1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    9.181
    Јас во Чаир отидов со еден мал ранец, каде имав само за бебе пелени и влажни и за мене четка ,паста и чорапи.
    Друго ништо не носев ,мм ми донесе јадење утредента, а бебињата ги земаа секогаш кога ке им кажеш дека ти треба одмор.

2. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Мене и во Чаир двете (разлика 2,5г) ми ги зимаа секоја вечер кај 9-10 па во 5-6 ги носеа.
    На сите мислам не само моите:D

3. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    И на ГАК ги земаат бебињата од 21ч-06ч, а во текот на денот исто имаш право да побараш да го земат да одмориш. Јас последниот ден побарав да го земат за да се спремам на раат.

4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Имаш право но не значи и дека ќе ти биде исполнета желбата можат да ти кажат нема персонал детето треба да е со мајката. :)
    Тоа го зборам дека во државните болници кај нас преку цел ден бебето е со мајката додека во приватна имаш опција да одмориш повеќе да кажам :)

На NNK19 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Девојки,
    Можеби е смешно прашањево, ама немам кого да прашам:)
    Бебињата од кога ќе се родат, конкретно на гак, до денот на испуштање, во што ги облекуваат?
    Треба да носам алишта јас за секој ден таму или само за земање на бебето ми требаат алиштенцата?
    Прв пат ми е и немам појма ништо:)

6. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    3.266
    Само за излегување ти требаат

На kikiritkaTa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    И мене и на цимерката ни ја исполнија желбата:)

На Misskirova и Estella им се допаѓа ова.
  8. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Во нивни алишта ги облекуваат. Само за излегување ти треба облека и за тебе и за бебето. Со лесно:inlove:

На kikiritkaTa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.772
    Јас кога се породив со првото дете, научна фантастика беше да дојде сестра во соба, а не, пак, да го земат бебето да одморам малку.

10. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Завршив со ГАК како избор за пораѓање. Ако некогаш останам повторно трудна ќе си ја пробам среќата во Чаир. За лекарите немам ништо лошо да кажам ама помошниот персонал ни на една рака на прсти неможам да избројам нормални човечки услужни луѓе. Сите или си ја замразиле работата или се измориле од Х причини. Небитно, искуство од 4 дена не треба да биде нешто што сите сакаме брзо да го заборавиме...

11. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас го кажувам моето искуство од пред 8м. Бебињата на ниту една родилка не ги оставаа навечер во соба, безразлика дали е породена природно или со царски рез. Преку ден исто имаше многу родилки што бараа да им се земат бебињата на саат-два.
    Имаше доста сестри и секоја имаше различна задача, сдна вклучуваше инфузии, друга ни боцкаше клексани, трета доаѓаше да ни ги провери градите, мене дури и пумпа ми донесе итн.
    Инаку, имаше две три сестри од кај бебињата што беа намќорести ама само два пати дали ми влегоа во соба.
    Тоа е моето искуство, не знам за пред колку време збориш ти ама јас кога бев лани на крај на ноември беше вака:)

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.772
    Супер за тебе. Јас немав ништо од ова,пред шест години се породив. И не е битно кога било, треба сите и секогаш да добиваме човечки третман.

На KuklickaSk, H.VAGA и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  13. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Се согласувам ама важно е да се подобруваат условите и да биде подобро за сите.

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Тешко дека ќе се подобруваат немаат ни персонал доволен, сепак малце сестри мн родилки и цело време во движење, за тоа што го работат и малце земаат реално ама од друга страна треба нормален човечки однос да се има. Еве јас од јануари месец одам на клиника све одвратно од персонал жими онаа што е на наплата нормална е другото од ретардирано до ретардирано. Шалтерот што им е до соба 36 ваделе лрв што ваделе наместо на испитување тука изнаставани документи со епрувети од крв, брисеви и си седат со саати. А тек па да ти затреба во дежурна амбуланта боже мој прво ќе ти се истури братот што е таму зошто си дошла.

15. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    3.266
    Тие на дежурна со ехоно од оние првите пред 35г коа искочиле што се курчат ми се најјаки. Цтг-то доле исто, да ти е страв сама да седиш во просторијата, може и ќе те заборават

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Доволно е што нема светло. Како што влагаш внатре во гинекологија не знаеш дали одиш за нешто арно или не... па нов живот се раа тау наместо да биде најсветло место мрак. Остај што ехото им е од дедо ное туку братот таму што го ставаат се курчи на секоја, а те прегледуваат специјализанти без присуство на соодветен доктор лично јас од дежурна амбуланта трауми имам и затоа ми е одбивно се што е државно.

17. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Ама крвта може така да стои, а и треба да отстои. Имам роднина лаборант и од таму знам,така што тоа не е грешка.

А во дежурна не сум била, немам искуство.
    Во 37 и во 28 редовно одев и супер врвев (си одев само кај една докторка).
    Горе на оддел исто супер поминав освен што кажав дека имаше две или три сестри кај бебињата што беа намќорки и намуртени, со другите навистина немав мака. Цимерката трето дете раѓаше на ГАК, а беше баш финансиски јака,значи не дека не можеше да си дозволи приватно. Не е секогаш до парите, јас 100 пати го кажав тоа, луѓето одат на државно и заради одредени доктори, како на пример јас. Сум одела и во Систина, и во Ремедика и во Плодност на прегледи ама докторката од ГАК не би ја менувала за ниту еден доктор од приватните, не се секогаш условите во прашање, мора да го разберете тоа, некогаш довербата во лекарот е одлучувачка, како што беше во мојот случај.

Последна измена: 12 август 2023
    На see.emily.play и Misskirova им се допаѓа ова.
  18. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.709
    Допаѓања:
    10.454
    Најпозитивни коментари за Чаир, и за др Илиевски конкретно. Ме породи со двете деца тој, не ми побара ништо булвално. По свпја желба отидов кај него, и прегледи и цтг, се помина супер, задоволна и од сестри, чистачки, хигиена, се беше супер. Немам лош коментар.

На Viveki, sencuk, AlchinovaR1979 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Да ама ти си одела кај една докторка дали твоја среќа дали со врски небитно. Јас еве секој месец како одам секогаш е различен доктор немаш ни опција да прашаш нешто, дури и кога закажувам во амбуланта 36 или 37 не е тој доктор што го пишува сосема трет некој. Дури пред два месеци се најде еден да ми попува зошто сум била царски породена и тоа што не сум се отварала не било причина за царски|( од вакви подалеку.

20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.772
    Леле една идиотка од сестра како ми се испонаша во таа дежурната. Па зошто сум дошла тогаш, па викање, уфф ми идеше да и ја треснам една. Па докторот беше ок и ме сфати повеќе. Глупача.