Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    9.180
    Се тоа па тоа и само заплашува безпотребно трудници.
    Ужас.
    Не бе нема да те породат ,ке ти ја зашијат и бебето нема искачање.
    Загреота. (facepalm)

На IRBBB, deadej, Sofi.ja и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.226
    Јас се разбирам, и фрустрации од здравството и се'.
    Запознаена сум со се. Но едноставно ако недај боже е лошо ќе биде секаде лошо, и приватно и државно.
    Ете јас со притисок и претходен дијабет кажано ми е дека гак ми се нафаќаат за пораѓај, фала им.
    Во мојот град не се нафатија, ризична сум била.
    Сите сакаме на приватно, имам еден пораѓај на приватно, но доколку некој нема услови незначи и дека државно е хорор.
    Нека не чува господ само, лесно да е, но заплашувања не сакам, па затоа одсега ќе игнорирам вакви постови. Во секој момент треба да се породам, докторката ми е на одмор, несакам само стресови да си набивам за ако бидне без таа да е тука.

На IRBBB, Bluemoon1111, lackygirl и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Се немам пораѓано на ГАК, ама докторот е професионалец и си ја знае работата, така да без гајле.

На Ily998 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Уз дужно поштовање, но за Илиевски немам добро професионално мислење…
    Може како некој лаик би била супер задоволна плус без никаков срам и перде за барање пари…
    Страшно…
    И знам дека тука има многу задоволни од него ама жално е луѓе на некој што нема ( не оправдувам никакво мито да се разбереме) да му викаш малку е 100 евра.

На rikimiki и Viveki им се допаѓа ова.
  5. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Најпаметно и најубаво ќе си поминеш.

На Viveki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    9.180
    Супер ке си поминеш . Гак и Чаир се добри во последните години .
    Башка искуство од мене што никој не ми побара пари а и многу други овде .
    Немаш гајле.
    А и ако на приватно нешто недај боже "тргне наопаку " те праќаат во овие две. Така да.

На Viveki и Alishan30 им се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.762
    Систина не те праќа никаде ако тргне наопаку.

На butterflysk и rikimiki им се допаѓа ова.
  8. JasminaKK

JasminaKK Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2022
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    43
    Јас искрено не сум слушнала дека препраќаат од Систина на ГАК или Чаир, кога имаат едни од најдобрите специјалисти таму

На Martka, butterflysk и rikimiki им се допаѓа ова.
  9. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    9.180
    Па најдобрите специјалисти во Систина се сепак дојдени од Чаир и Гак.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.762
    Па ок, што има врска од каде се дојдени де. Но од Систина не праќаат на државно.

На rikimiki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    9.180
    Па само они до скоро не пораѓаа ков позитивни нели

12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.762
    Така им беше наложено од повисоките органи, не дека немаат услови. Од цела Македонија само на ГАК ги праќаа.

На rikimiki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    4.209
    Of uste li so tie muabeti deka prakale drzavno ako trgne naopaku vo privatnive, koja godina sme? Ono sobirame donacii za da ni se lecat deca privatno, posledno deteno Kiko go opravija vo Sistina , a od sistina ke gi pratele drzavno (facepalm)
    Moze da otidat drzavno samo na baranje na roditelite dokolku deteto tteba da e vo inkubator ili na intenzivna a nemaat pari pa zatoa se prefrlaat ne za drugo.

На Brpbrp и Hopeeee им се допаѓа ова.
  14. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    9.180
    Супер. Идете си во Систина . Кој што ви рекол

15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.762
    Ако не се лажам ти до последно велеше дека ќе одиш приватно. Ок си поминала супер државно, но не знам што толку плукаш по приватните кога некој споделува лично искуство

На H.VAGA и rikimiki им се допаѓа ова.
  16. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    9.180
    Не плукам воопшто. Јас требаше да одам приватно ама решив да не давам толку пари кога нема потреба.
    И во Чаир си поминав одлично .
    Контрирам на тие кои што тврдат дека одредени доктори барале пари а лично мене ниту пак на тие што ги запознав таму им побарале.

На Alexandrite му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Те породиле штом пишуваш веќе породена:)
    Инаку не дека Господ те чувал, туку докторот си ја завршил работата како што треба.
    И мене ми правеа дојди утре, дојди задутре. Како да те породат ако не си спремна за пораѓај. Тоа што си над термин не значи по дифолт дека треба со царски да те породат. Ако си имала доволна количина плодова вода, не си имала контракции, болки, какви очекувања си имала.
    Во Систина ќе платеше и веднаш со царски ќе те породеа. Не дека треба, туку затоа што не можеш да се стрпиш работите да одат по природен тек.

На simona_baby, Brpbrp, Sofi.ja и 3 други им се допаѓа ова.
  18. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    523
    Ti tamu bese da vidis sto se slucuvase? Aj ne mi otvaraj stari rani porodena sum pred sedum godini. I da gospod ne cuvase. Samo jas znam niz sto pominav ne ti pa da kazuvas tuka gacki. Doktor ne dojde da me vidi cela nedela na patoloska so namalena i zamatena voda deset dena nad.termin. Koga zavrsi se kako sto zavrsi doktorot sto bese na smena dezuren nokta i me zema na iten carski od sto morase po sluzbena dolznost prv pat go vidov koga mi dojde vo soba da me prasa kako e bebeto zosto bese na kislorod koga se rodi. I samo mi kaza sto cekavte do sega pet minuti da zakasnevme tolku ke bese. Sto cekavme prasaj si gi kolegite koi cekaa mito. Tolku ke kazam. A za anasteziologot sto koga se razbudiv mi rece nemoj da si pomislia na vtoro i posle me navreduvase pred site rodilki vo sok soba deka sum bila 120 kg vakva takva toa eden neka mu sudi. I da mene i moeto dete Gospod ne spasi ti si nikoj da kazuva za toa jasno! Vo sisitina sekako ke platam i bez da kazes ti i sekako carski ke bev pak bezrazlika kade. Cair nekam da smislam veke, nitu pak bilo sto drugo od drzavno zdravstvo. I tuka ako ima na nekoj sto mu smeta sto drug moze da si dozvoli privatno slobodno neka ne cita zosto nema da smeni nisto, jas sepak ke si odam tamu kaj sto sakam.

На Martka, butterflysk и Hopeeee им се допаѓа ова.
  19. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    523
    Pa normalno nikoj apla nema da ti rece daj pari :D ke rece ke se dogovorime i slicno i ako ne se "dogovorite" nema.da go vidis po vtor pat. Eve jas prvo ctg otidov kaj toj sto sakav da me poragja i koga mu kazav sakam do kraj kaj vas i da me porodite rece togas sum na odmor ama ako sakas ke se dogovorime. Pameten covek ke svati pa i glup da e ke svati.

20. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Баш дека не сум била таму не можам да тврдам што точно се случило и зошто. Можам само да ти верувам на твоите зборови, кои може да имаат и друга позадина.
    Пред седум години и ГАК важеше за место каде мнозинството излегуваа незадоволни. Јас можам да кажам само пофални зборови.
    За Чаир исто така слушам пофални зборови.
    Но, да се плашат идните мајки и да земаат кредити за приватна болница ми е вон разум.
    Мислиш во Систина не се случуваат немили настани? Не би да коментирам, секој нека си одлучи што е правилно. Но, дека подобро ќе поминат во Систина отколку ГАК, се сомневам. Разликата е во сумата и тоа што те третираат како личност која платила за поексклузивен третман. Е добро, другиве на ГАК како човек те третираат. Никој не ме ни навреди, од никој не можам да се пожалам. Целиот персонал беше одличен. Собите си беа нормални, се чистеше постојано, тоалетот почист од мојот дома. Што друго ми треба, ништо.

На Misskirova и Viveki им се допаѓа ова.