Исто. Освен за апартман, ти би сакала друг маж да те гледа расчепена после пораѓај? Не сигурно. Јас бев цело време откриена зошто ми беше жешко, не се покривав ич, ако дојдеше нечиј маж ќе го бркав сигурно. Гради на изволте, бебе на града се мачиш да фати, рана, едвај стануваш, висат катетер, спаваќа со млеко поцедени... дојдеше ли некој ќе ја исфрлев од соба цимерката.
Е па немам а како е протокол со бебињата, ги носат од време на време или цело време се во соба со мајката?
Скоро породена на Гак и имаше една жена, мајка и дојде два пати. Ама си имаше нешто со сестрите. Зошто прво викнаа они, а кога видоа дека е она, ооо епа кажете дека сте вие. И лизни мазни беа, им даде она нешто да ги почасти.
Jas bev sega vo avgust na GAK, maž mi so malata dojdoa do vratata i mi dadoa što treba, možev i kratko muabet da si napravam, ama toa na vrata, u hodnik, ako možeš da si staneš i dojdeš, u soba ne, ama ne dozvolija bebeto da go šetam, moraše da go ostavam u soba, taka da nea ne ja vidoa, ama mene da. Mada mislam maž mi se ulizuval na tie dole čuvarite/bolničarite
Какви термини? Секогаш има за продолжување на боледување, сум зимала од денес за утре или за три дена и одам Чаир чекам да ме прегледа специјалист.
На ГАК има посета во апартман, во соба има врски ако имаш. На врата од ходник можеш да одиш ако си способна да се движиш.
Jас кога се породив 2022 беше строго забрането за посети и така е најправилно. Бев во апартман но вратата беше цело време отворена ,а јас откриена ,гради на изволте исто и дунда со крвава улошка и спавача па коа видов дека помина еден маж со букети,мечиња итн...Ама јаки врски си имал господинот. Гадно. Јас сум против посета на родилки и новороденчиња!
A што ќе ви се посети значи? Шо барате кај толку жени, тазе породени и голи, со крвишта? Платете апартман и 24 часа нека ви седи некој, најдобро. А не вака во соба со 6 жени уште друг да ми влегува за посета...
Жената само праша дали има или нема.. може неа не и смета маж и така да ја гледа со гола дунда како што викате и може и значи да може он да дојде да ја види барем на 10 минути, затоа и си прашува. Јас за мене си кажувам дека сакам маж ми и на пораѓај да биде а сака и он. Па затоа ми е маж да ме гледа и најранлива кога сум. А тоа дека е непријатно кај повеќе жени да влагаат тоа се согласувам, барем завеси нешто да има е подруго. Ама не ги напаѓајте жените што си прашуваат дали има посета и што сакаат да им дојде некој нивни да ги види.
Па затоа реков за тоа се согласувам, ама овде на жени што прашуваат обично прашање дали има посета, им се пишува а што ќе ти е посета да те гледа со дунда гола маж ти.. мислам во ред е можда си сака жената да ја види маж и така..
Па нормално е за маж и' ако сака да ја види таква, сепак маж и' е. Сигурно од свој маж не би се срамела да ја види таква.
Па тоа го зборам. А за другите се согласувам и јас не би сакала да ми влезе друг некој и да ме види таква
Не е муабетот што ќе ти е тебе да те види, туку дека речиси сите жени се во соби со 2,3,4 цимерки, и треба да се има осет дека нив може не им дошло некој да ги гледа. Особено не туѓ маж. Ако нејќам мојот маж да ми дојде, сигурно не сакам мажот на цимерката да дојде. Еве нека не е маж, нека е мајка. Истото е, сите таму сме во истата ранлива состојба во тој момент, ама ако не сум ја викнала мојата мајка, не сакам ни туѓа да ме гледа. А во апартман кај што родилката е сама слободно нека си прави како што си сака. Плати за апартман па нека дојде мажот, а не да фаќа врски и да се вртка низ родилно одделение каде некои жени едвај се вртат во креветот.