1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породување во Државна или Чаир?

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Lele ne me plasi be kako vo matka direkt preku stomak te bockaat li? :o auuu ne nekam jas toa. Ne mi e problem i bez inekcijata ne mi smeta stomakot :sweat: Ke odbijam takvo nesto :whew: inaku 3600 e pregled ne 1600 pecatna greska imas :)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Значи не можеш да споредуваш државно со приватно пак ќе напоменам. Разликата е драстична, во приватна не се раѓаат 40 бебиња се знае колку може да се одприлика 10-13 тоа се 2-3бебиња на 1 сестра, а на ГАК колку сестри се? Плус приватните зависат од тебе и нема никој да ти се испонаша или многу други работи да не набројувам. Во приватна го земаат бебето кога ти ќе им кажеш и колку пати сакаш, за разлика од државно што не можат они сите бебиња да ги земат кај нив за да одморат мајките. Доењето е друга приказна што те учат и имаат време во приватна да се замараат со тебе, во државна не можат зошто нема персонал. Затоа не се споредува не е за заплашување и никој не заплашува има доста добри доктори и на ГАК и во Чаир али пост партум негата е исто битна како и раѓањето и треба внимание да се обрне. И не го зборам ова за родилиштата само туку и на други оддели.

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.922
    Допаѓања:
    203.176
    На ерготил мислиш? Ставаат секако, бар јас и двата пати кога се пораѓав примав такви. И клексани примав вториот пат, даваат се што треба да се даде, дали во инфузија, дали преку боцкање.

4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ерготииииил дааааа! Браво!
    Одлично :l:

5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Она ми рече 2 пати обичен преглед 1600 , инаку знам дека е 3600 ехо. Искрено прескапи се. Пред година ипол биопсија кога правев платив 7000, 40000 дадов за ласерска вапоризација. Не ми е криво, за здравје е, ама стварно некако цениве од ракав како да ги тресат...
    У Систина ми го наплаќаа секој втор преглед, овде и за мислење платив 2400, а прво ми рече докторот као нема да платам ништо, па ме седна на ехо ме прегледа и ми наплати.
    Не знам што да кажам.
    @TheSecret мислам у бут ставаа, како и да е болно е ама и супер работа.
    И јас не сакав ама ме боцкаа. :D
    Ова у Систина. Ремедика не знам како е. :)

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.842
    Јас се породив 2020 во екот на колоната на Гак. Мене лично ок ми беше. Во апартман бев, се плаќаше 50е од ден мислам дека, имаш Вц во соба кое секој ден се чистеше и топла вода а со мене лежеше уште едно девојче.
    За храна не знам што очекувате, болница е ваљда нема да ви носат скара ќебапи и ребра. Впрочем не знам ни како ви се јаде тие денови. Јас 3 дена лежев дека со царски бев си пиев сокови моите што ќе ми ги донесеа и Актибии и овошни јогурти колку да не сум без ич.
    Башка на тазе погодени не ни препорачуваат тешка храна, нит можеш да станеш серка ако те фати ниту па е убаво стомакот и цревата да ги оптеретуваш тие денови, доволно е шокиран и пореметен организмот од самиот чин.
    Постелнина и спаваќа постари ама чисти и испрани, бебето секогаш кога ми носеа чисто беше. Визита 2 пати на ден и плус у меѓу време сестри те проверуваат дали си жив и нормално лекови и инфузија да ти стават.
    Не знам шо толку сте потресени за јадење ко да ќе умре некој 3 дена у болница ако не бута како што бута дома.
    Мене лично ок ми беше немам некои поплаки и замерки.

На Giinna, SummerGirl и VDT2906 им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Зошто мене лично ми се обраќаш за храна која во Систина на задњи ден ни ја даваа, втор само двопек и цело време на сок јабука бевме?
    Трето ми е и знам дека може преплет црева побогу никој не иде за храна. :rofl:
    Бев ради Кацарска, сега е она у Дубаи, сега сум кај Јане. Јане ми знае историјат цел у Ремедика затоа и не ми се шета. И у Ремедика не даваат ребра, не знам, може треба да плачам. (facepalm)
    Чек, а ти зашто беше у апартман на ГАК?

8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Да се разјасниме. Сите би иделе со 2000е на одмор некаде ол инклузив и море, сигурно нема у болница да чекам спа и храна богата. Аман доста мешате баби и жаби.
    Темата беше за државна, оти прочитав многу негативни коментари наназад, затоа и замолив да се даде кураж оти верувам дека како и за приватно што се преувеличува, се преувеличува и за државно.
    Ако можете да споделите искуство во ГАК тоа е доволно за нас кои планираме таму.
    Фала многу пријатно.

На Kikikikiri0405 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    13.771
    Сега во Систина даваат втор ден исто јадење како што им даваат на оние природно што се. Од цимерката ова.

10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    13.771
    А ти што има да судиш ако некому му се јаде? Јас не отидов за храната таму, но си јадев.

На Freckles., TheSecret и LadyC им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Што даваат? Двопек? Или ?
    Јас можам за 2020 и 2016 да кажам, сега не знам како е.
    Јас па имам пријателка што ми кажуваше на царски одма нареден ден крап и донеле у Ремедика... (facepalm) :rofl:

12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    13.771
    Се. Риба, ориз, месо, салати, макарони, јуфки, десерти. Храната беше супер.

13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Машаалаааа, затоа ја зголемиле цената. :rofl:
    Леле извини, ама стварно некои коментари ми се пресмешни.
    Сигурно за храна не беше у Систина, или прво мени им побара пред пород? (facepalm) :rofl:

14. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    13.771
    Си нарачав одма што сакам да јадам. Немајка бе. Ха, мала шала.

15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.745
    Допаѓања:
    38.525
    А храната на ГАК.... Нешто добро, нешто не баш. А и јас пребирам, така што не се виновни таму. Сега не знам како е. Тогаш во 17 часот ја носеа вечерата. И ако немав нешто настрана, ќе си гладував до сабајле. :rofl:

16. SuperGirl24

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.842
    Пошо беше корона и гледав што е можно повеќе да избегнам контакт и мешање со било кого. Во апартманите имаа макс 2 или 3 кревети ако ме држи добро сеќавањето. Првиот ден ипол бев сама, после тоа донесоа уште една пациентка а ако имаш среќа може и сите денови да си сам.
    А на тема храна се надоврзам пошто тоа го напраивте ко да е најбитно нешто у тие 3 денови.
    Јер ако не се апне тестенина и мевце некое тогаш исто ко да не си се породил.
    Ете побара кураж за државен пораѓај па добиваш туѓо искуство и мислење.
    На крајот од денот некому може стварно му е битно гнетењето па тоа ќе му пресуди дали ќе се пораѓа државно или приватно. Мене лично друго ми беше приоритет а не храната.

На H.VAGA и TheSecret им се допаѓа ова.
  17. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    2.465
    Не се ли сите соби исти? Јас бев во обична соба со 2 кревети, исто во 2020. А и собите до мене беа исто по 2 кревети.

18. SuperGirl24

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.842
    Не знам искрено, претпоставувам дека не се пошо иначе зашо би плаќал башка за апартман. Посекако од надвор посета не даваат за да седи некој со тебе, соба ко соба имаше Вц, тв и фрижидерот и креветче до тебе за бебето.
    Обичните соби не ги ни видов за да споредам ама знам дека по повеќе родилки беа (сеа сигурно не се 10 во соба), ама ете мене ради короната ми беше битно да сум по можност сама или бар со уште еден у соба.

19. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Au dobro ondak ako e u but :D
    Kolku saka neka e skapo, posle prviot traumaticen i mnogu rizicen poragjaj od cista mira zosto ne dadov mito vo cair nekam da pomirisam drzavno. Zdravjeto e za da se cuva a parite da se trosat. Baska doktorkava sto ja imam tamu e kralica od doktor, koj bil kaj nea znae :)

20. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Nikoj ne otisol za hrana i frizer ama nema ni gladen da sedi, sto ke ti dadat toa ke jades...

На Freckles. и LadyC им се допаѓа ова.