Zdravo dali ima nekoj koj sto se porodil skoro vo Gak bidejki gledam deka pogolemiot del se poveke zadovolni od cair pa nekoj ako moze da spodeli iskustvo izvinete za latinicava .
Некаде прочитав, а и од родилки што сум прашувала знам дека децата се во шпикознички сега на лето. За изнесување за крај јули мене ме посоветуваа во долги, колку и да било топло Е јас може ќе го облечам во ромпер и со ќебенце, жал ми е во долги на таа горештина
Девојки, Бидејќи не сум од Скопје а некако како ми се ближи термин (утре сум полна 36та недела) се повеќе одлуката паѓа на ГАК (поради врски за жал, не за друго) прашањето ми е што треба да носам. Ми треба ли упат, за крвна група документ знам дека треба? Друго што треба да носам од документи? Во торбица ќе спакувам за мене влошки, полнач, средства за лична хигиена, папучи а за бебе памперс, влажни и крема... дали испуштам нешто? Ах, да... и од кој доктор сте најзадоволни (првото го родив природно се надевам и ова ќе биде исто, инаку сум под терапија со клексани цела бременост и лакуни на цела постелка) Поздрав
Ти треба упат за првото цтг кое ќе го правиш кај одбран доктор, а потоа си се договараш кога да одиш на контрола. Од документи носев само здравствена книшка и картончето за крвна група. Мене ме водеше Марија Јоксимович, а ме породи Весна Чибишева. Задоволна сум и од двете
Па јас лично барав упат од матичниот за кај Марија Јоксимович на гак. На пораѓај да, не можеш да бираш. Затоа ме породи Весна Чибишева. Да не заборавеше детево дека треба до 14:00 да се роди, претпоставувам дека Марија ќе ме породеше
Здраво, Дали знае некоја, кога те примаат за пораѓање во Чаир дали ти прават брз корона тест? Знам зимата беше така, дали сеуште е тоа правило?
Баш денес прашав, сам си носиш и ги важат само тие со брис од нос, не од уста, инаку бараат за прием сѐ уште.
Искрено, прашав девојка во чекална за ова ми кажа дека имале и во Чаир неколку соби оставено за Ковид пациенти, имала познаничка се породила во Чаир со Ковид, а и да ти пукне водењак и еве пред пораѓај си, каде ќе трчаш бе до државна, во кола ли ќе раѓаш… ми нема логика ич
Точно, и мене тоа ми нема логика, ако нема време да те префрлат, во кола ли ќе се пораѓаш... баш затоа прашувам. Затоа здравје само, и да не се најде никој во таква ситуација
Zdravo kažete mi kako ste zadovolni od doktor mladen ilievski za poragjaj i sakam da prasam dali moze da vnesuvam za jadenje i dali moze grčki nekoi takvi raboti fala vi