Разни доктори се менуваат. Зависи и кој ден е. Сега сеуште се' е измешано поради одморите. И тие доктори што биле секогаш во среда пример,сега се некој друг ден и обратно.
Здраво дали во Чаир може да се одбере кој доктор ќе ве пораѓа? Ако може дали истиот доаѓа од дома, ако не е на смена кога ќе почнат породилните болки?
Здраво Може ли некоја да сподели искуство за пораѓај во Чаир ,од услови,однос на мед.сестри и слично.
Jas se porodiv carski vo cair na 05.07 i sum prezadovolna od se...odnosot na vrabotenite,grizata za bebinjata,doktorite site se super...uslovite se zadovolitelni...da treba pak da se poragam pak ke odam vo cair sigurno
Ти благодарам на одговорот. Слушам разни муабети дека условите биле добри само кон мајките Албанки затоа се подзамислив.
Не е точно јас се пораѓав таму ниту еднаш не осетив дискриминација по национална основа. Бабицата за едното ми беше Албанка и беше многу фина и трпелива и ми помагаше за разлика од докторот ( Младен) кој урлаше на мене. Исто имам и другарки кој се породени таму и они не спомнале ништо такво.
Нема врска тоа си бараат парички ако си платиш ќе бидат добри со тебе. Јас лани се породив Чаир презадоволна од све и прегледеите што ги идев пред да се породам. Оваа година некако сум разочарана бидејќи не обрнуваат мн внимание и они си бараат плус пари тоа е јас го прашувам нешто не ми збори мене него на сестрата што седи до него тоа е некако сум по разочарана сега од прегледиве што ги одам за на крај еден ми вика 40 та недела си др ми вика 38ма недела си незнсат ни они немал компјутер за да ми го измери детето ..... таков одговор си добив ако имаш парички плати со го ќе си бидеш презадоволна позз
Ne e tocno....nit pari mi pobaraa nit sakaa da zemat castovka na kraj,a odnosot e ist kon site,bez razlika makedonki albanki
Исто, а спротивно мислење имам за приватна болница каде албанка имаше триста бенефити за разлика од мене и другите македонки породени заедно. Нас едвај ни дозволија балон да внесеме во соба, ним им дозволија цели декорации со храна ко мислиш мекици во соба, со шминкер, со фризер, со се во соба. Дека се зборува претежно албански така е деф.
Апсолутно не е точно. Јас таму се породов со првото,сега терам втора бременост пак во Чаир. Секогаш коректни, дури сум имала ситуација каде што албанка докторка избрка пациентка, исто албанка која ми се избутка преку ред. Ниту некој пари ми побарал,ниту сум платила.
Како сте задоволни од хигиена, храна таму? Се зборува дека е многу посредено од ГАК. Исто дали породуваат и покомплицирани случаи, предвремено пример или праќаат на гак во овој случај?
Хигиената е супер. Менуваат постелина ,спаваќи ми даваа чисти цело време,тоалетот беше секогаш чист. За предвремено немам искуство,нека пише некоја друга ако знае. Едит: за храна не се сеќавам искрено да јадев било што додека бев таму.. грицкав ствари што ми донесоа.. Имав тежок пораѓај и не мислев баш на храна тие 2 дена.
Хигиената е супер, храната не ми беше најнај ама се издржува, плус од дома ќе ти донесат, јас не бев комплициран случај, малата во стомак ми заостануваше 3 недели, беше многу малечка, пред пораѓај дека ме фатија болки 36+1, беше 2кг, и кога отидов во Чаир на пораѓај се консултираа дали да ме примат дека е малечка, на крај ме примија само дека претходно сум одела во Чаир на консултации, инаку ќе ме пратеа во Државна.
Хигиена беше супер, чисто, мирисно, свежо, се што побарав добив, дури и екстра перница. Предвреме породување се зависи од случај до случај. Мајка пред мене ја препратија на ГАК, она со некој синдром, бебе исто, плачеше кукаше тука да се породи бидејќи претходно имала спонтан на ГАК од чекање, не и дозволија. Од друга страна знам предвреме родено во Чаир ама со ок и килажа и бебе. Мислам дека правила нема. Храната нема да ја коментирам, за мене тоа не е храна за родилка, ниту пак за човек во болница.
Јас пред 9м се породив на ГАК и искрено се зачудив колку е чисто и средено. Менуваа постелнини, спаваќи даваа секое утро чисти а ако им побараш нова ќе ти дадат во било кое време. Собите исто редовно ги чистеа. Храната веројатно секаде на државно е лоша, за доручек и вечеракифли со јогурт, за ручек обично даваа супа и пире со пилешко.