Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Земи си обавезно влечки. Не папучи, туку баш влечки пластични што можеш да ги водениш и што не се лизгаат. Таму даваат ама сите се 40ка. Ова на сите го кажувам, ќе можеш со нив и во тоалет да влезеш и да се избањаш, да не газиш боса на плочките.

Инаку Чаир јас сум презадоволна, ич да не се мислиш. Од хигиеничарка, до доктори. Сите беа супер со мене. Сите беа насмеани, позитивни, од прием, до излегување од болница.

На A❤G, ivance.., Cececece и 2 други им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.374
    Допаѓања:
    108.083
    Моите "врски" во Чаир излегоа бескорисни. Така да ќе си одам без врски и без никој, па ќе видиме. Стварно е безвезе што мораме да бараме врски за нешто толку нормално и едноставно, за нешто што е толку природно, но ете...

На azelea, Anomis11 и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.371
    Допаѓања:
    18.593
    Спремам еден долг пост околу врските во однос на гак. Тотално разочарана,како улично куче се почуствував денес таму без врски

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.374
    Допаѓања:
    108.083
    Јас на гак не ни помислувам да стапнам без чоек таму.

5. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.140
    Jas znam dva primera za mnogu loso pominati zeni vo gak so “ vrski “ . Zenite od taa trauma i dvete ne ni pomislija na vtoro detence .. ama mn e za pisuvanje . A i da ne stresiram dopinitelno zeni sto ke citat . Tamu od tie iskustva sto gi znam ni za so vrski ne e,ni togas ne si siguren .. A “vrskata “ i na dvete patem e Ana Daneva koja inaku po poteklo e od nasiot grad na edna od ovie zeni duri kuma .

6. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    804
    Јас со двете во чаир сум породена без врски, првото требаше да бидам соврски ама брзо му се излегуваше, имав катастрофа пораѓај со 4 доктори и 2 бабици, хаос беше ама се заврши добро, со второто со банбица бев докторот само ме исече, многу побрз пораѓај,односот им беше супер, за без никаква врска јас сум задоволна од нивниот однос, и пост породилниот период,освен од една сестра што беше ептен дрска и имав среќа со двете да ми се погоди, така да дефинитивно и сега одам таму, со Господ напомош, само тоа имам да кажам за државните кај нас :)

На Rtulka и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  7. Cececece

Cececece Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2022
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    108
    Чаир одлично поминав и со првото и со вторто без никакви врски.Презадоволна сум од доктори,сестри,болничарки,хигиена однос значи немам зборови.

8. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    369
    Здраво, јас ќе се пораѓам во државна со царски. Не знам дали добро разбрав, можам да си спакувам сок, вода, нешто такво или не?

9. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.394
    Допаѓања:
    14.295
    Можеш

На DaftyCrafty и Rtulka им се допаѓа ова.
  10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    12.260
    Апсолутно, обавезно спакувај си. После царскиот кога ќе ти се пуштат нозете треба да почнеш да пиеш течности, тој ден треба да испиеш што повеќе течности (но полека, не наеднаш), за да се исчистиш од анестезијата и да немаш главоболки. Спакувај си вода, сок од јаболко и леден чај. Се што ќе пакуваш нека биде во мали паковања, нема да можеш да креваш големи шишиња за да пиеш.

На DaftyCrafty и Rtulka им се допаѓа ова.
  11. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.917
    Бистар сок можеш и вода земи си, ледени чаеви

На DaftyCrafty му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DaftyCrafty

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    369
    Супер, ви благодарам многу :hug:

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    535
    Можеш , земи си два литра со тебе после ќе ти носат, цело време има достсва.

14. Señorita92

Señorita92 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2019
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    341
    Daa mnogu tecnosti ke ti trebat posle carski

15. DaftyCrafty

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    369
    Благодарам, ќе си спакувам обавезно ;)

На Señorita92 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. TinnaMinna

TinnaMinna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2022
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    526
    На цимерката што беше со мене и рекоа може и двопек да касне едно две зошто беше многуу гладна:D

17. Angel_G

Angel_G Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    310
    За Гак можам роман во три чина да напишам... Имав,, врски, ај да кажам минимално, матичната ми договори докторка што ќе ме пораѓа со царски и жената тоа си го истурка до крај... Немам зборови, јас на крај во 37 ма недела ксчиачив притисок оти детето се спушти ниско на бешиката и не можев да морам и беше основ за царски. Царскиот бепе лесен ептен, веднаш се кренав на бога, брзо се опорави се ок, бебето ми го ставија на рака одма после пород тоа се помина ок... Арно ама останатото ужас, сестри нема, персонал дрзок, те третираат ко партал, немаат пумпа за одмолзување во 21 век, рачно одмолзуваст доилки, крвави спсвацаќици и искинати, детето небањансто ми го дадоа со остатоци од плодова вода ќе добиеше инфекција... Ужас, хорор. Пред 5 год се пораѓав, дај боже нешто да, се сменило... Никаква услуга, никакво достоинствено однесување... Преценето и прескапо е на приватните клиники, ама на Гак е хаос, ако не се сменило. Чаир претходно бев оти сакав демек ко подобро таму да се породам таму пак ме откачијс, те ми рекоа да идам на Гак оти они со патолошки трудници не се замарале те ме откачија. Една женичка беше надвор и ми рече нема да те примат овде без 500 евра во плико џабе се нервираш и така наапсна отидов кај матичната и ме прати кај нејзината врска да ме следи и изведе пород и така завршив на Гак. Да бидам искрена на породот беше се профи, анестезологот беше душа жена ме држеше за рака цело време и ми кажуваше што прави докторката и до кај е породот и инсистираше да ми го стават бебето на рака на гради... Ама останатото 0, сама вадиш канилс од вена, помагаш на друга жена фо тебе зашто нема кој, башка ова мојава цимерка беше со Дијагноза и беше оперирана матката пред пород па и даваа јаки инекциј од коине можеше по сат време да дојде на себе ја и го продавав бебето да го дои, оти лакомо беше па и од мене цицаше, зашто моево не сакаше да фати, ама романи во три чина. Не препорачувам ако е исто ко што оставив...

На Bebence29, Señorita92 и Anomis11 им се допаѓа ова.
  18. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    535
    Многу ми е жал така што си прошла. Јас имам искуство пред две години и сега пред 10 дена и е многу позитивно во однос на се . Штета што има искуства како твоето.

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Señorita92

Señorita92 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2019
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    341
    Se soglasuvam so tvojot teks pred 3 nedeli se porodiv uzas prvo otidov so visok pritisok me primija na pin intezivna tamu bese se ok sestrite bea top nemozam se pozalam bar so mene bea ok 11 dena lezejki tamu fativ bakterija candida od sto na intezivna se 8 kreveta a eden toalet so site odis vi vc sekoj vtor den doagat novi od koj imase mnogu predvreme i nemale napraveno brisevi i pap pred da dojdat sto e ok od kaj znae deka predvreme ke se porodi no bar toaletot trebase u denot 3 pati da se cisti a ne nedelno ednas ok toa zavrsi jas se porodiv carski se bese ok isto zastanav odma na noze se bese ok za 24 casa me premestija na odelenie tamu vc uzas sestri bez kultura ne veruvav deka imaat i obrazovanie ama ok denes preku partija i jaki vrski mozes segde da vlezes bebteto mi go donesoa primav nekolku dena antibiotici poradi bakterijata ne mi nemozev da ja dojam no doduse nemav ni mleko no dojde edna od sestrite ne majka imas mleko me stiska ona ono krvavi bradavici po bolno mi bese i od ranata vika stavaj ja na grada ono nesaka ni da kapne dete gladno crka place ke dojdat ke donesat eden spric i za saat ipo povtorno placenje nemozev da ja smiram i taka 6 dena okapav tamu na 6 tiot den poveke nemozev da izdrzam dojde doktorkata sto me porodi barav so potpis da si odam inaku ke skrenam ovde i taka me pustija izlegov od hororot doma edna nedela nemozev da se sozemam dva vecri nemav spieno pritisok 180/111 i sega kako jas da odam vtoro da ragan sigurno za 3 godini nema nisto da se smeni..

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Во Чаир одбрав и овој пат ама не бирав доктор па се паднав кај др Беким Дика, дали има некој искуство кај овој доктор?