Породување во Државна или Чаир?

Discussion in 'Бременост' started by flowergarden, Feb 20, 2012.

1. Irimiri

Irimiri Истакнат член

Да не беше болничарката една буцкаста, крупна жена?
    И мене така ми нареди болничарката мали шишенца и цевки си носев, многу беше добра. Кога си одев она пак ме спремаше.

LadyC likes this.
  2. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Не, беше повозрасна жена , не многу висока ако добро памтам беше плава.
    Сите болничарки беа фини , сестрите исто освен една сестра убаво ја запамтив и по име , досадни сме биле со цимерката затоа што ја баравме 3 пати да ми ја среди браунилата и да ми даде нешто за болки за да можам да станам да одам до ОИНТ да си ги видам бебињата.

Irimiri and LadyC like this.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

По колку души бевте у соба?

4. Suze18992

Suze18992 Популарен член

2

LadyC likes this.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Тоа апартман фати?

6. Black girl

Black girl Форумски идол

На ГАК се, секако, по две во соба.

LadyC and Suze18992 like this.
  7. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Не, веќе одговорија по 2 се во соба.

LadyC likes this.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Аууу тоа е одлично. Фала ви. :)
    @Suze18992

Suze18992 likes this.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Некој спомна дека и физиотерапефт има за породени со Царски. Мислам дека не е исто со Гак од пред години.

LadyC likes this.
  10. monik55

monik55 Форумски идол

Има доаѓаше кај мене секој ден,и пред две години и пред 4 ипол.
    Крвишта јас не видов имаше достапно спавачи во секое време и чаршави мењаа,плус јас си носев од подлогите и си ставав под мене.

LadyC, Suze18992 and Fenix05 like this.
  11. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Да има кај цимерката доаѓал, мене ми се погоди викенд тогаш нема физиотерапевт.
    Ако има потреба доаѓа и психиолог/психијатар.
    Доаѓа и доктор од хематологија за да чита резултати.

LadyC likes this.
  12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Добро е мрднало здравствово некој чекор напред.

Јас највеќе се изнервирав кога викенд ме фати стомачен вирус се утепав од повраќање со саати и кога отидов првенствено на ГАК ми рече само епа оди на токсикологијаможеби е труење со храна па после на инфективназошто фала богу во 5 сабајле немаше никој на токсикологија си се прошетав за на крај да испадне дека од толку повраќање се има намалено плодова вода, ама нормално на кокошката не и се замараше во 5 сабајле на ГАК за преглед па кој те врти рботава и сега маки си тегнам по лекари.

mmacichka and LadyC like this.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Мојов у 2 сабајле го вратија со огромна потечена нога од некој инсект. Спиеле жените, како не му било срам да ги разбуди...
    Сакам да кажам имаат милион пропусти, ама јас кога бев на гак ради повраќање убаво поминав. Они ме пратија на инфективно и таму убаво поминав...

14. Isabel

Isabel Популарен член

Во 2020 на ГАК беше чисто, секојдневно џогираа, фрлаа ѓубре од кесите. Храната... кој ден како, ама пример ручекот беше како вакумиран да го одлепиш целофанот. По 2 во соба со вц во соба, што е сосем ок.
    Доктор гинеколог освен на визита не видов, а сестри имаше секакви. Некои ќе те прашаат да не имаш болки за да ти дадат нешто, да не сакаш нова спаваќа или плус ќебе ако ти студи, а некои нема да ги видиш цел ден. Исто и мене во шкафчето една сестра ми нареди се.
    Педријатрите, претежно жени, некои убаво објаснуваа некои колку да поминат накратко нешто ќе кажат.
    Како што е приватно не е, тоа далеку. Но тоа е, кој може да си дозволи приватно нормално дека најпрво психички ќе се чувствуваш подобро, а потоа и се друго.
    Но, реално доколку си кнап со пари не можеш да планираш приватна болница, баш пред некој ден прочитав на членка за 2 дена плус што останале Систина заради жолтица, платила плус 40000 денари :o

Fenix05, LadyC and SummerGirl like this.
  15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Секој со својата среќа. Јас имам пофални зборови за ГАК. Со помалиот син се пораѓав во новиот дел (имам пишувано за тоа). Стариот дел беше ок. Новата зграда уште подобра. Секој ден чистеа. Сестрите редовно доаѓаа. Немам зборови. И тие дечките што ме примија долу (во амбуланта) беа многу коректни. Постојано прашуваа дали ми треба нешто.

Fenix05 and LadyC like this.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Не се само пари во прашање, мене ми е докторот во Ремедика проверен и тотално му верувам, он ми правеше и биопсии и интервенција, ме контролираше на 4 месеци, значи имам доверба во него.
    Сега и во Систина да ме тераат ем 2 пати сум раѓала нема да сакам зашто мојата докторка отиде за Дубаи, а сега овој ми е во Ремедика...
    Довербата кога влагаш у сала и ја имаш во доктор е едно, друго е да се опнеш кај некој кој те прати 2 -3 недели и му даваш да те оперира.
    Страв ми е од се.
    Ама еве и со врски ако можам на ГАК да одам ќе одам како што планирам, ако не ќе смогнам сили и ќе одам у Ремедика кај што јас се чувствувам безбедно...
    Не дај боже секаде може да настане глупост, само еден Господ да не чува.

H.VAGA and Isabel like this.
  17. deniz333

deniz333 Популарен член

Ako se zeme vo obzir kolku se tije sto mozat da si dozvolat privatno vo odnos na tije sto odat na gak ke dojdeme so zaklucok deka na gak se izveduvaat mnogu poveke poragaj I normalno I carski So samoto toa iskustvoto I'm e mnogu pogolemo, a treba da go zemime I faktot deka na gak se najteskite slucaevi pa ne daj boze I da si vo privatna bilo sistina, remedika, koja I da e Ako I'm zgusne nesto I poveke se iskomplicira vednas te transportiraat na gak, poradi toj fakt gak donese zakon site rodilki transportirani od privatna na gak poragajot ke I'm se naplati privatno no ne na rodilkite tuku privatna bolnica ke si go snosi trosokot. Moe mislenje e deka sepak drzavnata e dalku pobezbedna

Sofi.ja, LadyC, Fenix05 and 1 other person like this.
  18. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Јас тоа сакав да се надоврзам, се разврза ептен темата на основа на хигиена и (не)грижа на сестри и болничари.
    За жал каде и да отидеме без врски сме третирани како небитни и да се помолиме се да заврши добро на крајот.
    Јас допрва одлучувам дали вреди приватно за храна и хигиена наспроти државна, кога знам дека во докторите нема утка само во односот постпородилно. Што секако е важно ама мислам може да се истрпи 2 3 денови.
    Го зборувам ова вака бидејќи имав негативно искуство од приватна болница каде не бев погледната од никој буквално додека лежев 2 денови, побарав доктор во 1.30ч на пладне ми кажаа руча ќе дојде, дојде во 22ч. Сестрата од трета смена влезе и ми рече офф ти немаш на врата дека си пациент чекај да кажам да не те заклучат по грешка мислејќи празна соба итнитн.. се ова затоа што беше празник па викенд. А си платив нели за услугата.

Јас баш прашав блиска која се породи на ГАК пред 8месеци, презадоволна од сите доктори, комплилации лежеше плус денови, итен царски.
    Од храна и однос на сестри генерално кажа не била фасцинирана Ама вика мене ми беше во тој период важно да излеземе живи со бебево. Од хигиена задоволна.
    Може се сменети работиве на подобро во последнава година, не знам.

Kolumna, LadyC and Isabel like this.
  19. deniz333

deniz333 Популарен член

Veruvaj ne vredi samo za hrana I higiena da se odi na privatno. Sto se odnesuva na higienata Ako e navistina taka losa Kako sto se kazuva sekoja trudnica Ako ne sekoja sekoja vtora ke Strada od intrahospitalna infekcija sepsa I miljon drugi sto gi I'ma a ne e taka znaci higienata e zadovolitelna, za hranata mojot prv poragaj bese pred 10 godini carski bev 5 6 dena vo bolnica 6 den me pustija vo site tije denovi mojata situacija ne dozvoluvase jas da liznam od hrana ne pa li da se najadam hrana mi bese dozvolena posledniot den I da bev vo privatna ke bese isto, iskreno mene ne mi e potreben ubav zbor I nekoj da me tapka Po ramo dovolno e samo da e strucen i da si ja znae rabotata, terpijata da bide vistinskata I nema nikakov problem za nekolku dena se izdrzuva sto i da e vazno e da sme vo viatinskite race..

Hopeeee, Sofi.ja, LadyC and 1 other person like this.
  20. Black girl

Black girl Форумски идол

Кој оди за храна на приватно? Не претерувајте. Јас со второто отидов во Систина поради ужасното искуство на ГАК со првото дете и на бокс и постпородилно, а тоа е најважното за една родилка, а не поради храна.

joy1, H.VAGA and LadyC like this.