Породување во Државна или Чаир?

Discussion in 'Бременост' started by flowergarden, Feb 20, 2012.

1. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Докторот ни е пријател. А што сум ги слушала другаркиве ако договарале пораѓај кај било кој доктор требало да го почастиш. Без разлика дали Гак или Чаир. Незнам како идат тие работи искрено. Јас имав искуство со Илиевски за операција се договорив со него нит пари му дадов нит ми побара. Другарка прошлата недела се породи, ја измачиле 3 дена дошол Кировски почнал да им вика на сестрите и докторите ја породил итен царски и ништо не му дала. Некој што има искуство да каже како идат тие работи.

lady1987 likes this.
  2. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Idat da ama so evrence za zal

lady1987 likes this.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Да ти кажам искрено отидов со врски божем и чекав 4 саата, на крај сосема трет човек ме прими без врски и од тогаш одев цело време така и одлично бев примена и дури и на породување супер поминав.

4. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Epa jas da ti kazam iskreno otidov so edna nedela pominat termin i edna nedela plus lezev na patoloska cekajki da me porodat i so mene se izivljavaa ko najgolemo zivotno da sum deka neli bev malce podebela nikoj ne se nafakase da me porodi citaj cekaa mito i na kraj zivotot na konec ni visese. Koga se se zavrsi koga otvoriv oci prvoto nesto sto go slusnav bese nemoj da si pomislila vtoro mesto dali bebeto mi e ok. Zatoa sega odam kako kralica i ni za denar ne zalam.

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Не знам, јас поминав ко во приватна, многу сум задоволна, дури и повеќе од приватната со првото.

6. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Ima razlika od privatna do privatna ;)

7. Psychologist

Psychologist Истакнат член

Здраво! Дали некој од вас сега скоро имал искуство со сместување во приватните апартмани во Чаир? Какво е вашето исксутво? Која е цената и дали пуштаат луѓе на посета ко што им стои на страната од 9-21ч?

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Побарај некоја страна наназад истото се коментираше. Нема посети во државните болници никаде.

9. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Каде се пораѓаш со второто?
    И јас имам лошо искуство со државно и тоа ми е добар дел зошто не се нафаќам за второ.
    Ама тоа што викаш, има разлика и од приватна до ориватна, па сакам мислења.

10. Psychologist

Барав наназад, ама некако не најдов баш одговори со повеќе детали. Ајде може некоја мајка ќе пише нешто повеќе. Фала сепак :)

11. Emotional123

Нема посети. Она што го добиваш е да си сама во соба и фрижидерче.

Psychologist likes this.
  12. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Remedika. Nema da zgresis Remedika ili Sistina samo ako sakas na privatno nemoj dr mesto. I so dvete imam iskustvo, Sistina e na podobro nivo da, ama i Remedika e tuka, plus doktorkava mi e zakon. Ne se misli za vtoro ic, ista bev, ama znaev deka ovoj pat ke odam kako covek.

Emotional123 likes this.
  13. Psychologist

А дали можеби знаете дали има разлика во однос на пристапноста до сестри и доктор? Дали се повеќе на располагање или исто е како за сите? Прва бременост ми е, баш сум цела со прашалници за се' :?:

14. Black girl

Black girl Форумски идол

Јас па не би споредила ГАК или Чаир со приватна, конкретно Систина или Ремедика. Нема споредба, може докторот да ти е ок на државно, но другиот персонал да е ужасен. Јас на ГАК одвратно искуство имам со тие сестрите, плус и постпородилно беше ужас. Кај цимерката доаѓаа почесто зашто имаше врски, од авион се гледаше, и и покажуваа за доење и посета и беше дозволена.

15. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Isto e za site

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Апартман е само за да си сама во соба, ништо друго, нема други приоритети, што е логично.

17. Emotional123

Нема.
    Ако сметаш дека сакаш да си сама во соба, не поднесуваш други луѓе со тебе, тогаш за тебе е.
    Јас додека бев, жени од апартман се префрлаа на одд., им беше досадно.

18. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Јас бев во апартман во Чаир, освен шо си сам во соба имаш тв свое купатило, фрижидер и посета бар јас кога бев имаше.
    Мене таму сестрата ме тушираше..

Се на се океј е , оти навистина бев многу напната и не би можела да трпам уште 4 родилки кои се на телефон 24часа .. Храната нема да ја коментирам, оти колку и да ви е смешно јадев хамбургер и ладни сендвичи.

Со второто родив во Санте, дека доцна ме примија не ми следувало ручек и мм кога ми донесе хамбургери мераци ми беше:D

SuperGirl24 and Psychologist like this.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Може да не им се јаде на оние кои отишле на договорен царски, ама јас цел ден нејадена и плус неколку дена уназад без апетит, па уште 3 дена ме чекаа за да ми дадат да јадам, не да ми се јадеше, да ми донесеше мм хамбургер ќе изедев 3.

mssuniquee and Fenix05 like this.
  20. Emy867

Emy867 Форумски идол

Уште постручен е кога е ПОДМАЧКАН. Или ете, ако е некој ептен близок пријател, роднина, па тогаш не може да одбие.
    Мене ме пушти дома (не сум од Скопје иначе и го знаеше тоа), со омекнато грло и 2 прсти отворена. Се породив истиот ден, вечерта.
    Така да, не го препорачувам ако сака некоја стриктно тој да ја пораѓа, а да го остави само на збор. Си треба 'договор' ВО ПЛИК.

Бев неколку пати во Чаир, единствен доктор кој се рашетаваше по ходници со украсни ќеси, а машала и во канцеларија на наткасната си имаше.