Апартманите се со еден кревет. Незнам какво внимание очекуваш со оглед на тоа што немаат персонал, ама воглавно се однесуваат со сите исто.
Znam deka site sme so razlicni situacii i iskustva za doktori... Nekoi se zadovolni nekoi ne od ist doktor. Sakam samo da spodelam iskustvo so Dr. Ilievski od Chair. Doktorot ne go ni poznavav koga otidov, najbaran mi kazaa deka e i koga me primi edvaj imase vreme da mi obrne vnimanie.... Mu go kazav problemot, morase sto pobrzo da se izntervenira, a pocnuvase leto i se privrsuvaa poslednite intervencii.... Covekot, se potrudi da me stavi itno vo program za da mi pomogne, bidejki ocigleno mi navleze vo sostojbata.... Se pomina vo najdobar red, zadovolna bev i od personal i on nego. Doagase vo soba, razgovarase otvoreno, so site negovi pacientki i bese mnogu fer, korekten, barem vo mojot slucaj. Ke povtoram ne bev so vrski nitu go poznavav licno.... Za poroduvanje, dokolku ne odam vo Sistina, definitivno nego bi go izbrala. Ete imam doverba, sigurnost.... Ova go spodeliv bidejki ima clenki koi se pred poroduvanje bas tamu, kaj nego, a moze da se razocaraat pred vreme citajki negativni komentari... Da ne bidam stavena na linc deka tie so loso iskustvo ne se vo pravo. No smetam deka i doktorite se od krv i meso, so problemi, pa kako ke ni se pogodi vo momentot taka... I na kraj, najbitno da ni bide nie i bebeto da sme zivi i zdravi. Pa za 3-5 dena i bez tretman kakov sme sakale, ke zaboravime se, bidejki najskapocen ni e zivotot koj stotuku zapocnal. Klinki kako kliniki, sestri kako sestri, znaeme deka se e pod nivo u ovoj zdravstven sistem... So lesno na site
Има соби со по 2,а има и со 4-5 пациентки. Мене ми се погоди да бидам во соба со 2 кревети,на пола престој ми дојде цимерка,пола бев сама. Во апартманите плус имаше фотељи и мислам фрижидерче(не сум сигурна) и може да ти доаѓаат на посета(не знам со ковидов дали е дозволена)
Морам со сите вас да го споделам моето задоволство од Ј.З.У СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА ПО ГИНЕКОЛОГИЈА И АКУШЕРСТВО "МАЈКА ТЕРЕЗА" – ЧАИР, СКОПЈЕ ПРЕКРАСНИ СЕ СИТЕ од прв до последен, пред се професионалци што неуморно и совесно си ги извршуваат работните задачи. Хигиената ми беше на прво место - секоја чест. Посебно сум му БЛАГОДАРНА ДО БЕСКОНЕЧНОСТА, на др. Зоран Илиевски, кој ме следеше 24/7 и пред 3 години и сега и не дозволи да ми прифали ништо. Вакви луѓе му требаат на државното здравство. Капа доле на целиот персонал. Работат една од најодговорните работи и тоа го прават со голема љубов и внимание. Иако денеска 100 пати на сите поединечно им реков секоја чест, еве по 101ви пат
Има апартмани и ако се празни може да си таму. Јас сум тука моментално. Се наплатува 3.000 ден од вечер, ама вреди. Си имаш приватност и физички и психички, а пред се имаш туш и wc само за тебе. Внимание се обрнува на сите жени. Пороѓајот е болен каде и да се пораѓаме. Единствено со царски не се трпи предпородилната голгота.
Јас имам обратно искуство Може и до нас да е. Секој нека си оди еднаш на преглед во ГАК еднаш во Чаир, па сами одлучете Битно со лесно и со среќа на сите и брзо да помине. Јас се олеснив веќе. Родив прекрасно, здраво девојче.