Не беа дозволени ( сега го видов прашањето) . Јас во ноември се породив . За апартманите незнам. А и онака несакав апартман . Сакав соба каде ке имам цимерка/и и стварно со девојчето многу си помагавме. Иако во тие моменти верувај некам никој да гледам на посета да ми иде.
Nemam iskustvo no mnogu citav pozitivni iskustva za doktorkava ne samo za nea velat site od Cair SE odlicno I na FB dosta komentari SE nacitav..plus Izairi e primarius so pogolemo iskustvo Jas koga prasuvav nea ilievski I kirovski mi gi preporacaa za carski...no Pak ke kazam dosta site gi falat...
Мајки штотуку се породив во ГАК и бебчето прима антибиотик, заради некаква инфекција? Дали некој може да сподели вакво искуство? Се работи за навреме родено бебе.
Се зависи од тоа за каква инфекција се збори, дали стрептокока при пораѓај од вагинален канал, дали бебето при пораѓај внатре било со мекониум. Има 300 работи, но штом е на време родено не би требало да се грижиш. Дали во 36та недела ги правеше последните брисеви?
Dva Tri dena primase terapija ,a lezevme cela.nedela posto Jas potoa kaciv TT zaradi mastitis pa zatoa
Здраво сакам да ве прашам дали некој знае колку се плаќа за апартман во Гак и дали може член од фамилијата да дојде во посета ? И како треба да го договориш апартманот, со докторот ли?
До пред пет месеци немаше никакви посети ,ако била некоја поскоро нека каже. 50 евра е за со цимерка 100 евра за сама. Разлика од обична соба е само фрижидерче. Мене случајно ме ставија таму ама цимерката знам кога ка примиле посочила дека сака апартман па ако е слобиден одиш таму. Можеш и без апартман да поминеш верувај штом нема ни посети исто ти е.
Мој совет - Не ти треба апартман. Тие денови минуваат брзо, нема ни телевизор ни ништо да ти треба верувај. најдобро ти е со цимерка. Мене цимерката многу ми помагаше а и јас неа.
Ќе се согласам со @Misskirova да не бидеш сама, особено не ако си прворотка. И јас сакав на ГАК да земам апартман ама на крај блиските ме премислија и среќа што беше така. На цимерката и беше трето бебе и веќе беше искусна, многу ми помагаше, ме советуваше а и јас успеав да и помогнам нејзе. Плус, супер друштво си бевме за муабет
По колку жени се во една соба на ГАК? Баш денес видов една родилка дека излезе да си земе работи и после се врати и на вратата пишуваше забрането посети. Од една страна добро е зошто порано како чопор некој влагаа ама па од друга страна можеби стварно на некоја и треба помош, а сестрите не се замараат и најбитно таткото да си го види бебето.