Mene Ilievski me poragase pred 3 godinu i prezadovolna sum, najdobar doktor…sega pak sum bremena, i pak ke odam kaj nego
Илиевски ја породи снаа ми на другарка живот и спаси буквално ( вонматерична бременост со крварење) денар не им побарал. За мито знам дека Скепаровска ли беше зема зошто ја пораѓаше цимерката што беше со мене и и дала 150 евра. И тоа буквално пред другите кој бевме во соба и спомна за парите.
Кај мене беше млад анестезиолог и плус беше ден, немаа многу работа уствари немаше никој горе во моментот што раѓа и не добив епидурал. Пс: претходно некој коментираше “ништо од ова не ви е точно” Мислам како може да знаете што е точно а што не за некој друг случај во кој не сте вклучени, еве не знам. Сите ние имаме различни искуства кои ги споделуваме, еве лично јас може убаво сум поминала во Чаир, некој друг ќе каже дека воопшто не поминал добро и никогаш не би се вратил… И едното и другото е “лично искуство” и ок е да се сподели..
A Kako SE padna kaj nego ili barase kaj nego posto koga si biras na ctg vo ambulanta tesko se pogoduva koj e
Зачленета неколку дена пред да го напише коментарот. Веројатно особа која не ја ни породил, ниту некоја нејзина блиска, туку некој кој што е близок со него па му го обелува образот Just saying
Ама тоа е јавна тајна луѓе, се ни е јасно ама да сигураш за некој друг па уште нема шанси… Еве ја некад у себе не сум толку сигурна а не па у некој друг… Свашта мислам. Пс: имам една другарка што викаше на времето “у мајка не се веруе, не па у друг” и мислам дека беше у право.
Да, од скоро сум членка…немора одма да ме напаѓате…и супер поминав на пораѓај…иначе мислам дека приемен ден му беше понеделник и среда и бев со приоритетен упат
Аха еве може јас сум . Дома со дете и триста обврски сега решив нов профил да направам . Нема проблем
Јас имам лично искуство со Илиевски од пред 4 години,сега со второ терам пак кај него. И тогаш и сега го барам лично него. Дали ќе го 'частам' или не на крај пак зависи од мене. Со првото ми го спаси во секунди,трауматични моменти имав,завршија добро благодарение на него. Имам пишувани по други теми тогаш. Не ми побара ништо. Мој избор беше тоа. Дајте да не ги пљукаме и тие малце професионални и одлични доктори што останаа по државните институции. Сите добри доктори отидоа во Систина,или надвор од Мкд.
Луѓе дај олабавете малце сегде има мито и корупција па дури и во здравството. Не значи ако на една не и побарале на друга нема да и побараат пари, не можат и они на секого да бараат пари секаков народ има не знаат ни они на кого ќе налетаат 5 жени да има на патолошка сигурно нема да каже која има пари ќе ја породам која нема господ нека и е напомош. И они имаат стандардни пациенти и имаат вондредни што сака некој да ги води и нормално е дека за тие индиректно ќе побараат. И не може еден доктор да има 200 пациенти, а друг да си го мафта и на крај иста плата ќе земат и нормално дека ќе бараат нешто екстра кога државата не ги плаќа.