И со врски нема да ја видиш треба ептеееееен дебели врски за епидуралка. Ветуваат а ретко кој исполнува.
Јас кога прашав на ГАК ми рекоа има и не е проблем да ја дадат. Искрено јас се сомневам дека ја даваат без врски ама ништо не можам да тврдам со сигурност. Мене бебето ми е карлично свртено и најверојатно ќе завршам со царски, па затоа и не продолжив да се распрашувам за епидуралот.
Значи да не се надевам многу... Прва бременост ми е и како се ближи времето памет немам. Демек најдов врски за на ГАГ ама колку ќе ми завршат работа за анестезија не се знае ете...
Не дозволуваат посети дај им Нешо на сестрите таму и ќе те гледаат ко царица дури и број ќе ти дадет да ѕвониш да дојдат ако ти треба нешто во глобала ќе ти помогнат да станеш и да те избањаат и без врски ама ако сакаш секој ден чист чаршав и спаваќа дај и нешто на сестрата на смена и ќе ти угоди
Треба врски јас имав ама не добив зашо еден анестициолог беше на смена и беше на царски а ја брзо се отварав и коа дојде немаше време за епидурал јас раѓав веќе
Мене ме пораѓаше др. Мујовиќ и пак би одела кај него. Само пофални зборови! Прочитај го моето мислење во темата Кој доктор ве пораѓаше, сеа брзо пишав и ќе видиш подетално Со лесно!
За бебето пелени, крема за пеленска регија и влажни, а за тебе вир влошки земи си неколку пакетчиња, средства за хигиена, пешкир, земи си вода, сокче, нешто благо, ќе ти треба за после пораѓај, полнач, папучи некои гумени, книшка носи си и крвна група, тоалетна хартија обавезно и влажни марамици
Devojki za poroduvanje vo cair slusnav deka mozes da iznajmis apartman kade sto ke bidam sama ili so uste edna majka bi sakala da prasam za cena kolku se plaka posto ke bidam carski nemozam cela nedela vo guza ne trpam galama!
Да можеш да си земеш апартман ако има слободен, јас тогаш земав 50€ ден е, посета си имаш, свое вц тв фрижидер и топ работа е за нас што сакаме да сме сами во соба.
И јас мислев така и среќа што немаше слободен апартман. Предноста што имаш цимерки е што можат да ти помогнат во секој момент. Мене лично многу ми се најдоа и за совети и за помош околу бебето зошто неможав да станам првите два дена. Башка што ќе имаш со кој да сврзеш муабет да не ти биде досадно. Посета нема во апартманите сеуште.
Досадно е без цимерки. Не можев да се замислам 3дена да лежам без цимерки, со никој да не правам муабет. Ќе полудев начисто.
Јас бев сама со баткото во Санте и ужасно ми беше досадно, сега не сакам сама. Едино за вц пристојно би барала, ама викаат било реновирано и се било супер во Чаир, така да ќе издржам 5 дена.
Aбе на гак сестра ми кога раѓаше па само топла вода и имаше, немаше ладна. Е како се миевте со ладна вода?