Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Umm affan

Umm affan Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    206
    Za toa deka plakas za prirodno a te prat carski ne mise veruva jas carski zborot nitu ednas nego slusnav vo sante...
    Znaci idev nonstop na kontrola za ctg za eho nitu ednas doktorka elma nemi spomna za carski..nit koga me primija priem jas toj zbor ic nego ni slusnav ako se otvaras sama od sebe nema zasto date terat carski
    A za skrieni trosoci da ima...
    Jas uste tojden koga ostaviv kapar koga se odluciv da se poragam vo sante mnogu ubavo go popolniv listot deka sto i da mi dadat nadvor od paketot sakam dame izvestat bez moja dozvola da ne pravat nisto...
    za nekoi kontoli na bebeto me.prasaa a za nesto ne koga na iskacanje imase plus ali jas ne doplativ mnogu 30 evra cinese kaj mene ...
    ali dodeka go cekav otpusnoto pismo imase puno na salter sto se kaaraa za ovie skrieni trosoci posto imase lugje sto stvarno mnogu parii davaa

На Meckicja, Galicka и mssuniquee им се допаѓа ова.
  2. jovanaaaaace

jovanaaaaace Нов член

Се зачлени на:
    31 мај 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Od koj doktor ste zadovolni vo Cair?? Sakam tamu da odam za poroduvanje,pa otprilika da znam koi se podobri..

3. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.394
    Допаѓања:
    14.230
    Зоран Илиевски

На Cececece му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Младен Ристевски и Зоран Илиевски.

5. Julija1985

Julija1985 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    50
    Зоран Илиевски најдобар

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Никаде не се плаќа пред време, зошто секаде може да се случи нешто за индикација за царски да има. Еве јас првото природно ми е родено и второ отидов за природно да си раѓам во приватна, а морав итен царски. Секаде се плаќа само некој капар, нешто за подготовка за пораѓај, а не се плаќа одма за природен или царски. На крај си се плаќа се вкупно, кога си оди жената од болница.. Јас во Ремедика се породив тогаш и имав и плус некој трошок (за кој си пишуваше точно на листа за што е).

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Jana_19

Jana_19 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    21
    Др. Зоран Илиевски, ме породи со првото и сега пак одам кај него.

8. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    17.731
    Мене Илиевски ме водеше се додека не отидов отворена со контракции, без пари за поткуп и пред цела чекална ми рече оди си кај друг доктор да те прегледа, а притоа ми го виде цтг-то дека е со јаки контракции и му кажав дека уште од сабајлето сум почната да се отварам (сабајлето друг ме прегледа)
    Многу добар доктор, секоја му чест..
    Единствен да е, не би отишла кај таков нечовек.
    А што се однесува до Чаир, за тие што се мислат за таму а немаат врски, земете си постелнина и спавачи. Не менуваат. Од првата секунда како ме префрлија во соба нагло искрварев премногу и на кревет и по мене. Кај што ни една сестра не сакаше да ми помогне да станам да се избришам, него ме оставија во крвава постелнина и крвава спавача до момент на испуштање. Притоа бебето на 10 саати после операција ми го донесоа и не го земаа ни минута до момент на испуштање , иако имав моменти на јаки болки и повремени несвестици, никој не не погледна ни мене ни бебето. Вториот ден ми го оставија бебето 7 саати без јадење иако одев по ходниви и молев за млеко. Тек откако после 2-3 саати дерење по ходнициним реков дека ќе си одам со бебето и дека цела јавност ќе дознае што се дешава таму ако не платиш, ми донесоа само еден шприц млек, 30мл... А треба да пие 60мл.
    Истито третман го имаа и останатите три девојќи кои беа со мене во соба. Додека мои познанички кои си платија и се пораѓаа истиот период беа третирани како во приватна
    Никогаш никој до сега не направил да се осеќам толку мизерно и ранливо како персоналот во Чаир. Место да се радувам на приновата јас плачев од немоќ

Последна измена: 16 август 2022
    На olly14, Mia9, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.709
    Допаѓања:
    5.491
    Таква негрижа има и на ГАК.
    Еднаш доаѓа ти вади катетер дека царски, ти вика ајде дај рака стани, и толку. Втор пат викнав за помош на второто станување, ми кажаа немаме време по два пати да помагаме.
    Чекаш со саати да помине некоја сестра да ти вклучи/исклучи инфузија за да одиш до тоалет... Викаш по нив, очајно викаш, никој нема со саати...

Од операција, сама се влечеш на мускули од кревет во кревет, они не те креваат.
    Постелнината каде менуваат, каде не, цела дупки, и сама побарав да ми дадат да сменам спаваќа, ми дадоа.
    Грижа за бебињата - нула, нсјболна тема.... Има солидни педијатри, но сестрите крш, кога ме земаа, не сакав ништо да донесат моиве од што бев разочарана, повредена, со солзи претходно...

Но се надевам ќе се заборават моментите, битни се малите да се здрави и среќни.

На Mia9, tina2018, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    535
    Ова изгледа на кој како ќе се погоди што е жалосно. Јас пак имам супер искуство на гак.

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Secret.women

Secret.women Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2020
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.531
    Исто и јас, без врски поминав како во приватно да сум.

12. Jana_19

Jana_19 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    21
    Мајка не знам што белја те сполетела, ама ова не личи ни малку на др. Зоран. Човекот е цар во секој поглед. Инаку со првото бебе бев во Чаир и на сите 4 девојки - цимерки, ни менуваа и постелнина и спавачи, па дури и резервни имавме за секој случај. Три бевме породени во исти ден, само едно бебенце беше 2 дена порано и бебињата ни ги земаа и враќаа во исто време. Не форсираа да ги доиме и ги бањаа пред нас во самата соба. Цело време бебето е облечено во пелени за повивање од болницата, со наши памперс, само за одење му облекоа облека што ја носев.
    Имам неубаво искуство на патолошко и не би сакала сега таму да завршам. За жал на државните изгледа медицинските сестри мора да ги потплатиш за да се свртат да те погледнат (ова не го знаев со првото и на нос ми излезе). Сега ќе си имам некој денар кај мене за секој случај.

13. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.709
    Допаѓања:
    5.491
    Лично јас верувај ќе давав по некој денар за укажана помош или абер детето како е, ама немаше прилика, дотолку беше моето искуство дно...

14. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.524
    Допаѓања:
    8.131
    Дали во Чаир ги бањаат бебињата со нивна козметика (и која ако знаете) или може и од дома да се носи?
    Исто памперс и алишта нивни или донесени?
    Ништо не знам а сакам да сум спремна, да не остане бебе голо и небањано :rofl:
    А искрено не ни сакам да го бањаат со којзнае каква козметика и памперс некој како картон.

15. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Со бекутан ги бањаат иначе памперс ти си носиш облека не таму ги повиваат.

На Doktor F му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Jas istoto go doziveav vo strumickata bolnica I si potpisav dokumenti oti si odam samovolno porano od bolnicata I ne pustija porano od predvidenoto da si odime doma I zatoa jas do den denes nemam pisano vo porodilni prikazni kako si pominav koga se porodiv prviot den na tie sestri mojata sestra Im dade mito bez moe znaenje I me
    gledaa kako vo privatna bolnica mi go zemaa bebeto da spie kaj niv tamu a jas da si spijam sama vtoriot den honor 5 saati nema koj mleko da mu dade na moeto bebe bebeto mi se odra placejki za mleko cela vecer dojde dr sabajle na vizita I mu vikam jas si odam nema ziva sila mene sto ke me zadrzi ovde veke I mi donesea da si potpisam dokumenti oti samovolno ja napustam bolnicata porano od predvidenoto I si otidovme so bebeto

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.971
    Јас бев кај примариус Лазар Кировски со врски. Малку е дрзок ама поминав како со 5 *****
    При породување асистираше доктор Пранвера Изаири, прекрасна жена

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    3.236
    Со Илиевски од чаир немам убаво искуство ни јас. Извикан доктор, фален дека е фин, коректен и посветен, дека се грижи за пациентки..и толку имав мерак за кај него, ама уште на прв преглед скроз ме разочара. Му дадов шанса уште еднаш, ама видов колку е саат. Сосема спротивно од тоа. Ниту стручен, ниту компетентен, за препотентниот однос и да не зборам.Може и ќе беше како бајче ако почнев прво со носење кафиња и сокови па после и со некој денар.
    Од госпожата што беше на цтг тогаш (пред 2г во тазе почната пандемија, крај на Март месец) ми се повраќаше. Ни на живо се смееше ни на мртво плачеше. Не редеше една по една, на креветите, на ист чаршав легнуваме преку 40 жени а мене ми гадеше од помислата дека тие плочки и каиши на секакви стомаци ги става. Сум чекала и по 6 часа за преглед, значи од 8 наутро (со направено цтг) до 2 дур не затвореше диспанзерот и не испраќаа нас останатите што немавме врски и што ги гледавме сите со врски како ни го земаат редот, на 5 минутен преглед на приемно или само во ходникот ни ги гледаа цтг извештаите направени 6 саати порано, додека тие во диспанзер што поминаа со врски си добиваа 30 минутен преглед.
    Чаир-никогаш. 3 прегледи направив на ГАК и ниеднаш не почекав повеќе од 5 мин а добивав 20 минути посветеност. А толку ја мразев ГАК претходно.

На Meckicja, olly14 и tina2018 им се допаѓа ова.
  19. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    277
    Ќе може ли некој да каже за апартманите во чаир? Дали може да си сам? Дали обрнуваат внимание?

20. Secret.women

Secret.women Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2020
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.531
    Апартманите се еднокреветни.