Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    535
    Па не дека морало кај неа ама таму нашле врска и биле спремни да платат за дс имаат сигурен доктор, не им било ни крај памет пријавување ,си биле ок со тоа дека ќе платат. На крај испадна жената да се измсчи со саати , за Адела да дојде на крај кога врќе и се искомплицирало се и да заврши царски. Така да не знам и за што платиле на крајот.

2. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    10.444
    Имаше скоро една членка со слично искуство. И платиле некоја грдна пара унапред на дотичната, на крај ги изиграла нешто слично.
    За жал покрај сувото гори и суровото, заради вакви преценети извикани доктори има саглам кадар по клиникиве што без потреба се оцрнува и се става во истиот кош со митаџииве.

На VDT2906, Estella, Viveki и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Јас лично имам многу лошо искутво со Адела Поп Стефанија, значи одвратна е помпезна и арогантна не знам што да кажам...Бев на втор скрининг, друга докторка ми го правеше не поминаа ни 10 мин Адела со некоја жена (што си имаше платено предпоставувам) и ме издига од кревет го прекина скринингот немала време да чека и се брзало требало жената да ја прегледа. Башка што ме извади од памет докторкава што ме прегледуваше ми кажа дека бебето има бело голф топче во лева комора на срце (се испостави дека не е така фала му на Бог) него и си преќуте и така ме станаа...Ужас...

Последна измена: 18 мај 2023
    На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Абе да има некој од страна и да ги снима па да ги пријави. Лошо е што некои специјализанти се сто пати подобри доктори од тие извиканите со стаж. Очигледно е дека што поуспешен доктор поголема гордост и во гради се мава и никој не им може ништо.

Епа затоа се џабе парите и на крај ќе ти дојде некоја не е**на сестра и ќе и се понаша на оддел. Пред се целава работа треба да ја сакаш и да и се посветиш, а они само парите ги интересира и ништо друго.

На KuklickaSk, Estella и Viveki им се допаѓа ова.
  5. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Така е, треба да бидат похумани за човечки животи и здравје се работи, а па да не правам муабет кога станува збор за бебиња и мајки...

6. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.385
    Допаѓања:
    31.681
    Сега изгуглав да видам која е докторкава шо ја зборите. Таа не сакаше да ме прегледа бидејќи "мојата докторка е прва смена од сабајле, да си дојдам". А јас отидов на дежурен од страв, не од ќеф.
    А сите сестри во нејзе се крстеа да дојде да ме прегледа и на крај си отидов ко подмочана од гак

На Viveki и Emy867 им се допаѓа ова.
  7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Смрдла

На VDT2906 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.385
    Допаѓања:
    31.681
    Не знаев ни која е, сите ми викаа чекај ќе дојде докторка, ќе дојде докторка. Дојде докторка, не кажа ни здраво ни па името да и го дознаам. После тоа во широк круг ја одбегнував, еднаш случајно влезе на цтг, страв ме фати како ме погледна (facepalm)

9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.761
    Адела била позната по паричките ( читај мито) и во Охрид. Другарка ми кажа, охриѓанка била.

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.790
    Допаѓања:
    98.990
    Поглед, ами целите очи омачкни со црно :wasntme::D
    А уста погана...

На VDT2906, Starchild и joy1 им се допаѓа ова.
  11. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.385
    Допаѓања:
    31.681
    Ние што немаме пари или не сме битни, не треба да правиме деца.

Инаку додека сум на темава, јас од државна сум задоволна од Марија Јоксимович и Весна Чибишева. Марија ме водеше до крај, таа сакаше и да ме породи ама ме остави на Весна заради лични обврски како што сфатив. И ми пишуваше цело време што да очекувам, кога да се дерам по Весна ако не е во близина, мада искрено докторката откако ми го пукна водењакот цело време се вртеше околу мене. Кочовски ми делуваше како да сака да ме откачи, дента ко се пораѓав се сврте во предродилна малку.

Од тоа се исплашив, очите ]:)
    А само што влезе, почна да се дере по некој. Прекрасно однесување на докторка пред пациенти. Баш како што доликува :?:

На KuklickaSk, VDT2906, Viveki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.790
    Допаѓања:
    98.990
    @LiquidLuna па и да имам пари, треба нејзе да и ги дадам?
    Нека одела лихвар, а не доктор ако така обича.

Ех, на мене што се не ми изнакажа, ако се продрала веројатно е 'нормално'

13. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.385
    Допаѓања:
    31.681
    Јас сум со став ако имам пари нема да идам на државно :D
    Таа не е нормална ако тоа е нормално :D

На Emy867 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sanji4444

sanji4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    498
    Пред три недели се породив во ГАГ, на пред родилно е чисто, смената доктори и акушерки што се погоди кога се пораѓав беа супер, ниту еден момент не ме оставија сама. Собите се чисти, во денот неколку пати ги чистат, спавачи чисти даваат кога и да побараш, освен јадењето друго се беше ок.

На Iris-1234 и l-a-d-y-di им се допаѓа ова.
  15. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.278
    Допаѓања:
    27.972
    Јас со првото се породив во Систина, скрининг и за првото и за ова бев кај Димчев. Имав термин од матичен па отидов и на ГАК за второ мислење. Сакав да го видам бебето.
    Читав претходно дека докторката е добра за скрининг.
    Ме гледаше кратко, кажа се е ок, и ме прешраша кај сум породена со првото, сега кај планирам, дали сакам на ГАК.. ова откако ме прашаа каде работам, а секако ќе видеше во систем како сум осигурана.

Со мене збореше ептен фино, а се дереше на сестрата и на таа после мене. На жената после мене, албанка, и кажа цинично 'ајде кое дете ти е ова сега, 10то?'

Па и ми кажа дека ретко имала пациенти ко мене на мој термин (?!?!?).

Претпоставив дека сака да ме придобие за пораѓај зошто и тел ми даде и дојди пак кога сакаш без да закажеш... затоа прашав тука дали ми е ок впечатокот дека бара мито.
    А па, го нашла човекот.. нит ќе дадам пари, нит услуга. Никад во живот не сум ја искористила работната позиција за лична корист, нема ни да ја искористам.

На VDT2906 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    И да ја искористиш позицијава ќе ја користиш за нормална особа не за аждајава.

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.115
    Класичен лижигз. Од такви човек само да бега.

18. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.422
    Допаѓања:
    90.729
    @KuklickaSk
    Ева Созовска Белчовска ти е одлична на клиника.
    Како човек и однос со пациент.

На sikica7, AlchinovaR1979 и sencuk им се допаѓа ова.
  19. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    522
    Bas taka, ke te ostavi i nema da te porodi. Poveketo se takvi... Mene me ostavija dve nedeli nad termin pa zavrsiv so iten carski od koj edvaj se spasivme dvajcata fala mu na Gospod. Moja noga na drzavno, pogotovo Cair nikogas ne stapnuva :puke:

Последна измена: 20 мај 2023
  20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.278
    Допаѓања:
    27.972
    Искуство со Даниела Иванова Панова од ГАК?