1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.709
    Допаѓања:
    10.455
    Како мислиш се трга? На цтг или на царски? Ќе се договориш со др можеш уште сега да отидеш да те прегледа, се останато е договор, да не чекаш му пишуваш порака кога е дежурем ќе ти каже и се симнува во амбуланта прегледува неколку пациентки, или само тебе сеедно. Јас цел живот ќе го благословувам, со двете бремености кај него се породив, денар не сум му дала, толку одговорен и посветен! Со прото бев 3 дена во болница со болки, Илиевски 1 ден не беше на раб додрка бев во болница задржана, се јавуваше по сите негови колеги што беа на смена за да ме следат, пораѓајот ми беше тежок, иако имав лесна бременост. Се изнакажав јас тука, а тебе со лесно да ти е за кај и да одлучиш.

На sencuk, azelea, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Зоран е душа од човек.
    Човечиште.

И јас имам многу убаво искуство со него. Моментално терам втора бременост пак кај него.

На mellow, Misskirova, sencuk и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.709
    Допаѓања:
    10.455
    Да, точно! 100 пати ќе кажам пред се човек, после доктор!
    Толку знае да те смири, толку е позитивен, немам зборови!
    Мене и откако се породив сто пати дојде да ме види и праша како сум во соба. 10 жени минимум му имам пратено, хахах.

На Misskirova, sencuk, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.018
    Пријателка во Чаир ќе раѓа, второ после 6г од царски. Илиевски не ризикувал, рекол пак дека ќе одат царски (така проценил по направено ехо). Она е мн задоволна од докторот :)

На sencuk, H.VAGA, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    А како да стигнам до Зоран девојчиња? Преку Коруновски ли, дека ми се матични?

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.018
    Да преку матичниот гинеколог, упат се зима за доктор во Чаир (бираш ете пример кај него да ти е упатот)...е незнам со термини како е само...

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Матичниот ти дава упат.
    Кажуваш дека сакаш кај него,на упатот стои термин и број на амбуланта. Знаат они во која амбуланта,кој ден е точно тој доктор.

8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Па ќе одам кај него. Јас у Ремедика сум кај Др. Јане , и кај Коруновски, ама се мрднале со цениве, 100 евра не ме закрпуваат месечно , за втор скрининг Васо ме скрпи 2000ки, сега кај Јане без 3600 за ехо не проаѓам.
    Значи финансиски ме утепаа. Не можам у оваа ситуација да давам толку пари месечно.:fubar:
    Правен скрининг пред една недела, Јане треба да ми даде мислење за патолошка, закажи ми вика , велам зашто да закажам правев скрининг пред една недела, вели мора. Абе како не морало само за пари се сите. :@

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.018
    Мн е стварно... од последно кога раѓавме, многу е покачено :shake: е сега незнам за во Чаир за раѓање само после 35та ќе треба да тргнеш... а дали и така прават прегледи пред 35та, поима немам. Со првото јас кај матичен до 35та и после во Чаир со упат, таму кажуваат кога наредно да одиш.

На Jovanka123456 и LadyC им се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Па затоа прашав, дали ќе мора да ја терам бременоста до 9ти месец кај матичен, оти од стомачен вирус завршив на ГАК на вонредна контрола , таму беа префини и ми рекоа ќе мора царски и ќе мора порано дека е 3ти по ред. Да не испадне да идам кај Зоран да ми рече неам место за 2 недели треба да раѓаш. (facepalm)
    На клиника као имам луѓе, а за Зоран муабет нема, го имам човекот запознаено на лулашки и лично знам колку е добар . Само дали некој доктор би се така нафатил да прави пород на толку кратко време државно оти стварно немам искуство...

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Ако се одлучиш за ГАК, Коруновски се многу блиски со Ана Данева и мислам дека без проблем ќе ти ја договорат.
    Кај и да одиш, со лесно да е:hug:

12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Тогаш ќе зборам со др. Васо дека он ме води за кај неа. Ти благодарам. :l:

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    Жени јас се разочарав кај матичната викам дај ми со термин за во Чаир ај да не чекам. И викам кои доктори се ми вика незнаеме ние ти треба да си се јавиш да си прашаш само амуланти пишува ок викам ајде. Претходната бременост ми ја водеше Ефтимова задоволна од нејзе ја незнам со кој памет не се јавив да прашам кога е таму жената нема врска. Одам во вторникот некоја Хасмие ми се падна тој ден разочарана тотално само плодова водс постелка толку друго ништо ни дали е добро бебето ни да провери срце тежина и викам кај мене е поназад ништо страшно и на албански си збореше буквално преглед од 1 мин. викам ќе ми дадете крвна слика да направам катастрофа. Јавувајте се прашувајте си кој доктор кога е да не се разочарате да отидете на преглед од 1мин и да не ви кажат ништо да ве избркаат набрзинка неможев ни да ја прашам нешто бидејќи си стана од столот отиде да викне друг :)

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    И мене ми е толку прегледот повеќе време им одзима извештајот додека напишат колку абортуси и бремености сум имала одколку други работи иако одам само за клексани да препишат наместо да видат што како па и како мерат кај мене скоро сите 1 недела понапред го мерат, а нема врска. Иначе јас кај матичниот гледам кој кога е во амбуланта ги пишува докторите само проблемот е што не се погаѓаат тогаш дали ќе се сменат тој ден или хитно нешто ќе им излезе, аможе и да бидат они мачка во вреќа ти е тоа :)

15. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    Јас сестрава кај матичниот прашав ми вика не се гледа демек порано да сега не значи ме излажала тоа е да ни се живи и здрави бебуши кога ќе си дојдат колку тежат ќе си видиме после пораѓај, да истераме до крај.

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Еве ти кажувам нај искрено зошто јас ја барав Ива Малахова на ГАК првиот пат и ја најдов кој ден и ми закажа во таа амбуланта, точно на упатот нема да пишува доктор ама на системот им дава кој доктор кој ден е, знам зошто и зјапам јас на сестра во компјутер за термините :)

На AlchinovaR1979 и Marsic им се допаѓа ова.
  17. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    очигледно така треба :rofl::rofl:

18. mmacichka

mmacichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2015
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    358
    Дали некоја во брзо време се пораѓала кај др Башким у Чаир?

19. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    2.898
    I na Gak imash super doktori (prof.Tofoski, d-r Kochoski).
    Kaj i da odluchish so lesno da ti e

20. mmacichka

mmacichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2015
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    358
    Дали е некој запознаен со тоа дали во Чаир има посебни соби за еден само за пораѓај? Тие што биле како апартмани? Која е цената доколку сеуште постојат и како оди со закажување итн.