Моето искуство за Чаир од пред 3 години скоро е задоволително .Бев во апартман спаваќи даваат дете гледаат породена царски станата после 6 саати сестри трчаат ( можда и дека бев во апп) ама генерално за наша државна задоволна .....Сега сум трудна со термин крај април ако се е во ред пак би таму
Јас сум од Чаир задоволна . Породена пред една недела. Спавачи даваат нонстоп чисти . Постелнина исто менуваат. Сестрите се добри убаво се однесуваат. Мене ме породи Илиевски . Докторот е злато.
Nosese li mrezesti gaki? I dali uspea da se istusiras (si mislam deka nema da mozam da se istusiram) ?
Од мое искуство, јас бев со царски, мрежести не носев, не можев ни да се свиткам да си облечам, а и воопшто немаше да ми е практично на секое да спуштам гаќи и да менувам влошки (јас мрежастите ги носев дома кога дојдов, ми беа многу практични затоа што не ги осеќав и не ми ја допираа раната). Јас бев на ГАК, ме истушира болничарката и ме облече, после тоа се истуширав дома кога си дојдов. Пред да си одам дома, болничарката ме спакова, ме облече, ми врза и патики и си отидов, многу сум задоволна како пројдов.
Мрежести не носев ,нема да ти текне од болка. Не натераа сестрите да се туширање веднаш утредента и они не тушираа
Мене ми има Младен речено " Сивоња" на пораѓај. Појма немав што значи тоа тогаш ама вол значело. Така да немој да те чуди.
Јас бев со целосно со првото дека многу бев и внатрешно испукана, исто и другарка за двете беше целосно.
Чудно баш, ама мора да било многу лошо кај тебе. За целосна мора анестезиолог, а кај нас ги нема. Затоа се толку ретки изгледа.
Исто со првото ме успаа, со второто не ама и така ништо не осеќав од анестезијата. А не бев ни многу сечена а не па испукана внатре..
Од Ремедика, премеки и преудобни. 20 пара гаќички за околу 390 денари. А тие на Chicco се катастрофа, а има само 4 пара за околу 400ден.
Јави се и во аптеката на Ремедика (Данеа фарм мислам се вика), прашај дали може да ти пратат или некој ако доаѓа накај Ск да ти земе.
Како оди во Чаир приемот? Пример одам со стварите спремни за почеток, се ми е спакувано во 1 ранец и ќеса хартиена, ме примаат со нив или маж чека надвор па после ќе ми ги даде? Посета колку што знам немаше ни кога немаше ковид, сега верувам уште повеќе е строго, дали смеам ако сум способна јас да излезам надвор да земам нешто ако дојде маж да ми донесе или остава на милост на сестри да ми достават? Пример вода, храна, екстра влошки...
Јас се пораѓав пред 9 години, маж ми чекаше надвор ме примија, се соблеков и се му дадов на него, па наредниот ден ми носеше
Со торбица спремна за тебе си одиш, стави си некој кроассн, водичка, сокче, благо. Маж ти нема потреба да чека, може секој ден да ти носи јадење, мислам дека месо не смее, пиење што сакаш во било кое време одма ги качуваат до собите. Ова пред 8 месеци, верувам уште е исто. За излегување облеката ти ја носи дентс кога ве пуштаат.