Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. deadej

deadej Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    106
    Илиевски човечиште! толку ќе кажам, одлично искуство во чаир.

На sencuk и Misskirova им се допаѓа ова.
  2. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    523
    Sekoj so svoeto iskustvo, a i ocekuvanje. Da ne kazam posle edna nedela deka se vrativ so inficirana rana od carskiot od koja tecese gnoj i zavrsiv so silni antibiotici a trebase da dojam neli i da gledam bebe. Deka cisto de, deka sekoj den menuvaa carsav ne lezev pet dena vo krvavi carsafi, ne spiev so spavaka zdrvena od tecenje mleko. Na patoloska ne klecev so tolkav stomak na cucavec za da se ispraznam posle klizmata a okolu mene eden kup rodilki da me gledaat. Ne se miev so kamen voda. Ajde nalet ova, ama toa sto doktorite mesto najubaviot den vo zivotot mi go napravija uzas nema da go zaboravam. Ne planiram veke da se raspravam i da se dokazuvam kaj bilo podobro koga jasno e kade e podobro. Pozdrav

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Како знаеш дека во Систина е подобро, ако не си се пораѓала таму?
    Јас не викам дека ГАК е подобро од Систина. Викам дека си поминав одлично.
    Како би знаела дека тоа што ти се случило, немало и таму да се случи?

На Sofi.ja и Viveki им се допаѓа ова.
  4. Danicka00

Danicka00 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2019
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    236
    Temata glasi drzavna ili cair, ne privatno ili drzavno. Ova premina granici na sto lichat raspraviite. Se gubi poentata na temata i ona sto nekoj saka da go procita, so dolzna pocit kon site.

На popins, simpleewa и Hopeeee им се допаѓа ова.
  5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.819
    Ве молам држете се до темата.

6. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    чаир чаир чаирррр

7. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    405
    znaete dali e vraten od odmor ???
    i koj e utre vo ambulanta 2 i ambulanta 3 vo Cair?

8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    18.644
    Не зборувај глупости.
    Си лежела на патолошка, немаше визита секое утро?
    Те прашав и поназад не ми одговори. Ти во хотел отиде таму да се одмориш или да чекаш породување?
    Како може да не те види доктор, зошто ти сама не побара преглед или да се информираш за твојата ситуација?

Добро е ,разбравме дека имаш 2000 евра за во систина,и ние останатите ги имаме,но не секој е расположен да ги потроши 8)

На Emy867, Alishan30, Alexandrite и 3 други им се допаѓа ова.
  9. deadej

deadej Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    106
    Za zal nemam informacija.

10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    18.644
    Јас сум разочарана од односот на гак, меѓутоа ова што членкава го пишува е без врска.
    Не може да лежам 10дена во болница,никој да не ме прегледа,ниту пак јас да прашам што е со мене.
    Во однос на другата тема,ако не дојдеше доктор ќе прашав за во друга амбуланта или ќе си отидев попладне на преглед.
    За се има решение.

На Brpbrp, Alishan30 и Misskirova им се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.762
    Абе јас и верувам на членката зашто пред толку години хаос беше и во Чаир ( прво таму и јас пробав) и на ГАК. Сега може е сменето, но еве на ГАК лично во соба по пораѓај немаше сестра кај мене додека на цимерката се и покажуваа ( беше со врски). Јас го држев бебето и плачев од болки. Три дена мене никој не ме праша дали ми треба помош за доење или за пресоблекување, ниту добив лек против болки

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    2.476
    Сите ние овде околу нас од блиски луѓе сме слушнале како поминале на ГАК. Да, не се лажеме воопшто не е
    Сите ние овде, од блиски луѓе околу нас сме слушнале што се искусиле на ГАК. Да, не се лажеме воопшто не е мед и млеко. Ептен среќа треба да имаш, па да се потрефи некој што е на десна нога станат, а не на лева. Да, се пораѓаш кај доктор, што сакаш, богами без евренца, од дома ако не е на смена нема да ти дојде ќе те откачи на одмор сум. Сите имаат тарифа на плаќање. Сега пред скоро се пораѓаше другарка на Гак. Сестрите поглавни се од докторите. Не, е само докторот да те направи царски и замини си. Ти требаат и сестрите, да ти помогнат, покажат како треба, а не со прст да не мрднат.

На Martka и rikimiki им се допаѓа ова.
  13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    18.644
    Не негирам ништо од ова што го пишуваш.
    Меѓутоа да некој тврди дека ќе те остават на милост и немилост ,без преглед и ризик од смрт (така тврди рики мики) е бесмислено. Лага.

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.980
    Јас се извинувам што се вмешувам, ама било кој доктор (не мора за пораѓање) од дома да ти дојде, не гледам зошто би било бесплатно.
    Нека си направат легално да е, сакаш Петре да ти дојде баш, не е на смена, на одмор е, не знам кај е, ок кул, плати толку и толку и нека дојде.

Нереално е очекување дека бесплатно ќе доаѓаат докториве кога не се на смена, не е само една родилка, или без оглед, не е само еден пациент.

За останатото не се имам пораѓано, ама имам искуство со болници, ГАК има сериозен проблем највеќе со кадар, премалку се, burnout е реална работа и најпрво во здравствово од таму треба да се почне, не само гак, сите родилишта од корен да се реновираат, да се изградат нови и да се вработи персонал (највеќе акушерки, мед.техничари, болничари и помошен персонал), и да не се постапува со родилките како да се болни.

0 причина има да се изолираат од цело семејство, ако си е се' во ред, нема причина зошто да се сами.

Ама, ова е виша политика веќе :)

На Bluemoon1111, Directioner005, Giovanna и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    3.266
    За една работа морам да напишам, не би да навраќам спомени на членки, бидејќи се болни спомени, но форумов го следам од мн години наназад иако лани направив акаунт. Има тука родилки што беа оставани над термин да надносуваат и не сакам да го изговорам исходот од тоа и тоа за еден ист доктор повеќе членки тука пишуваа. Ова во чаир. Така да дека има вистинити работи во приказната на членкава, не се сомневам, така да од тие искуства што ги прочитав тогаш и те како доктор може да те остави 10 дена над термин иако е со ризик.
    И да, се слагам со уште една членка погоре дека темава повеќе премина на искуства државна болница спрема приватна болница и се претера.

16. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    9.180
    Убаво кажа девојката порано . Ако немаш болки,ако се е во ред,имаш плодова вода ,незнам зашто не би те оставиле над термин. Кога ке си дојдат болките на улица нема да те остават.
    Незнам кој се пораѓал во Чаир пред 5 или 10 години . Јас се породив пред 6 месеци беа сите топ.
    Од доктори до сестри. Немам збор.
    Пари никој никад.
    Ти ако сакаш да частиш благо вино или кафе е твоја работа.

На deadej му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Devojkaz

Devojkaz Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Кај кој ја водеше бременоста и кој те породи на крај царски?

18. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    7.298
    За 10 дена никој да не ја прегледа членката не знам.
    Ама за мене можам да кажам.
    Една ноќ лежев на патолошка. Доктор не видов. Бев приклучена на цтг. Само сестрата поминуваше да погледне.

19. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    9.180
    Па исто и кај мене. И што е тука страшно ?
    Лежев на патолошка уклучена на ЦТГ и си поминува сестра да следи .
    Доктор имаше и доаѓаше цело време кај пациентката во соба која беше со болки .
    Утредента од сабајле доагаат ставаат инфузија, ми дојде и докторот да ме види пред операција.

На deadej му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.115
    Се додека одиме со памет "и што е тука страшно" ќе не третираат како овци.
    @Alexandrite што има на тебе ван памети да ти биде што прават други со свој буџет?
    И јас сум една од тие кои никад веќе не би лежеле во Чаир, а и државна исто, па и 3 кредити да земам. И што те засега тоа тебе?
    Ваквите надркани женчиња ми се најлоши

На Martka, rikimiki, mssuniquee и 2 други им се допаѓа ова.