Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Ily998

Ily998 Нов член

Се зачлени на:
    7 април 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Дали некоја скоро се породила кај др. Марјан Стојовски на ГАК? Какво мислење имате за него?

2. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    535
    Јас се најдобро имам да кажам за него. Операција миоми и два царски поминав кај него . Моето искуство од ГАК општо е многу позитивно.

На Ily998 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. popins

popins Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    253
    Baram vo grupava ama nemozam da najdam. Dali tatkoto go pustaat na poseta vo sobite bo Cair?
    A ako sum sama vo apartman dali moze da prestojuva?

4. Metier123

Metier123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2021
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    13
    Нема посети во Чаир прашав пред некој ден. Ни во апартманот не дозволувале веќе.

5. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    141
    Здраво.. читам и се информирам за препораки за доктор од Чаир. Највеќе задоволни има од Илиевски и Кировски. Јас сум 33та недела и треба лека полека да се спремам. Да не знаете нешто последно инфо - по одмори кога се, како се?
    А исто и како е редот.. од 36та закажувам кај кој доктор сакам да се пораѓам и кај истиот одам на ЦТГ и да се договорам..?

Последна измена: 21 јуни 2023
  6. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    523
    Ti ke zakazes kaj koj sakas i ke otides na pregled ama dali ke ti zakaze sleden pregled kaj nego i ke te poragja e teska rabota, posebno ovie dvajcava sto gi pisa bez paricka teska rabota vo Cair za kaj koj sakas. Jas Cair nekam da go smislam.

7. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    523
    Nema poseti

8. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    405
    A vo drzavna ako sakas nekoj doktor da te poraga,demek ne baraat pari

На Doktor F му/ѝ се допаѓа ова.
  9. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    141
    ммм, јасна ми е таа работа, дека имаат тарифа :)
    веројатно и така и ќе биде..

На rikimiki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    141
    имаат и таму тарифник, матичната ми предложи да одам во државна, имала некоја блиска докторка, ќе сме и даеле 200е и ќе била тука.

11. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Зашто пари да даваме, нели државно е, нели здравствено плаќаме??? Што ако не им дадеш пари нема да те породат? Еве и јас одам во Чаир веќе 37ма недела сум, кој ми се падне доктор тој, не барам не се замарам, а за мито не ни помислувам да давам.

На lackygirl, Doktor F, AlchinovaR1979 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    523
    Nema da te porodat veruvaj, od licno iskustvo. Dve nedeli nad termin samo me setaa od doktor na doktor, dojdi utre, dojdi za dva dena, dojdi vo pinedelnik neznam koga. I taka si pominuvase vremeto, koga stignav 9 dena nad termin moraa da me primat na patoloska ama dzabe. Sekoj doktor si vlagase vo soba i si odese kaj svojata pacientka (6 bevme vo soba), mene nikoj ne me poglednuvase, i na kraj posle nekolku dena tamu sestrata se osmeli da mi kaze neznam so tebe sto ke pravime. Najmnogu me iznervira Ilievski koga vleze vo soba kaj negovata pacientka i na odenje se svrte i so prst pokazuvase kon site nas ti ne ti ne e tebe ke te zemam uste :@ Da ne me fatea bolki vecerta (10 dena nad termin) spremna bev da potpisam da si odam vo Sistina. I da radi ova zavrsiv so iten carski kade sto odvaj ne spasija i dvajcata (vecno ke sum blagodarna na Gospod sto ne cuvase). Drzavno nekam da vidam veke vo zivotot, posebno Cair, a veruvam i na gak e isto. Nekam da plasam nikoj ama toa e realnosta za zal. Koj moze da si dozvoli neka si odi na privatno. Za zal takvo ni e zdravstvoto sekade ne samo ginikologija.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.226
    Ние што утре ќе се пораѓаме, ќе умреме значи. Абе кога ќе престанеш со ваквите постови.

Ако немам пари за Систина, сега да не ни забременувам, така?
    Ние пред пораѓај ваквите работи треба ли да ги читаме.
    Незначи дека така ќе поминат сите. Со епидуралната таков проблем ми се направи па не го нагласувам тоа, оти не значи дека и тебе исто ќе ти се случи.
    Незнам колку пати те прочитав со ова заплашување.

На IRBBB, Bluemoon1111, lackygirl и 9 други им се допаѓа ова.
  14. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    523
    Kolku pati sakas citaj relanosta e taa. I sama si svesna vo kakva drzava ziveeme iako ne priznavas. I jas kolku pati te citam kako cvetaat rozi vo drzavno a i sama znaes deka ne e taka, ako ne sega ponataka ke doznaes. I jas utre zdravje treba da se poragjam ne samo ti i site drugi tuka pa ubavo e da slusnat i realno iskustvo iako na site ni e jasno deka na drzavno kaj nas nema da dobies tretman kako sto dolikuva za sekoja zena koja se poragja bez vrski i mito. Tuka na forumov ima milion negativni iskustva ne samo pozitivni, sekoj si go kazuva svoeto, a toa sto go pisav e moeto iskustvo i nisto ne mi menja dali ti citas i se plasis ili ne. Ako nekes nemoras da citas nikoj ne te tera so sila si ima opcija ignor i gotovo.

На Martka, mssuniquee, anastasijaki и 2 други им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Не ја читај и готово.
    Знаеш си ме читала какви бремености имав каде ги водев и каде се породив без денар даден и без никаква врска.
    Еве ги мажишта здрави и прави.

На plava.90, Kikikikiri0405, lackygirl и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Teja26

Teja26 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2018
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    616
    Ич не се замарај и само опуштено, јас се породив Систина пред 4 месеци и на таа пара катастрофа поминав да ги молиш за анестезија потоа за кетонал цел ноќ не носат уби боже а исто другарки се породија у државна и супер си поминаа без врски, да не се лажеме ама и приватно не е тоа што беше, цени до плафон услуги никакви, само со лесно.. :hug:

На Alishan30, simpleewa и Viveki им се допаѓа ова.
  17. IChika

IChika Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2017
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    432
    Да се надоврзам на постовите, и јас исто бев две недели после термин и ме враќаа назад дома да си одам зошто цтг беше мирно и не бев ни отворена, немаше зошто да ме задржат без потреба, ми пукна водењакот дома и ме примија, после 25 саати се породив без врски без ништо и супер поминав. Болките се тие, ќе се издржат.

На lackygirl, Alishan30 и Viveki им се допаѓа ова.
  18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    18.644
    А ти отвори уста да прашаш или да се побуниш за тие 10 дена над термин?
    Крај краева,ако не ти одговарало си потпишуваш и си заминуваш на гак или во приватна болница.

На IRBBB, LiquidLuna, joy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Џабе се објаснуваш она за скрининзите само 2ца доктори одбра од кои едната зборела во ремедика и се кажувала, а Димчев не зборел многу ама стручен бил али најверојатно во ремедика ќе одела зошто таа зборела. Побитно и е да и раскажува некој и да има 40 минути преглед одколку да и каже некој дека се е океј. Мислела дека истиот третман ќе го добиела и на државно ама не сфаќа дека таму немаат време некој да се врти околу неа и да ја прашува на 5 минути дали и треба нешто. Реални да бидеме колку сестри и доктори има на гак а колку се пораѓаат и од цела македонија доаѓаат нормално е тоа. Приватна тинтраат ради пари и што имаат 10 бебиња за гледање, а тродупло повеќе се раѓаат на гак со исто толку доктори.

Факт е било каде во државна да отидеш било кој оддел треба даси се избориш и кулутрно да си се убуташ како и многу други. Кој ќути и не е буни највеќе ги сакаат таквите.

На IRBBB, lackygirl, Sofi.ja и 2 други им се допаѓа ова.
  20. smeshkaa

smeshkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    169
    Еве и јас да ви се надоврзам со моето искуство на гак. Ме примија со пукнат водењак во недела, понеделникот празник, а јас 35 недела. И во неделата и во понеделник тројца доктори доаѓа конзилијарно да одлучат дали ќе се чека природно или да ме земат за царски. Беа одлучни дека постојат услови за природно и така испадна после ден ипол со болки се породив природно. На самиот пораѓај беа присутни др. Ива и др. Тофоски, еден стискаше, еден влечеше, а имаше и трет сечеше. Да напоменам дека бев со 0 врски, доаѓав од друг град (при приемот добив коментар дека не мора сите трудници да се породат во Скопје).
    Далеку е од совршено во државното здравство, има голем простор за подобрување, но дека нема простор за стрес и црни мисли, нема.
    Кога ме зеде мм, на сестрата што не испушташе само и подаде една атлантис бонбоњера, да се заблажеле.

На Kikikikiri0405, lia22, LiquidLuna и 4 други им се допаѓа ова.