Да прашам, дали значи дека сега, мај 2023 сеуште не може да имаш посети дури и да си во апартман? Исто сакав да прашам, дали ставаат епидурална на гак? Фала многу!
Посети нема, ептен ако имаш врски да ти пикнат твој чоек, ама тешко. Особено сега во сезона на вируси.
Neznam kako e sega, no vo Cair pred 7 godini vo apartman imase poseti. Znam zosto sobata mi bese do apartmanot i zenata bese so bliznaci i nonstop mazot i bese so nea, od sabajle do vecer. Epidural na dzavno mnogu tesko. Edino bi mozelo ako si potplatos dobro nekoj ili direktorot ako ti e vrska na primer neznam.
Да ве прашам вас тазе породени во Чаир, дали малите ви фатија некаква инфекција таму? Две мои блиски породени во иста недела и на двете бебињата со инфекции, на едната сега е ок после 7 дена лежење на клиника а на другата ... подобро да не зборам срце ми се кине. И моето прво дете родено во Чаир фати инфекција иако се имав чисти брисеви, скроз уредна лесна бременост ме убедуваа од мене било. Исто и за Систина арам да им е секој денар земен, за секој стрес, се молиме малово да преживее ако не дури тогаш со нив ќе се фатиме.
Jas pred 6 ipol godini vo Cair izlegov so infekcija na ranata od carskiot, a maliot so infekcija na okoto. Sreka se sredi bez nekoj pogolem problem. Daj Boze se da bide dobro so bebeto.
Јас пред 4м се породив во Чаир ок бев, а пред 7г во Санте фатив Трихомонас. Искрено позадоволна сум од Чаир отколку од Санте.
Мојата золва имаше дадено капар кај Елма, но поради висок притисок требале одма да ја породат а Елма била на одмор, фатила врски и ја породил Исмаили- Чаир. Ич не била задоволна се потпишала и го однела бебето во Систина. Таму бетер не знам што се не правеле битно на бебето му пука дебело врево им бараат 15-20к за операција, прашуваат дали им гарантираат дека ќе биде успешно они велат не. Го носат бебето на клиника го оперираат и сега е на апарати ризично.. Хаос многу сум потресена, вечер треба да патувам а ич не можам.. се надевам на добар исход
Незнам,од една страна задоволна од друга ич.Имаше лебарки еден тон,кај мијалникот изнаставано прашок неопетроид а бебето таму го пресоблекуваат.Лебарки лазеа на сите страни.Налет лебарки ама инфекции и бактерии еден тон.
Јас се породив пред 7 месеци во Чаир, и прееезадоволна сум, имав врски, ама и да немаш сите се одлични! И повторно да треба, не би менувала, таму би одела. А во врска со инфекцииве, и моето бебе имаше CRP, исто и бебенцето во соседната соба имаше инфекција, на мајката и рекле од неа фатило Педијатарот не ми објасни баш убаво, па прашав уште 2 доктора, нив им беше секојдневие, ништо не е викаа...
Ама ај тоа е една мајка па да префатило бебето, а другите бебиња? Најверојатно не ги стерилизираат доволно собите. Некои чистат раце им паѓаат ама една ќе се погоди да чисти како мачката со опашката и толку треба нежни се бебињатА.
Некоја што е побрзо породена на гак, како се условите тамо,дали е чисто и дали навистина се плаќа на докторите за пораѓај посебно за царски?