работа или да најдеш доктор или од другиот влез во гинекологија, амбуланта 28 до сега секогаш биле фини..

6. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    1.759
    Единствено што сакам е да бидам третирана како човек.
    Незнам навистина која сатисфакција им е да станат од сабајле и да речат ај сега да им го с*јебеме денот на труднициве што ќе дојдат..
    Знаеш ли кои доктори се во 28 амбуланта?

На Kbr и tina2018 им се допаѓа ова.
  7. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.736
    Допаѓања:
    6.708
    Сите сакаме исто ама за жал е така... Ако немаш познат ништо не правиш а и тоа не ти е гаранција, секогаш ќе се најде некој да се дере.
    Иначе во 28 има повеќе доктори, секој ден се по 2ца еден до 11 друг до 2. Таму имав упат за скрининзи и секогаш сум завршувала работа, првиот пат не ми се веруваше дека сум во истата државна болница... Знам во среда сабајле Самарџиски, во петок попладне Ќаев.. за другите не запамтив ама има распоред на вратата залепен :)

На januari19 и tina2018 им се допаѓа ова.
  8. FantaShokata

FantaShokata Нов член

Се зачлени на:
    18 мај 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Bo ambulantw 28 beshe dr Slagana Simeonova i beshe super

На tina2018 и januari19 им се допаѓа ова.
  9. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.762
    Оди во Чаир јас еднаш отидов на Гак и слично искуство имав 2 саати џабе ги киснев. Отогаш во Чаир си отидов и таму два пати се породив задоволна сум.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Закажи си во чаир супер се

11. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    63
    Здраво дали некоја се има породено во Чаир до епидурал ?

12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.762
    На ГАК ти е така. Јас со првото дете одев таму. Една сестра ми се издераваше што сум дошла на цтг во 18 часот, а јас имав проблеми со половината и само тогаш можев бидејќи наутро беше маж ми на работа, не можев сама да одам. И си станав и заминав тогаш, и кажав комплекси по дома да си лечи.

На Rtulka и tina2018 им се допаѓа ова.
  13. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    1.759
    Вероватно е истата што ја нечекав првиот пат кога отидов ја памтам по име ми остана во сеќавање Лепа се викаше :D исто и мене ми се испонаша ама ај викам со крварење сум ќе почекам доктор да дојде, во меѓувреме дојде една девојка за цтг и со неа се закачи :D
    Очигледно сите се леви таму, како што можев да прочитам уназад повеќето се задоволни во Чаир. Наредно таму да си ја побарам среќата :D
    Фала ви на сите за советите.

На Mateas, tina2018 и VDT2906 им се допаѓа ова.
  14. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.917
    Здраво, во понеделник во 28ца е др. Даниела Јованова

15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.115
    Во Чаир не дека е поарно ама повеќе се контролираат...додека не се породиш. После...да не те разочарам ама Чаир и Ремедика, споредбата е Бог и вагина :)

На Rtulka, januari19 и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  16. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Може има некоја разлика од Гак и Чаир, ама со Ремедика не се споредува, нормално, затоа е приватна.
    Имај на ум дека некои што ти викаат дека поминале екстра супер, имале и екстра супер врски, да го имаш тоа во предвид кога одбираш.
    Ако имаш пари за приватна оди во приватна, ако не сакаш да даваш, пробај да не се замараш многу со персоналот, не си реди при срце ако ти се испонашаат и тоа е тоа.

На Rtulka, pamelche, Iva Mitrevski и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Macufka*

Macufka* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2018
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    133
    Јас се пораѓав во чаир пред 23 дена. И стварно не можам да се пожалам. Сите се фини и културни од целиот персонал. Иако имав договор со доктор да ме пораѓа но не дојде на пораѓајот но бабицата што ме пораѓаше беше супер и многу фина. Од кога ме префрлија во соба после 2 часа дојде болничар ми помогна да се избањам и додека бев таму 2 дена не можам да се пожалам ни од доктори ни од сестри. Нормално секој карактер е различен, имаш сестри што повеќе се грижат за тебе и имаш некои што ќе дојдат на врата ќе те видат и си идат. Но не можам да се пожалам. Од кога се породив 2ти бев на контрола да ме видат пошто искрварив и ме чистеа. И денес бев на контрола ми правеа ехо и лабораторија. Но можам да кажам дека пак зависи и малце кај кој доктор ќе се пораѓаш. Ги гледав тие што беа со врски цело време доаѓаше некој и ги прашуваше како си да не ти треба нешто. Но ете и тие без врски добро поминуваат. Јас не можам да се пожалам. Така да јас би те советувала ако не можеш приватно иди во Чаир.

18. Nena.m19

Nena.m19 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2022
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    26
    Да ве прашам,планирам да одам царски во чаир,ама сакам јас да изберам доктор,дали имате информации,колку даваат на докторите или анестезиологот?

На Macufka* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.115
    200-300 е

20. Nena.m19

Nena.m19 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2022
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    26
    Ти благодарам,а конкретно на кого и кога се даваат бидејќи некои ми кажале требало на анестезиологот а некои на докторот,бидејки јас сакам и анестезиологот да го изберам и докторот.