Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. TinnaMinna

TinnaMinna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2022
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    526
    Памет за друг пат.
    Ти кај ќе се породуваш?

2. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Лажење сушење. До твоите пари и дошло. Бидете среќни што се уште има асални доктори на гинекологија, уште тие да отидат на приватно. Што не ја пријави ако ти зела мито?
    Уште па коњ те викала:D Смрди постот на измишљотина.
    Па уште заспана од епизиотомија. Кој тоа те успал?
    Сигурно без болки те пораѓала. Цтг што е?
    Барем да имаше смисла.

Последна измена: 12 ноември 2022
    На mommy's love, Rubiii, fashion-addict и 3 други им се допаѓа ова.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.831
    Допаѓања:
    18.664
    Сум слушнала и јас се и сешто. Стои дека на државно може да си поминеш многу лошо.
    Прв пат слушам за шиење некоја да е со целосна. Секаде ставаат локална. Некаде не ни ставаат.

На Alexandrite му/ѝ се допаѓа ова.
  4. TinnaMinna

TinnaMinna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2022
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    526
    Ви кажав ако сакате верувајте ако не ич не ми е гајле,нема потреба да измислувам да ми беше убаво ќе си се фалев

На Leanne му/ѝ се допаѓа ова.
  5. TinnaMinna

TinnaMinna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2022
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    526
    Епа со целосна бев

6. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Ако си била со целосна, значи на почеток на процедура си дала согласност за истата. Сигурно си била и прегледана од анестезиолог. Ако не, имаш основ за тужба. Колку што сфатив, породена си природно. Зошто цела недела те држеле? Куп нелогичности, како мислиш во нечив подрум те пораѓале. Чисто ме интересира што имаш против неа, па правиш профил за да изнесуваш невистини.
    Сигурно калибар како Адела има таков речник. Може, ако ја киднапирале, издрогирале и вратиле.
    И каде тоа твоите и дале пари? Теорија нема во сред болница. Прво, како ги пуштиле, ај жена можеби, ама маж, ај важи.

На ivance.., MilaSs12, Rubiii и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.111
    Тоа со Софијанова има политичка позадина.
    Кај нас не ги казнуваат, имам премногу примери блиски, а и на вести сама гледаш, губат матки и др органи и никому ништо.

На Konstrakta, Anomis11, Leanne и 2 други им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.374
    Допаѓања:
    108.082
    Се стои дека е така, ама стои и дека молчат. Ако каже на мене на тебе не значи ништо, треба да крене глас, да каже на медиум, како Дона што направи, колку има од докторката на Дона незадоволни, ама никој не пријавуца сите и ќутат, она сама ете толку можела и застана се. Ама да се приклучат бар уште 3 жени со слично искуство, па немаше баш да е сеедно. Знаеш што е најстрашно, и за приватните ќутат, еве за моето лошо искуство со Санте, јас зборам, трубам, ма урлав на цел глас и сите само во инбокс поддршка, никој да застане до мојот коментар да го напише своето искуство.

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Ова со земање пари за породување не е нов муабет.
    Цело време се пишува дека на ГАК и во Чаир ако договориш со доктор да ти дојде на породување, дека ќе си платиш ако сакаш баш тој да те породи.

На CareTee, Emy867, Konstrakta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    535
    Дека зема пари зема. Од сигурни извори. А за членкава не знам дали е се вистина.

На Emy867 и Konstrakta им се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.961
    Допаѓања:
    13.679
    Земаат пари на државно. Што ако е Адела или некој друг. Не знам што се чудиш. :^) Оди во темата Породилни приказни и ќе прочиташ искуства од членки. Навредување од страна на персоналот.

На joy1, Konstrakta и Anomis11 им се допаѓа ова.
  12. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.111
    Веројатно ти е блиска.
    Сакаш да кажеш не лапа мито?
    Не биди смешна човек, брани ја и неа и другите до утре, зимаат сите мито

На Didajo, flower30 и Anomis11 им се допаѓа ова.
  13. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    3.236
    Јас исто имам слушнато дека Адела има тарифа. Исто како што знам дека Скепаровска во Чаир има тарифа 300€, бар толку беше. Скоро сите доктори се со тарифа. Не е јавна тајна дека земаат пари ако се договориш, а ако не ти побара сам докторот, ние будали даваме уз бонбоњера и пликче со пари зошто ни направил услуга, и сите сигурно идеме со муабетот, ај подобро 200-300€, отколку 2000 за на приватно, кои ги немаме.

На Didajo, Ena0310 и Anomis11 им се допаѓа ова.
  14. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.140
    Јас не знам дали ди свесна дека вие уствари сте и дале МИТО . Ако е било транспарентно и пари кои регуларно треба да се уплатат ке сте ги плателе на шслтер за наплата во болницата а не на докторката на рака и од таму во нејзин џеб . Тебе сите услуги како трудница ти биле бесплатни во спротивно доколку си била должна нешто на болницата немало да те испишат или во најмала рака ќе ти стигнеше честитка дома колку сте должна . Еве хипотетички да земеме дека докторката ги уплатила парите што сте ги дале во болницата наместо твоите - ќе си добила некаков документ од уплата што точно имаш платено . Не е непознато дека докторите на државно земаат мито а последно нешто што би го направила е да дадам мито на некој што секако фондот во кој што пари оставам секој месец му плаќа и зема плата за да го прави истото ! Ова е уште една од причините пиради која што одам во приватна клиника - таму знам што плаќам и никој ништо надвор од тоа не бара . Сега ова секако секој во склад со својте можности да не се разбреме погрешно .Јас порадо би дала 2000 евра за пораѓај него ли на некој доктор(смрдло) мито да ми побара мислам ќе го задавам . Буквално ми се гади од такви крвопијци ненаситни на грбот на народот - срамота и греота ! Доколку немам услови да одам во приватна клиника во државна мито од мене можат да сонуваат ни 20ден нема да видат. Нема да преплаќам нешто што ме следува по редот на нештата .

15. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.710
    Допаѓања:
    5.491
    Муабетов иде во друга димензија.
    Членката наводно кажува дека ја вреѓала, што на некој начин ја оценува.
    Нелогични и се сите постови, барем јас сум прошла низ ГАК и знам кои се процедурите.
    Се што е добро, избркавме од државното, ќе не лечат без дипломи или со лажни, топ.

Еве мене кога ме породи, се поврзавме преку Оле доле,никаква награда немаше спомнато,одев на прегледи и кога била дежурна, совети по тел.,муабет ќе направи, културна жена е, тука ја опиша членката како примитивка,а моја волја е дали ќе ја почастам што ми донела здраво бебе на свет, и притоа денар не оставаш на ГАК.

Едно е да почастиш некоја ситна пара на своја желба, а за влез во приватните спреми 2000-3000 бона па раџај синове.

На Sandrichka 89, Alexandrite, MilaSs12 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    3.085
    Дeнар не оставаме на ГАК зошто цел живот здравстено плаќаме и придонеси. Што значи и те како оставме.

На flower30, Konstrakta, Ena0310 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.710
    Допаѓања:
    5.491
    Супер, ако не остане асален доктор на ГАК со искуство и квалитет, џабе плаќаш придонеси ;)

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.140
    Пс за да ги задржиме треба да ги частиме и мито под рака да им даваме ?

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    3.085
    Не е причина ако е асален докторот да го оправдуваме што зема мито и да викаме ќути овој да не е нема кој да не лечи. И Софијанова вака ја браневте, врвна докторка била ќути што ако земала пари. Од нас ги земаат тие пари не знам што не е јасно тука. Да дежурала 24/7 и да ги зела алал нека и се. Ама не да прават што стигнат и никој ништо да не им може зашто, зошто биле добри доктори. Целиот систем не функционира, не е проблемот само кој ќе не лечи.

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.710
    Допаѓања:
    5.491
    Не знам дали знаете по терминологија што значи мито?
    Мешате баби и жаби.
    А частење како цвеќе кафе парфем е своја желба, пак нема врска со мито и изнуда од другата страна.

Овој народ живее за и од сензација, терајте вака, оцрнете и исчистете се што вреди од медицинари,па Господ напомош.

ЕДИТ: Софијанова е бренд во и за Мкд, таков специјалист се раѓа на 200 години. Нејзиниот случај е игранка, само кој знае.
    И наши пратеници 20 год се пратеници, што не видат на камера дали 3 пати биле на седница???
    Девојката несудена амбасадорка колку зима месечно, што не дадат емисија за тоа?
    Софијанова барем учела и учи цел живот,спасува детски животи, заслужува и 10к евра, зошто државно немаме асални педијатри, а приватно спремете по 3000 мкд од преглед.

Не разликувате форма и содржина, не коментирам повеќе.

Поздрав

На Didajo, fashion-addict, Alexandrite и 2 други им се допаѓа ова.